#Foodporn

Recept: Winterse broccolisoep met erwtjes en peterselie

Mensen die mij kennen weten dat ik gek ben op soep! In de zomer eet ik vaak de koude varianten, maar als het frisser wordt ga ik altijd helemaal los met heerlijke, warme soepjes waar ik dan allerlei verschillende groenten doorheen doe. Deze winterse broccolisoep met erwtjes en verse peterselie is voedzaam, eiwitrijk, en perfect voor deΒ koude(re) dagen.Β 

Ik weet niet het bij jullie is, maar hier in het Rotterdamse is het momenteel flink aan het hagelen en (natte) sneeuwen. Kortom: de winter doet lekker zijn ding. Maar ik heb absoluut geen hekel aan de kou! Sterker nog, ik ben gek op crispyΒ herfst- en winterweer! Droog, koud, kraakhelder weer met een zonnetje en het liefst een klein beetje sneeuw dat blijft liggen. Lekker truttig, maar ik vind dat super gezellig πŸ™‚

Winterboost

Tijdens deze dagen kan je weerstand vaak wel een extra boost gebruiken. Er zijn in het najaar meestal veel mensen ziek (behalve vegans, natuurlijk :p ) en je kunt dus maar beter extra goed voor jezelf zorgen. Voldoende slapen, lekker blijven sporten, eventueel je voeding aanvullen met watΒ supplementen en gezond eten. Met deze heerlijke, makkelijke soep kom je al een heel eind en… hij staat ook nog binnen 20 minuten op tafel!

IngrediΓ«nten (voor een flinke pan soep):

  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 300 gram diepvrieserwtjes
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 200 gram prei, in ringen
  • 250 gram gewassen bio-aardappels met schil, in blokjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 4 el. vers gehakte platte peterselie
  • Kruiden: peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en nootmuskaatpoeder
  • Vers volkoren (stok) brood

Aan de slag!

  • Meng de ui, de aardappelblokjes, preiringen, laurierblaadje en bouillon in een grote soeppan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten koken. Tussendoor roeren.
  • Doe na 10 minuten de broccoliroosjes en 175 gram erwten erbij. Doe het deksel op de pan en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten koken, terwijl je tussendoor roert.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer (dat deed ik) tot een glad geheel. Voeg 3 el. verse peterselie doe en mix nog even kort.
  • Breng daarna de soep op smaak met zout, peper, knoflook en nootmuskaat. Roer de rest van de erwtjes en Β peterselie erdoorheen.
  • Serveer met vers brood en homemade hummus. YUM!

Eet smakelijk!

 

Ga je deze maken of heb je misschien zelf nog een recept voor een heerlijke najaarssoep? Laat het me wetenΒ viaΒ Facebook,Β InstagramΒ of snapchat: squatcillaΒ πŸ™‚

 

 

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Carolien
    27 oktober 2016 at 18:46

    Ziet er heerlijk uit, deze ga ik binnenkort eens uitproberen. Ik ben zelf dol op pompoensoep. Heerlijk!

    • Reply
      Cilla
      28 oktober 2016 at 08:47

      Leuk! Laat je me weten wat je ervan vond, Carolien? Pompoensoep is inderdaad ook echt super πŸ™‚

  • Reply
    Mees
    29 oktober 2016 at 16:44

    lekkerr, ga m nu maken ! (:

    • Reply
      Cilla
      29 oktober 2016 at 16:51

      Nice! Laat je me weten wat je ervan vond? πŸ™‚ Eet smakelijk!

  • Reply
    Anneloes
    8 maart 2017 at 09:46

    Ook in het voorjaar nog erg lekker!:) mijn versie was met gepureerd laurierblad;) gelukkig niet geproefd…dankjewel, Cilla!

  • Reply
    Armande.net
    8 december 2017 at 15:29

    Dit klinkt heerlijk. Ik heb vaak zo’n restje broccoli, dit dan een perfecte combinatie.

  • Leave a Reply