#Foodporn

Recept: epische vegan linzensoep

Het wordt weer kouderrrr… tijd voor soep. Mensen die mij kennen weten dat ik een soepfreak ben. Je kunt er allerlei groenten in gooien en eigenlijk mislukt dat zelden, heel fijn. Dat geldt ook voor deze heerlijke vegan linzensoep (die stiekem eigenlijk ook gewoon in de zomer kan πŸ™‚ )

Deze eiwitrijke en voedzame soep is zacht en fluwelig van smaak en zit boordevol vezels en antioxidanten. Je kunt ‘m op het eind helemaal zacht pureren, maar je kan ook wat linzen apart houden en later toevoegen voor een extra bite. Wees lekker creatief met je toppings en maak er een feestje van. Denk aan gebakken vegan kipstuckjes, kikkererwten en/of een lepeltje kokosyoghurt. Serveer er vers knapperig volkorenbrood bij en je hebt een complete maaltijd!

Ingredienten:

  • 200 gram rode splitlinzen (dus niet uit blik)
  • 1 bio ui, grofgehakt
  • 1 bio winterpeen, gewassen en in grove stukken
  • 1 rode bio paprika, zonder zaadjes in grove stukken
  • 2 knoflookteentjes, in kleine stukjes
  • 1 bio courgette, gewassen en in stukken
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 liter groentebouillon (dus 2 groentebouillonblokjes, ik gebruik die van Zonnatura)
  • 400 gram gepelde bio tomaten ( 1 blik)
  • 2 tl. tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • Zeezout en zwarte peper
  • Partje citroen

Aan de slag:

  • Verhit de olie in een grote soeppan, voeg de ui en fruit β€˜m ongeveer 5 minuten op laag vuur. Roer de courgette, paprika en wortel erdoor en bak een paar minuutjes mee. Voeg knoflook, koriander- en komijnpoeder toe en schep dit en even door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingredienten toe: dus linzen, tomaten uit blik + sap, tomatenpuree, bouillon en laurierblad en breng alles aan de kook.
  • Haal het laurierblaadje eruit (niet vergeten!) na 30 minuten en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. De soep is vrij dik, dus deze kan eventueel naar smaak verdund worden.
  • Voeg zout en peper toe en eventueel nog wat peterselie of koriander. Serveer in warme kommen en leg een partje citroen ernaast. Serveer met brood enΒ zelfgemaakteΒ hummus. YUM!

Enjoy!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Ronald
    29 november 2017 at 15:54

    Heb je deze toevallig uit het boekje “500 vega gerechten”? πŸ˜‰
    Hij is ook 1 van mijn favorieten en doet het ook goed op feestjes =).

    Vriendelijke groet,

    • Reply
      Cilla
      29 november 2017 at 20:16

      Nee, toevallig niet. Ik heb dat boekje wel, maar alle recepten zijn van mezelf. En als dit niet het geval is, dan zet ik het erbij πŸ™‚ Maar als ik het goed begrijp dan zijn het dezelfde ingredienten?

  • Reply
    Ronald
    2 december 2017 at 14:03

    Ja echt exact hetzelfde!
    Misschien heb je wel een fotografisch geheugen :-p
    Anyway: heerlijk soepje πŸ˜€

  • Leave a Reply