#Beauty

Corpolibero: pure huidverzorging met natuurlijke siliconen

corpolibero collectie reliance oogcreme en litchi

Jeeeejjj, ik ben altijd gek op nieuwe, natuurlijke verzorgingsproducten! Gelukkig komen ze er in cosmeticaland ook steeds meer achter dat dierproeven en chemische ingrediënten niet nodig zijn voor een mooie huid. Zo ook Corpolibero, een Italiaans cosmeticamerk in een zo puur mogelijke vorm, nooit op dieren getest en parabenen vrij. Ik mocht de crème met litchi en de direct herstellende oogverzorging uitproberen.

Corpolibero noemt zichzelf ‘cosmeceutical’; het merk richt zich namelijk op huidverbetering op basis van hoge concentraties natuurlijke actieve werkstoffen. Ze onderscheiden zich door te werken met hoge percentages gedroogde plantenextracten, vitamines en mineralen én een speciale, natuurlijke vervanging van siliconen! Wel de lusten, zoals de gladheid en volheid, maar niet de lasten zoals allergieën en reacties die chemische siliconen vaak geven. Ik was dus echt ontzettend benieuwd naar de crème en oogverzorging!

Er zijn drie complete huidverzorgingslijnen van het merk te koop in Nederland; Flash, Perfect en Reliance. Flash is ideaal voor de rijpere huid met verkleuringen en pigmentvlekjes, Perfect is kalmerend voor de gevoelige en allergisch reagerende huid en Reliance is herstellend voor de onrustige stresshuid die vocht- of zuurstofarm is. Onrustig en stress zijn mijn middle names, dus ik was blij dat ik twee producten uit deze lijn opgestuurd kreeg.

De Reliance Litchi cream

Als ik de verpakking openmaak zie ik een gezellig bolletje met luxe verzorging erin die niet alleen overdag, maar ook als nachtcrème gebruikt kan worden. Eerst even ruiken natuurlijk! Ik heb nog nooit een crème gezien met litchi, dus was heel nieuwsgierig naar de geur… Zalig! Het ruikt naar snoepjes en bloemen, maar niet overheersend. De parfums in de crèmes van Corpolibero zijn van natuurlijke oorsprong, dus ik hoef niet bang te zijn voor een uitgedroogd velletje.

corpolibero creme litchi reliance

De textuur voelt romig en eenmaal op de huid trekt het snel in. In de winter is mijn huid altijd vochtarm en gestrest en heb ik net wat meer rijkheid nodig in een crème. Daarnaast moet ik ook oppassen dat ik de boel weer niet heel enthousiast áfsluit, omdat ik anders erg snel plekjes of ontstekingen krijg. Deze litchi crème zal mijn huid zeker niet afsluiten; het is een heerlijke, lichtgewicht geltextuur die fris aanvoelt en mijn gezicht meteen ontzettend zacht maakt. Corpolibero maakt gebruik van natuurlijke siliconen, zoals Coconut Glycerine en Cetiol Ultimate, een biologisch afbreekbaar lipide, wat dus voor die smoothness zorgt. Het maakt mijn gezicht ook glad, wat super is als je daarna nog een make-up wilt aanbrengen.

Ik vind de Reliance Litchi crème een echte musthave en merk dat het mijn huid zacht en egaal maakt. Toch zou ik ‘m zélf, met de lastige conditie van mijn huid, eerder in de zomer dan in de winter gebruiken. Ik merk namelijk dat mijn gezicht na aanbrengen van deze crème nog iéts meer rijkheid nodig heeft. Maar heb je een normale huid, zonder ‘problemen’ of droogte? Dan is dit absoluut een topcrème die doet wat het belooft en er ook nog eens super-de-luxe uitziet in je badkamer. oogcreme reliance corpolibero

De oogcrème; Reliance Eyecode

De oogcrème zit in een tube met een ‘tuutje’ wat ik altijd ontzettend fijn en hygiënisch vind (niet met je vingers constant in een potje!) Je kunt de juiste hoeveelheid meteen onder je oog aanbrengen en uitsmeren. De crème belooft een ‘direct gladmakend effect’ door de natuurlijke siliconen en dat zou, als ik de crème zo voel, best wel eens kunnen kloppen. De structuur voelt namelijk net als de Litchi crème heel zacht aan, maar dan iets meer ‘bouncy’. Uiteraard ook meteen eraan geroken, maar de geur is neutraal. Helemaal prima voor onder je ogen, lijkt me.

Omdat siliconen normaal gesproken de huid optisch ‘opvullen’ en Corpolibero werkt met natuurlijke siliconen, merk ik inderdaad dat mijn vermoedens waar zijn. Het werkt meteen gladmakend; de huid onder mijn ogen is zachter en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar, maar nu zonder de irritaties van chemische siliconen. Door de plantenextracten en vitamines is mijn huid ook meteen gevoed. Ik ben heel blij met dit resultaat! Deze formule werkt echt als een tweede huid en wordt snel geabsorbeerd, zodat je daarna meteen met je mascara aan de slag kan. Echt een aanrader, die ik nu zowel overdag als voor het slapengaan gebruik.

hand met creme van corpolibero oogcreme en creme

Conclusie?

Heerlijk, heerlijk , heerlijk! Corpolibero combineert klasse en luxe met repect voor mens, dier en milieu (wat helaas vaak niet het geval is bij veel andere luxe merken…) De heerlijke volle texturen, de zachtheid, de lekkere geuren van de plantaardige parfums en de natuurlijke conserveermiddelen maken mij ontzettend vrolijk! Ook de prijzen vind ik heel schappelijk gezien de kwaliteit van de producten; de Litchi crème is 46,- voor 50 ml. en de Eyecode is 32,- voor 15ml. De producten zijn ook heel zuinig in gebruik, dus je hebt niet elke week een nieuw potje nodig. En daarnaast; je huid verdient dit gewoon! Benieuwd geworden naar de producten van Corpolibero? Kijk op minkbc.nl welke lijn het beste bij jouw huid past.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mariska
  22 februari 2016 at 18:54

  Hmm! Ik vind die bol er wel fancy uitzien! Zoek ook nog een fijne oogcrème, interessant dus 😀 !

  • Reply
   Cilla
   22 februari 2016 at 19:01

   Ik vind het ook echt wat voor jou, Mariska 🙂

  Leave a Reply