#Hotspots

Hotspot: STRONG Food Amsterdam

Strong-food-amsterdam-vegan-hotspot

Ik ben er serieus nét geweest, maar ik moét de nieuwe hotspot STRONG Food NU met jullie delen. Amsterdam-Oost is aan het ‘verhippen’ en dat betekent dat de hotspots als paddenstoeltjes uit de grond schieten, zeker in de Indische Buurt. Toch is STRONG Food anders dan anders; ze verkopen namelijk allerlei soorten verse noten, zuidvruchten, rauwe bonen en superfoods, maar je kan er ook chillen met een heerlijke kop koffie of een kom vegan harrira soep. En het allermooiste is dat alles vers, puur én betaalbaar is (met veeeeeel plant based opties!) Hoera!

Aangezien ik om de hoek van de Javastraat woon, kan ik alle nieuwe hotspots goed in de smiezen houden. STRONG Food viel me meteen op. Het interieur is schitterend; rauw en clean tegelijk, precies wat ik mooi vind. Daarnaast ruikt het er heerlijk, omdat alles vers wordt gemaakt door de eigenaresse Samira, haar broertje en haar moeder. Denk aan bijzondere combinaties zoals zachte dadels met tijm, rauwe bliss balls met rode biet en sesam en cappuccino met pure amandel- of cashewmelk.

Strong-food-amsterdam-vegan-hotspot

Droom

Samira heeft al een goedlopende schoonheidssalon en sauna in Amsterdam-Oost, maar droomde altijd al van een eigen foodspot. En ze heeft het geflikt! Bij STRONG Food kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, kruiden, specerijen, superfoods en onbewerkte producten, maar ook even heerlijk neerploffen met een bakkie of een verse acai bowl. Ze werken zoveel mogelijk met biologische streekproducten en houden ervan hun bezoekers te verrassen met bijzondere smaken en combinaties. Als concept store zijn ze ook altijd benieuwd naar verzoekjes en ideeën van de klant en constant aan het ontwikkelen.

Strong-food-thee-vers-vegan

Verse thee met rozenblaadjes

Vegan opties

De vegan opties zijn echt enorm bij STRONG, en dat niet alleen… ook nog healthy vegan opties. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe vrolijk ik word van suikervrije bliss balls, rauwe en ongezouten noten, verse dadels, gedroogde, ongesuikerde ananas en Marokkaanse vegan soep? Dat dacht ik al. Alle producten die plant based zijn staan duidelijk aangegeven in de winkel, zodat daar geen misverstanden over ontstaan. Heel fijn!

Bliss-balls-Strong-food-amsterdam

Deze bliss balls nam ik uiteraard mee naar huis!

Dadels-tijm-vegan-strong-food-amsterdam

Net als deze dadels met tijm; een recept van Samira’s moeder.

Verliefd

Ik ben totaal verliefd op STRONG Food en ik ben ontzettend blij dat Samira de stap heeft durven nemen om zo’n totaal nieuw concept op poten te zetten. Ook een kijkje nemen bij STRONG? Op hun Facebook page staat alle info en de openingstijden. Dikke kans dat je mij daar tegenkomt (en ook een nieuwe favo hotspot erbij hebt)!

Harira-soep-vegan-marokkaans-amsterdam

Vegan soep met kikkererwten, linzen en groenten met vers olijven-zuurdesembrood.

Coffee-strong-food-amsterdam-vegan

Cappuccino met homemade amandelmelk.

Interieur-strongfood-amsterdam-vegan

Ben je bij STRONG geweest of van plan om te gaan? Laat het mij dan weten via Facebook, tag me op Instagram of volg me op snapchat: squatcilla 🙂

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lisa
  30 juli 2016 at 16:04

  Ziet er goed uit! 😀 Ik denk dat ik er binnenkort maar eens heen moet…

 • Reply
  Djuli
  31 juli 2016 at 12:50

  Wat een toffe plek! Ahh ik wil ook in Amsterdam wonen!

  • Reply
   Cilla
   1 augustus 2016 at 11:25

   Zou ook echt wat voor jou zijn, meid. Als je in de buurt bent moet je er zeker heen 🙂

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: