#Vegan

6x leuke, vegan Sinterklaas- of kerstcadeaus

Jeeejjjj, het is weer december. Stiekem eigenlijk best wel mijn favoriete maand! Ik hou van een crispy winterkou, op de bank met een dekentje en matcha lattes, en natuurlijk heerlijk feestdagen vieren met de mensen (en dieren) waar ik het meest van hou.

Maar december betekent natuurlijk ook Sinterklaasavond en pakjes-onder-de-boom tijd, dus ik heb alvast 6x leuke, vegan Sinterklaas- of kerstcadeaus voor je uitgezocht, om te krijgen én om te geven! Kun je nog even snel inslaan…

1. Parfum van Stella McCartney

Eerder schreef ik al hoe blij ik werd van de parfum van Stella McCartney, en dat ben ik nog steeds. Het is een bloemige geur die naar rozen, mandarijn en warme amber ruikt. Heerlijk! Omdat Stella geen dierlijke ingredienten gebruikt in haar parfums en in haar kledingcreaties ben ik groot fan van haar werk. Zo draag ik niet alleen haar parfum, maar ben ik ook heel content met haar sportkleding en tassen. De kleding scoor ik vaak op Zalando, en het parfum bestel ik lekker makkelijk bij Bol.com (ook omdat de geur helaas niet in de Nederlandse winkels te koop is).

2. Een vegan (kook)boek

Ik vind een boek zowel leuk om te krijgen, als om te geven. Niet dat ik per se letterlijk uit kookboeken kook… ik geef er altijd mijn eigen draai aan 🙂 Maar er staat altijd zoveel inspiratie in waar je mee aan de slag kunt, dat het gewoon handig is om ze in je kast te hebben. Daarnaast kan het nét dat laatste zetje in de rug zijn om kennis te maken met plant based voeding, aangezien mensen toch vaak in het begin bij de hand genomen willen worden. Zo’n boek is daar uitermate geschikt voor!

Naast de boeken van Lisa Goes Vegan en The Green Happiness ben ik ook erg blij met die van Lisa Steltenpool en Everyday Cooking van de Minimalist Baker.

3. Een diervriendelijke tas

Twee jaar geleden kocht ik mijn eerste Matt&Nat tas bij de webshop Wolf and Storm en sindsdien ben ik helemaal in love met dit Canadese merk. De tassen zijn precies mijn smaak: strak, minimalistisch en classy. Ik hou persoonlijk van grote tassen in grijs, zwart of nude tinten, maar voor de liefhebber zijn er ook allerlei andere kleuren en diverse formaten te koop.

De tassen zijn zeker niet goedkoop, maar het is de investering waard. Ik weet nu namelijk uit ervaring dat ze heel mooi blijven, ook als je ze elke dag draagt. Leuk detail: De binnenkant is gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. Matt&Nat bewijst dat een mooie tas absoluut niet van dierlijk materiaal hoeft te zijn. Sterker nog, ze zijn bijna niet van dierlijk leer te onderscheiden én ook nog eens duurzaam. Laat ze maar eens zien hoe mooi fake kan zijn!

4. Een beauty pakketje van Lush

Lush is mijn lieveling als het gaat om pakketjes! De spullen van deze winkel ruiken zo ontzettend lekker en het is altijd weer een feestje in bad met die gezellig gekleurde bruisballen. Niet alles bij Lush is vegan, maar heel veel wel. Fijn is ook dat alle ingredienten duidelijk op het product of kaartje staan aangegeven. En kom je er toch niet uit? Dan kun je altijd een medewerker om hulp vragen. Dikke plus voor mensen die nog niet zo lang vegan zijn of een cadeautje willen geven aan een plant based animal.

Zelf ben ik errrg blij met The Comforter (een bodylotion voor onder de douche), de mouthwash tabletjes en de verse maskers. Tom gebruikt graag Kalamazoo; een frisse beardwash met ananas 🙂

5. Box met plant based foodies

Zeg ‘food’ en ik ben blij; succes gegarandeerd! En ik durf stiekem best te zeggen dat dit waarschijnlijk voor alle vegans geldt. We. just. love. food. Dus wil je iemand eens echt verrassen? Ga dan naar EkoPlaza, Vegabond, Happy Earth Kitchen, een bio winkel of bestel online een feestelijke box gevuld met plant based voer.

Niet alleen heerlijk voor de doorgewinterde vegan, maar zeker ook voor de ‘plantcurious‘ mensen die op deze manier eens kennis kunnen maken met hoe absurd lekker je kan eten zonder beestjes. Origineel én eens heel wat anders dan die gebruikelijke wintersokken of sjaal!

6. Een shirtje van VeganAnimal.nl

En aangezien dit mijn platform is, ga ik dus lekker van de gelegenheid gebruik maken om nog een keer te etaleren hoe awesome onze kledinglijn is :p Omdat we bezig zijn met spannende, nieuwe ontwikkelingen rondom ons bedrijf, zijn er nog maar een paar shirts op voorraad van deze collectie… Mijn advies is dus om voor Sinterklaas of Kerst nog eens een kijkje te nemen op VeganAnimal.nl, voordat je straks de boot mist.

Onze shirtjes zijn van bio-katoen gemaakt en er is uiteraard geen kinderhand of dierlijk inkt aan te pas gekomen. De modellen zijn er zowel voor dames als heren en staan niet alleen cool in de gym, maar ook op je favo jeans! En oh ja, 5% van de opbrengst per shirt gaat naar een goed doel. Voor de échte kerstgedachte, dus.

cilla-vegananimal-built-by-veggies

En last but not least: je kunt natuurlijk ook je állerlaaste inkopen nog doen tijdens de VeggieWorld WinterFair, op 9 en 10 december. Misschien zie ik jullie daar! 

Weet jij al wat voor leuke cadeaus je dit jaar gaat geven? Of heb je nog goede tips? Ik hoor het graag via Facebook of InstagramEn oh ja, je kunt me ook volgen via onze video’s op YouTube

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Merel
  2 december 2016 at 16:58

  Ge-wel-dig lijstje!! Hartstikke leuke items, geeft mij ook weer de nodige inspiratie voor de lieve mensen om mij heen. Dankjewel voor de tips. Fijn weekend babe! Liefs, Merel

 • Reply
  Marieke
  5 december 2016 at 13:08

  Wat een leuke ideeën! Ik wil nog steeds heel graag naar die nieuwe lush. Gelukkig ben ik binnenkort in Den Haag 😀

 • Reply
  Olga Terlouw
  21 december 2016 at 14:28

  Is die Stella mc cartney parfum 50ml. dezelfde geur wat Bol in 30 ml verkoopt?

  • Reply
   Cilla
   21 december 2016 at 14:32

   Ja 🙂

 • Reply
  Ilse de Hoog | Lief kaartje
  10 maart 2017 at 10:14

  Oh wat een leuke dingen allemaal! Had geen enkele inspiratie maar nu heb ik wel wat ideetje 🙂

 • Reply
  Marlieke
  5 december 2017 at 00:42

  Jeeeh! Wat leuk om m’n webshop hier als verrassing te zien! En Stella is inderdaad heerlijk.Wat zeg ik? Je heerlijke lijstje is heerlijk!

 • Leave a Reply