#Foodporn #Vegan

Fotoverslag VeggieWorld Utrecht 2016: heaven for vegans (én niet-vegans)!

gekleurde kokosballetjes op veggieworld utrecht

Yesss… gisteren was het zover… we gingen naar VeggieWorld: het grootste festival op het gebied van vegan, vega, raw, health en alles wat hiermee te maken heeft. Ik had er ontzettend veel zin in! Standjes met beauty, kleding, lezingen, workshops en natuurlijk heeeeeel veel vegan eten proeven. Er werden 10.000 bezoekers verwacht, dus we gingen lekker vroeg richting Utrecht. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het was een heaven for vegans!

schilderij vegan veggieworld utrecht

Bij binnenkomst liepen we tegen deze schilderijen aan. Ik vond ze zo mooi qua kleur en stijl, maar wel heel heftig en stof tot nadenken.

Vegan worstjes en burgers van Dees veggieworld utrecht

Na een leuke lezing van Armanda Govers (die vegan uit Utopia, ja!) kwamen we deze burgers en worstjes tegen van Dee’s. Ik kende dit merk nog niet, maar het is gewoon te koop bij Jumbo! Dee’s werkt niet met soja of seitan, maar is op basis van rijst, granen, groenten en/of bonen. Daardoor zijn ze heel proteïnerijk, ontzettend gezond en smaken ze ook nog eens heel anders. Als ik zeg dat ik vandaag een Jumbo ga zoeken weten jullie wel wat ik ervan vond…

Worstjes van Dee's veggieworld utrecht

Close up van de zalige Dee’s worstjes

Dee's worstje eten bij veggieworld

Maar goed dat de ‘proefstukjes’ zo klein waren…

Kipnuggets en vegan balletjes veggieworld utrecht

Balletjes en nuggets van Vegafit.

kokosproducten bij veggieworld utrecht

VeggieWorld is van origine een Duits festival en dat zie je terug aan de teksten op de producten, maar dat is ook te merken aan de kwaliteit. Onze oosterburen zijn al een stuk verder op vegangebied en -ontwikkeling. Gelukkig is Duitsland niet ver en hebben we webshops, whoop!

lupineboontjes veggieworld utrecht

Deze lupineboontjes waren dan weer wél van NL bodem! Lupine is een ontzettend voedzaam en duurzaam boontje, vol met eiwitten en voedingsstoffen. Je kan ze zo eten als boon, maar er ook heerlijke burgers en tapenades van maken. Uiteraard nam ik 2 zakken mee; uit 1 zak komen 18(!!) burgers, dus ik heb wat te doen.

Workshop van Jolijn Pelgrum veggieworld utrecht

Goede kennis en een van mijn persoonlijk favoriete veganbloggers Jolijn Pelgrum van Vegadutchie.nl gaf een leuke workshop over hoe eenvoudig gezond, vegan eten is. “Bereid je gewoon voor, dan is het echt te doen.” Ze deelde de smoothies die ze maakte uit en had een heerlijke brownie taart meegenomen. Jolijn is heel inspirerend en als je haar nog niet volgt: doen!

kleding op veggieworld utrecht

Naast al dat heerlijke eten en de leuke workshops en lezingen, stonden er ook standjes met kleding en green beautyproducten. Ik zocht een meer ‘sport-vegan’-achting shirtje en die hadden ze helaas niet, maar de shirts waren wel superleuk en van duurzame kwaliteit, uiteraard.

vegan beautyproducten veggieworld utrecht

Ik merk dat veel beautyproducten in NL nog niet vegan zijn en dat het soms flink zoeken is op de ingredientenlijst of het ‘save’ is. Hier kon ik lekker naar hartelust inslaan als green beauty lover! Alles rook heerlijk en was, naast vegan, ook handmade.

sushi vegan veggieworld utrecht

Ik had alweer honger gekregen, slenteren verbrandt calorietjes, dus ik was een ontzettend blij meisje toen ik deze vers gerolde sushi tegenkwam. Niet even een suf sushi rolletje met de geijkte komkommer, maar een heerlijke rode rijst, ingelegde wortel, knapperige uitjes, avocadopasta en sesam sushirol. Ik zeg er verder niets meer over. Kijk er maar gewoon naar…

veggieworld utrecht vegan kofte

Er is niets fijner dan een man die ook vegan eet en bewust bezig is met het milieu, de dieren en sport. Deze man dus, Tom Zwarts the love of my life (én vechtatleet) gaat even los met een vegan köfte (en ik at er stiekem ook één mee…)

gekleurde bonbons vegan veggieworld

Deze bonbons… do I need to say more?

Koekjes vegan veggieworld Utrecht

Of deze verse chocolate chip cookies… oh my goodness.

vegan snoep veggiewolrd utrecht

Veel snoep in de winkels is niet vegan en zelfs niet vegetarisch omdat er vaak gelatine in zit. Ik ben zelf niet zo’n snoepbeest, maar ik kan me voorstellen als je dat wel bent dat je deze stand een beetje hebt leeg gekocht.

drukte op veggieworld utrecht 2016

Het was erg druk en hoewel ik niet zo van mensenmassa’s houd, vond ik het nu eigenlijk juist mooi om te zien. Zoveel belangstelling voor vega(n) en healthy eten had ik eigenlijk niet verwacht; van jong tot oud, weirdo’s tot fashionista’s en van vleeseters tot raw-foodies. Helemaal super!

proteinereepjes veggieworld gekleurd

Deze man verkocht allemaal sport gerelateerde reepjes, shakes en snacks op basis van hennep. Ik kocht er uiteraard een paar voor na de training… powerrr!

Dutch weed burger veggieworld 2016

En natuurlijk hadden ze ook mijn lievelings; de heerlijke, healthy, goddelijke Dutch Weed Burger stand. Het is dat ik al propvol zat en ook nog iets doe met health enzo, maar oh oh oh, wat is ie mooi. Ik fotografeerde deze dus gewoon als symbool. Omdat vegan eten écht easy en lekker is. Als je maar wilt.

Wow! Wat heb ik genoten op VeggieWorld Utrecht. Van de mensen, de relaxte sfeer, het heerlijke eten, de boeiende workshops en de belangstelling en interesse van niet-vegans. Ik merk echt dat er een trend gaande is op het gebied van gezond eten en duurzaamheid en dat mensen steeds meer willen weten wat of wié ze opeten. Armanda Govers en Robin Schaper vertelden in hun workshops dat ze oprecht geloven dat iedereen op de wereld plantaardig zou kunnen leven, als we maar willen en het gewoon doén. Ik was daar eerst absoluut niet van overtuigd, alleen al om het feit dat zoveel figuren niet eens willen luisteren naar de argumenten en vooral bezig zijn met zichzelf. Maar al die mensen die dat niét zijn en zich wél zorgen maken om dierenwelzijn en het milieu…? Precies. Ik heb dus ook besloten me niet meer bezig te houden met negativiteit, maar me juist te focussen op positieve geluiden. Dié mensen wil ik helpen, inspireren en enthousiasmeren in hun green journey. Dan volgt de rest vanzelf…

VeggieWorld en Viva las Vega’s; heel erg bedankt! Volgend jaar weer?

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Mariska
  6 maart 2016 at 15:01

  Wat een gaaf event! Had mij als niet-vegan ook nog best cool geleken. Dat eten ziet er ook allemaal zo lekker uit 😀

  • Reply
   Cilla
   6 maart 2016 at 15:50

   Er waren ook zoveel niet-vegans 🙂 echt super!

 • Reply
  jolijn
  6 maart 2016 at 15:42

  Krijg er honger van! En ik ben ook heeelemaal weg van de weedburger 🙂 Tot snel! X

  • Reply
   Cilla
   6 maart 2016 at 15:50

   Haha, krijg er zelf ook weer honger van 😉 Tot gauw meis!

 • Reply
  Djuli
  6 maart 2016 at 15:47

  Oh My.. Wat ziet het er geweldig uit! Vegan sushi! The Dutch Weed Burger! Yummm!

  • Reply
   Cilla
   6 maart 2016 at 15:49

   Jaaaa Djuli, waarom was je er niet bij?

 • Reply
  Iris
  6 maart 2016 at 16:57

  Aaah, nu heb ik toch spijt dat ik niet ben gegaan! Bedankt voor dit leuke & uitgebreide verslag:)!

 • Reply
  Ruben
  6 maart 2016 at 19:34

  Mooi verslag hoor. Was echt een hele leuke beurs. Nu weer wachten op Viva Las Vega’s en Vegfest.

  • Reply
   Cilla
   6 maart 2016 at 21:10

   Dank je wel Ruben ? Weet je toevallig ook welke data Viva en Vegfest is?

 • Reply
  Marija Radonjic
  6 maart 2016 at 20:56

  Super feest !!!! Wat mij betreft minimaal één keer per jaar in Utrecht!!! Super lezingen en voor mij ook een Goddeljjke soep van Seitan Chefs !!! Alles was super!!! Speaking like a true happy vegan !!?

 • Reply
  Desi
  6 maart 2016 at 22:14

  Wat ziet het er fantastisch uit allemaal! Ik vind het echt heel tof om te zien dat je zo enthousiast met het veganisme bezig bent en je foto’s zijn ook echt prachtig!

 • Reply
  Janna
  7 maart 2016 at 14:49

  Echt een heel leuk artikel! Je maakt zulke mooie foto’s! Krijg nu weer helemaal zin in al die lekkere dingen 😉

 • Reply
  Melanie
  7 maart 2016 at 17:20

  OMG dit ziet er zo heerlijk uit!!

 • Reply
  Fotoverslag Veggieworld Utrecht 6-3-2016 | Natalie's Green Kitchen
  12 maart 2016 at 12:11

  […] nog andere leuke verslagen van Veggieworld 2016 willen zien en lezen kijk dan op de blogs van Squatcilla, Janna en ellehetfruitvliegje. Elle heeft een leuke Veggieworld2016 vlog […]

 • Reply
  Sanne
  18 maart 2016 at 11:22

  Ahhh wat verschrikkelijk dat ik dit heb gemist! Ik had hier écht bij moeten zijn.. Fijn in ieder geval om je foto’s te zien, dan weet ik wat ik de volgende keer níet wil missen!
  Liefs

 • Leave a Reply