#Foodporn

Fotoverslag: Foodfestival Amsterdam 2015

pompoenen tijdens het Foodfestival Amsterdam

Jaja, afgelopen weekend was het dan ein-de-lijk zover; het Foodfestival Amsterdam in de RAI. Ik had er serieus maanden naar uit gekeken; één grote hal, 70 foodtrucks en alles op het gebied van eten (ok, bijna). Ik besloot er, in plaats van een blog, maar een fotoreportage van te maken. Soms zijn woorden gewoon best overbodig… Kijk mee, geniet mee en als je er niet bij was; je hebt serieus iets gemist. Niet alleen omdat het eten asociaal lekker was, maar ook omdat het opvallend gezellig was, zeker voor zo’n groot evenement!

Foodfestival_overview

Het was druk. Maar zeker niet té. Je kon gewoon rustig rondneuzen op het festival en de maximale wachttijd was een minuutje of vijf.

Foodfestival_Oisters

De verse oesters meneer. Ik wilde er vandaag eindelijk eens eentje proberen, maar ik durfde het nog steeds niet… Ik vind ze een beetje eng.

Foodfestival_Zwaardvis

Er was ook een speciale seafoodmarket, een gedeelte met allemaal verschillende, überverse vis.

Foodfestival_meatless

Uiteraard kon ook de vleesloze mens zijn hart ophalen; er was een Meatless District. We aten er een ‘Pompoen Tempura met Pastinaak Puree’. Het was zeg maar zo lekker dat ik die vergeten ben te fotograferen. #sorry

Foodfestival_Fatdog

The Fat Dog crew maakte worstjes in de achterklep van een bazenauto. More than awesome!

Foodfestival_Burger2

The one and only Dutch Weedburger. En ja, dit zeewierbroodje met vegavulling is hartstikke voor hipsters. En nee, officieel zijn we dat niet, maar nu even wel. Deze broodjes zijn gewoon echt té lekker én megahealthy!

Foodfestival_burger

The Burger & The Beard

Foodfestival_thee

Ook voor de theelovers was het feest. Deze meneer stond met eindeloos veel losse theesoorten veel dames heel blij te maken.

Foodfestival_Coffee

Koffie. Just because. Always and forever.

Foodfestival_Coffee2

Perfectie.

Foodfestival_Choco

En bij koffie hoort natuurlijk chocola. Deze stand had heel veel verschillende soorten eerlijke chocolade in de meest heerlijke smaken. Ik nam een puur-gember en een puur goji bes-kokosnoot mee.

Foodfestival_Champagne

Ik heb geen druppel gedronken, maar deze meneer zag er zo ontzettend leuk uit op de foto dat ik gewoon even doe of dat wel zo was.

Foodfestival_Shushi

Jaaaaaaa, en toen was het tijd voor een Friska! Als je wilt weten wat dat is kun je dat hier lezen en als je wilt weten hoe het smaakt, moet je maar héél snel richting de Foodhallen Amsterdam.

Foodfestival_Bugzzballs

Hij heeft het gedaan; voor het eerst bitterballen gegeten met… wormen!!! Deze variant was gevuld met gepureerde meelwormen en ja, ik heb ook een hapje genomen. Kotsmisselijk en doodsbang schoof ik een kwart stukje richting mond. En? Best te doen! Seriously. Ik weet niet of ik ze zou serveren op mijn verjaardag, maar dat is meer het idee. De smaak is meer dan prima.

Foodfestival_Nougat

Ik heb werkelijk geen idee meer hoe dit heet! Het is heerlijk, het ziet er mooi uit en volgens mij is het Turks? Anyone?

Foodfestival_pie

Whoop voor deze sexy veganistische en raw zoetigheid. Het is dat ik al propvol zat van die meelwormen, maar anders…

Foodfestival_coconut2

All day, everyday. Kokos. En als het dan ook nog zo vers kan als deze…

Foodfestival_Coconut

Zou ik mijn hele leven lang zo vrolijk zijn als zaterdagavond 28 november!

Foodfestival Amsterdam 2015; een dikke vette place to be! Ik had 134 foto’s gemaakt en kon maar moeilijk kiezen, omdat ik het liefst alle indrukken die ik had opgedaan wilde laten zien. Maar eigenlijk moet je er gewoon echt zelf bij zijn geweest. Dit jaar niet gelukt? Zorg er dan zeker voor dat je het volgend jaar niet mist. Voor je eigen bestwil!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nikita Boelens
  30 november 2015 at 09:29

  Ohh Cill! Dat ziet er allemaal
  Fantastisch uit! My oh my! Vlgd jaar gaan wij ook! Dat moèt gewoon.
  Ik moest wel weer om je lachen “ik weet niet of ik ze zou serveren op mijn verjaardag, maar dat is meer het idee”. Haha!

  Well done dear!

  • Reply
   Cilla
   30 november 2015 at 15:24

   Dank je wel Nikita 🙂 En volgend jaar zeker gaan, hoor!

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: