#Hotspots

Hotspot: ClubKoffie Amsterdam

vegan Ubud Clubkoffie amsterdam vegan

Oh my gawd! Ik kon het bijna niet geloven, maar ik zag vanmiddag dat ik eigenlijk helemaal nog geen artikel geschreven had over one of my fave’s in town: hotspot ClubKoffie! En dat terwijl ik er zeker een aantal keer per maand zit. Om te werken, om te genieten op dat zonnige terras met een amandel latte of om het meest awesome broodje ever weer eens te eten; de club Ubud.

ClubKoffie an sich is een hotspot waar iedereen terecht kan. Piepjong, stokoud, hardcore carnivoor of plant based foodie. Eigenaar Chiel houdt met iedereen rekening en dat zie je terug aan de diverse pluimage aan mensen die er komen. Zo kun je er terecht voor een heerlijke vegan acai bowl, maar ook voor yoghurt met verse granola of een sandwich met makreel. Ik vind het fantastisch dat er in steeds meer ‘gewone’ tentjes zoveel vegan eten op de kaart staat en dat ‘t niet alleen opties zijn waar ze de dierlijke ingrediënten even voor je uit vissen.

Asociaal zalige sandwich

Zoals gezegd hebben ze bij ClubKoffie mijn allerfavorietste broodje: de Ubud. Het is een driedubbele, dikke, asociaal zalige clubsandwich belegd met avocado, gegrilde aubergine en tempé-bacon! Iets met een engeltje en over je tong piesen. Daarnaast hebben ze nog de Berlin met tomaat, wortel, peer, spinazie en vegan mayo, en ik neem me steeds weer voor om die ook eens te proberen, maar ik bestel toch elke keer weer de Ubud. Ik ben een stierlijk saaie vegan, I know.

clubkoffie

Het terras van ClubKoffie

Matcha ijsthee en vegan pannenkoeken

Daarnaast heb ik al eens de vegan pannenkoeken met fruit gegeten, de acai bowl geprobeerd en natuurlijk een shitload aan koffie gedronken. Allemaal even vers en lekker. De koffiebonen komen van Nederlandse bodem en zijn van Stooker Roosting; de beste nieuwkomers op het gebied van bonen branden in Amsterdam-Oost (en dus lekker duurzaam, want ‘om de hoek’). Wat ik leuk vind aan Chiel, is dat hij ook open staat voor input van vegans voor op zijn menu. Zo heeft hij al eens een keer mijn matcha ijsthee recept gemaakt en bij ClubKoffie verkocht op een mega warme dag. Ik vond het super om die mensen op het terras te zien genieten met ‘mijn’ drankje 🙂

clubkoffie-taart-vegen-amsterdam

De vegan taartjes en cakes!

Als je eens in de buurt bent van Amsterdam Oost: ga dan zéker langs bij ClubKoffie. En ben je niet in de buurt, ga er dan alsnog naartoe. Als je die broodjes geproefd hebt snap je wat ik bedoel. En oh ja, hij heeft ook een ruime keuze aan vegan taartjes en cakes, mocht je na de Ubud nog een plekje over hebben…

Meer weten over ClubKoffie? Kijk op hun Facebook pagina of website voor meer info. En laat het me weten als je bent geweest via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla 🙂

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers liken dit: