#Hotspots

Hotspot Bar James: vegan burgers, tajines en cheesecakes

bar-james-amsterdam-squatcilla-vegan

Joehoeeee, weer een nieuwe vega(n) hotspot gevestigd bij mij om de hoek. Bar James is sinds vorige maand geopend en ik wilde al eerder gaan, maar ja… iets met afstuderen, op vakantie gaan en ook een beetje luiheid. Anyways, het was gewoon tijd om eindelijk te gaan. Afgelopen week was het dan zover: Tom en ik liepen lekker richting de killerburgers en verse frietjes van Bar James!

(LET OP, UPDATE: BAR JAMES IS NIET MEER VEGAN EN VERKOOPT SINDS KORT OOK VLEES)

Bij Bar James beloven ze dat ze de carnivoor kunnen laten watertanden. Nu ken ik weinig carnivoren, anders had ik er één meegesleept, maar ik was wel heel benieuwd hoe goed die burgers dan zouden zijn. Daarnaast had ik van de lieve Lisa van Lisa Goes Vegan gehoord dat ze ook bitterballen hadden… jajaaaaa!

Ganzen en citroenen

Bij binnenkomst werd ik een soort van verrast door het interieur. Donker, beetje pub-achtig en anders dan andere vega(n) eettentjes. Eigenlijk meer een kekke whisky bar, ofzo. Maar… wel heel mooi. Check nou toch eens even die ganzen op de biertaps. Hoe awesome?! Op de planken aan de wand staan potten groenten en fruit op sterk water, maar op een heel funky manier. No goatwoolsocks zone here!

Het enige minpunt waren de lampen, of beter gezegd, gewoon de verlichting in de zaak. Fel en aanwezig. Voor wat meer sfeer kunnen ze wat mij betreft ietsss meer gedimd…

biertap-bar-james-amsterdam-squatcilla

Hoe cute is dit!

ingelegde-citroen-bar-james-vegan-amsterdam

Tom en ik kwamen absoluut voor de burgers, no doubt. Maar op het laatst veranderde hij tóch van gedachte en ging hij voor de tajine. James heeft ook voorgerechten, maar meer á la een salade, springrolls en soep. Nah, allemaal niet zo’n trek in. Tom bestelde dus meteen zijn tajine, met on the side een portie zoete aardappelfriet en ik uiteraard de burger van wortel, zongedroogde tomaat, venkel en vegan mayo. Het was rustig in de zaak, dus we kregen ons eten al snel en hatsekidee, dat zag er even fantastisch uit!

burger-vegan-bar-james-amsterdam-squatcilla

Burger met verse friet en vegan mayo

Tajine-bar-james-amsterdam-vegan-squatcilla

De tajine van Tom met kikkererwten, wortel, kruiden, pitjes en dingetjes.

Het eten

De tajine smaakte echt super! Heel kruidig, smaakvol en vullend. Het was precies goed gaar gekookt; de groenten waren niet te hard, maar ook niet zo zompig dat het een soort babyvoeding wordt. Perfecto! De zoete aardappelfrites als side dish smaakten lekker bij de tajine, maar ik vond ze helaas wel een beetje zacht. Ik weet dat het vrij lastig is om zoete aardappelfrites crunchy te krijgen, maar ergens had ik wel gehoopt op wat meer crispyness. Smaak was verder prima!

zoete-aardappel-friet-james-amsterdam-vegan-squatcilla

De zoete aardappel friet.

De hamburger was qua smaak heerlijk, net als het broodje. Toch vond ik ‘m all over wel een beetje aan de vette kant. Als ik erin beet, proefde ik ook echt dat het wat greasy smaakte. Daar is an sich niets mis mee (burgers zijn niet het meest healthy voer, right?) maar toch had het geheel wat mij betreft iets minder vettig gemogen. Ook waren de verse frietjes die ik erbij kreeg aan de zachte kant. Uiteraard is dit een kwestie van voorkeur, want zoals ik al zei was de smaak geweldig en proefde alles wel uitermate vers. Voor de zekerheid de volgende dag wel even extra power achter mijn cardiotraining gezet 🙂

Koffie

Ja. Ja. JA! James heeft verschillende plantaardige melkjes in huis om heerlijke cappuccino’s mee te zetten. En dat doen ze! We namen allebei een cappu met kokosmelk en dat is zoooooo schandalig lekker. Als je dat nog nooit geprobeerd hebt, moet je dat VANDAAG nog gaan doen. Stiekem wilden we ook nog een vegan taartje bestellen, maar door dat bakbeest van een burger hebben we dat even uitgesteld.

koffie

Conclusie?

Bar James is heel uniek in zijn soort, zowel qua kaart als interieur. Als vega(n) food hotspot mag de kaart van mij iets uitgebreider en de gerechten iets minder vettig, maar ik ben dan ook wel zo’n zeikerd die, naast de vegan voeding, ook nog eens graag suikervrij, low fat en healthy eet. Dat maakt mij natuurlijk niet de meest makkelijke klant. Daarnaast krijgen ze dikke probs voor de versheid en smaak van de gerechten, de zalige koffie en het vriendelijke personeel. Of ik nog eens terug ga? Absoluut! Al was het alleen maar omdat ik vergeten ben de bitterballen te bestellen en de vegan cheesecake natuurlijk ook nog getest moet worden. Over healthy gesproken…

burgers-vegan-bar-james-amsterdam

Nieuwsgierig geworden? Check de Facebook van Bar James of ga er gewoon lekker naartoe!

Javastraat 49, 1094 HA, Amsterdam, openingstijden: 09.00-01.00 uur (vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open)  tel: 020 223 8694

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lisa
  8 juli 2016 at 12:06

  Hahaha oké ik werd al heel erg enthousiast van de review maar ik moet zeggen dat ik het terras ook echt HEEL erg mooi vind :’) Dat blauw zo gaaf! En buiten heb je ook geen last van te fel licht 😉 Zo fijn dit, en echt maar tien minuten of zo fietsen voor mij, ik ga er snel een keertje heen!

  • Reply
   Cilla
   8 juli 2016 at 13:40

   Laat me weten hoe je het vond Lies 🙂

  Leave a Reply