CrossFit

7x onmisbare accessoires voor CrossFit!

Iedereen die mijn blog of social media een beetje in de gaten houdt weet: ik ben een CrossFitaholic. Zeker in vergelijking met toen ik nog aan fitness deed, merk ik echt dat ik na elke WOD sterker, atletischer en sneller word (oké, afgezien van de spierpijn en de lijdensweg tijdens het trainen). Er is eigenlijk maar één minpuntje, en dat is het gesleep met mijn altijd overvolle tas met CrossFit accessoires.

‘Maar Cilla, heb je al die troep écht nodig dan?’ Toen ik begon met deze sport dacht ik van niet, maar ik kan nu alleen nog maar volmondig ‘ja’ zeggen. De juiste accessoires tijdens je training zorgen er namelijk voor dat je écht kan rocken. En dat is natuurlijk waar je voor gaat. Dit zijn de 7 onmisbare accessoires die zeker niet mogen ontbreken in je sporttas!

1. De perfecte Crossfit schoenen

In het begin hupste ik gewoon doodleuk mee op mijn oude Nike hardloopschoenen en vond ik het allemaal dikke prima. Maar toen ik eenmaal merkte dat deze sport geen bevlieging was (en die heb ik ook gehad, hoor… bevliegingen) wist ik dat het tijd werd om kwalitatief goede CrossFit schoenen aan te schaffen.

Goede schoenen kunnen je WOD maken of breken, en dat merkte ik pas toen ik schoenen kocht die voor deze sport gemaakt zijn. Naar mijn idee zijn er twee ‘kampen’ wat schoenen betreft: het Nike Metcon kamp en het Reebok kamp. Ik ben #teamReebok. Mijn eerste schoenen waren grijze Nano’s, maar ik heb nu de nieuwste Reebok Grace. Perfection! 

2. Kniebandages

Kniebandages zijn er niet alleen voor blessures, maar juist een uitkomst als je pijntjes wilt voorkomen. Als je steeds zwaardere gewichten wil tillen (en dat wil je!) kun je door kniebandages te dragen de druk verminderen en je coördinatie verbeteren. Ook helpen ze om verdraaiingen en slijtage tegen te gaan tijdens het squatten.

Ik ben zelf heel blij met de bandages van Rehband, online te koop bij diverse webshops of bij CrossFit Sixforty Wildhearts (waar ik zelf train) in Rotterdam.

3. Pull-up grips

Goede pull-up grips zijn een musthave als je aan CrossFit doet. In het begin dacht ik dat het allemaal wel los zou lopen, en er lag genoeg magnesiumpoeder, dus whatever. Maar daar kwam ik snel op terug toen de vellen aan mijn handen hingen en dat eerst moest genezen voordat ik weer kon trainen. Helaas zijn pull-up grips meestal gemaakt van leer, dus ik had als vegan wel een probleem.

Todat ze mij in de box tipten over de Jaw Grips, online te koop. Deze zijn gemaakt van stof, dus ideaal als je geen leer of suède wilt dragen. Het scheelt echt ontzettend tijdens de uitvoering van pull-ups, en ik kan het alleen maar aanraden als je gewoon wat vel op je handen wilt overhouden. Just sayin’.

4. Foamroller

Eerder schreef ik al een artikel over het belang van foamrollen, en mijn mening daarover is niet veranderd. Bij de eerste CrossFit box waar ik trainde hamerden ze al op het belang van rollen, stretchen en Lacrosse balls, en ik ben heel blij dat die basis bij mij er meteen ingepeperd werd.

Foamrollen zorgt voor minder spierpijn en is eigenlijk een soort van mini DIY sportmassage. Veel atleten gebruiken de foam roller tussen de sportmassages door, en dat is wat ik zelf ook doe: 1x per maand een sportmasseur en tussendoor lekker veel rollen. De meeste CrossFit boxen hebben wel foamrollers liggen die je na de WOD mag lenen, maar ik heb er thuis ook een voor als ik de dag erna onverhoopt spierpijn krijg.

5. Wrist wraps

Goede wrist wraps zijn heel belangrijk bij het liften, omdat ze je polsen goed ondersteunen. Hierdoor kun je lekker je ding doen en hoef je niet na te denken over overbelasting en pijnlijke polsen. Een beetje hetzelfde als de kniebandages, dus.

Zelf ben ik heel blij met de exemplaren van NOWRAPS. De wraps zijn gemaakt van 100% katoen, zodat ze vocht opnemen tijdens het trainen, en je ze na je liftsessie lekker kunt wassen. Ze zijn in heel veel leuke kleurtjes en limited editions te koop, en worden in een Nederlands atelier gemaakt. Kijk voor meer info op nowraps.nl.

6. Een fijne CrossFit app

Als je aan CrossFit doet wil je natuurlijk wel een beetje je progressie bijhouden, right? Ik wel in ieder geval. In mijn vorige box maakte ik gebruik van Beyond The Whiteboard, maar nu ben ik al een paar maanden blij met SugarWOD.

De app is lekker makkelijk, je kunt verschillende WOD’s selecteren, maar ook kiezen voor welk model je gaat (ga je voor tijd, aantal herhalingen, gewicht of iets anders). Ook kun je je prestaties benchmarken en vergelijken met de prestaties van anderen. Tot slot kun je easypeasy op de hoogte blijven van de WOD’s van verschillende boxen wereldwijd.

7. Een goed telefoonhoesje

En last but not least: zorg voor een goed telefoonhoesje – zéker als je vaak foto’s en/of filmpjes maakt tijdens trainingen! Ik post zelf geregeld Insta Stories van mijn WOD’s en maak tussendoor toffe foto’s om te delen. Maar met trillerige zweethanden is het niet raar dat je telefoon makkelijker uit je handen glipt dan normaal. Ik heb een paar keer mijn telefoon in de box laten vallen, maar toch heeft hij het twee jaar overleefd omdat ik altijd kwalitatief goede hoesjes had.

Nu ik de gelukkige eigenaar ben van een nieuwe iPhone X, wilde ik natuurlijk een puik customized hoesje hebben. Bij Smartphonehoesjes.nl kun je terecht voor allerlei soorten telefoon accessoires, en dus ook zelfontworpen hoesjes. Ik ben meer dan blij met dit vette SquatCilla hoesje, de service van het bedrijf, en hoe snel mijn accessoire binnen was. Aanrader!

 

Wat mag er volgens jou zeker niet ontbreken in je CrossFit tas? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten via Facebook of tag me op Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

 

 

 

Disclaimer: – Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van Smartphonehoesjes.nl. Echter, zoals jullie van mij gewend zijn, heeft dit niets te maken met mijn oordeel. In mijn blogs ben ik te allen tijde eerlijk over de producten en diensten van een bedrijf of merk. –

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Maik
  13 november 2017 at 12:47

  Omdat ik de enigste Vegan Atleet ben in de GYM ? 😛

  • Reply
   Cilla
   13 november 2017 at 12:50

   Hahaha, ga jij eens even iedereen heel snel ompraten daar dan 🙂

 • Reply
  Esther
  13 november 2017 at 13:00

  Dat zou heel gaaf zijn! Ik ben zelf ook crossfit addict, niks is beter dan helemaal kapot gaan na een workout

 • Reply
  Janice
  13 november 2017 at 13:05

  Hoi hoi, wat een leuke winactie!!! Het lijk me leuk om dit voor mijn vriendin te winnen, ze is niet alleen over 5 dagen jarig maar ook begonnen met CrossFit en om haar nog meer gemotiveerd te krijgen (wat ze al is want ze sport zich suf en nu na veel wikken en wegen eindelijk overgestapt naar CrossFit) is een goodiebag winnen met daarin een custiomized smartphonehoesje een nog leukere manier om te blijven socializen en haar foto’s te posten op insta.. dus ja ik win dit graag voor mijn bestie. Dank en groet, Janice

 • Reply
  Tessa
  13 november 2017 at 13:16

  Ik zou wel zo’n handig hoesje kunnen gebruiken. Over 2 weken ben ik uitgerekend van ons eerste kindje en het zou toch zielig zijn als mijn telefoon, tijdens het maken van een foto, het wiegje in stuiterd omdat hij uit m’n handen valt ? En eenmaal hersteld vd bevalling hoop ik zo snel mogelijk weer in de box rond te huppelen, wat natuurlijk ook vastgelegd moet worden voor het nageslacht.

 • Reply
  Tamara
  13 november 2017 at 13:27

  Die goodiebag komt goed van pas, ik word volgende maand 40 en heb me als “master” ingeschreven voor mijn eerste echte crossfitwedstrijd! Ik ben benieuwd of ik de voorrondes overleef….

 • Reply
  Tarifa
  13 november 2017 at 13:46

  Oehhhhh die wil ik zeker wel winnen! Omdat ik mn Crossfit tas steeds completer aan het maken ben. Onmisbaar in mjjn tas is mn jumprope

 • Reply
  Geneviève
  13 november 2017 at 14:33

  Omdat ik mijn leren iPhone hoesje aan mijn CrossFit coach heb gegeven (ze vond het zo mooi) en nu geen meer heb. Tot nu toe is ie nog niet gevallen tijdens de wod, maar een vet hoesje zou super zijn!!

 • Reply
  Geneviève
  13 november 2017 at 14:36

  Omdat ik mijn leren iPhone hoesje aan mijn CrossFit coach heb gegeven (ze vond hem zo mooi). Een gecustomised hoesje zou echt super vet zijn!!

 • Reply
  Mirian Hoffer
  13 november 2017 at 15:54

  Wat ik zeker altijd bij me heb is mijn handdoek!! Omdat ik elke keer weer kapot ga!
  Ik zou graag de goodiebag winnen omdat mijn crossfit tas nog lang niet compleet is en ik toch al bijna drie jaar deze sport beoefen, hoogtijd om em uit te breiden dus!

 • Reply
  Trudy
  13 november 2017 at 18:45

  Ik mijn eigen onderneming wil begonnen waarbij ik mensen vegan voedingsschema aanbied en hoe te beginnen aan vegan lifestyle ?? #maketheworld #better #green #planrbased #plantpower #vegan

 • Reply
  Carmenza
  13 november 2017 at 23:29

  Als beginnender crossfitter kan ik wel een extra boost gebruiken !
  Lijkt me onwijs leuk om iets crossfit gerelateerd te winnen !

 • Reply
  Natascha
  14 november 2017 at 10:23

  Omdat ik de vegan word wil verspreiden. En daarom zou ik een hoekse met een pakkende tekst uitzoeken. En net een nieuwe phone dus hoe awesome zou dat zijn?

 • Reply
  Kim
  14 november 2017 at 10:27

  Normaal gesproken doe ik nooit mee met winacties maar ik loop altijd zo te dutsen met mijn telefoon als ik aan krachttraining doe dat ik de goodiebag graag zou willen winnen. Ken je dat, valt de telefoon weer van tussen mijn borsten op de grond. Oepsie?
  Ik zou het suoer leuk vinden om de goodiebag te winnen maar mocht dat niet het geval zijn, wens ik de gelukkige winnaar er veel plezier mee. Bedankt Cilla voor je leuke artikels en winacties. Heb al veel aan je posts gehad om een betere vegan te zijn en een duurzaam leven te lijden?

 • Reply
  Jeanine besemer
  14 november 2017 at 15:19

  Omdat ik net begonnen ben met crossfit samen met mijn vriend! Dus hebben nog niet alle accessoires en kunnen die wel gebruiken ?

 • Reply
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  14 november 2017 at 21:12

  Jaaaaaaa goodiebag ?!!! Oh my, zo leuk!! Ik moet echt weer gaan beginnen met sporten. Voor onze honeymoon was ik heerlijk fit maar dankzij al het goddelijke eten in California ben ik behoorlijk chubby geworden. En aangezien sporten niet mijn grootste hobby is.. Is dit duwtje in de rug meer dan welkom ?! Keep on rocking lieverd! ??♥️

 • Reply
  Manon
  15 november 2017 at 13:05

  Zal ik mijn vriend gemotiveerd krijgen nu hij de 40 (vandaag) behaald heeft? Je leven begint toch op je 40e?

 • Reply
  Mimi
  16 november 2017 at 19:57

  Je zou me een groot plezier doen met een goodiebag … Ben nog maar 3 maanden geleden gestart met CrossFit en dit heeft écht mijn leven veranderd; gisteren heb ik dan ook mijn eerste jaarabonnement getekend … Ik voel dat ik nu aan een nieuw hoofdstuk begonnen ben: nu mijn 2e kindje bijna naar school gaat is er stilletjes aan meer tijd voor mezelf: heerlijk gewoon! Jouw blog heb ik nog maar net ontdekt doordat ik deelneem aan de Belgische Easy Vegan-challenge van november … de flair en humor waarmee je je artikels schrijft vind ik alvast geweldig! Ik voel dat ik nog veel van je kan leren 🙂

 • Reply
  Vera
  27 april 2019 at 19:12

  Ik ben al een tijdje op zoek naar fatsoenlijke vegan hand grip dingetjes. Die Jaw Grip lijken mij een hele goede tip. Dus thanks! Alleen doet de URL het niet en kan ik geen website zonder gigantische verzendkosten ivm buitenland vinden. Heb jij heel toevallig nog een tip waar ik ze kan vinden? Of heb je nog een tip voor een andere optie voor vegan hand grip?

  • Reply
   Cilla
   27 april 2019 at 19:19

   Hi Vera,

   Yes, ik weet zelfs nog betere grips dan de Jaw 🙂 Sinds ik de Carbon versie van de Bear Komplex heb wil ik niks anders meer. Veruit de beste en stevigste én vegan. Ik heb zelf de variant met 3 holes. Te bestellen online bij Rogue. Succes!

   • Reply
    Vera
    28 april 2019 at 13:27

    Super bedankt voor de tip! 😀

  Leave a Reply