#Vegan

Jeeeejjj! Een nieuwe, asociaal lekkere vegan snack: NADA Nothing Added

I love love LOVE my job! Als blogger krijg ik vaak pakketjes binnen met producten om te proberen. Soms is het niks en vraag ik me af of de bedrijven überhaupt op mijn website gekeken hebben (wat moet een vegan met dierlijk eiwitpoeder?!). Maar soms komen er ook super leuke pakjes binnen waar ik echt wat mee kan, zoals afgelopen week. NADA Nothing Added is een heerlijke nieuwe, healthy snack die binnenkort verkrijgbaar is, maar waar ik je nu al over wil vertellen (want oh my… het is zó lekker)!

‘Packed with Love’ stond er op de doos toen ik ‘m binnen kreeg. En daar is niets aan gelogen. Toen ik het pakketje opende zat er een handgeschreven kaart in van founder Taco en kwamen de vrolijke kleuren van de zakjes op me af. Maar wat is het nu precies? Het is in ieder geval vegan (jeeejjjj), dus ik ging op inspectie!

Niets, noppes, hel-le-maal NADA

NADA Nothing Added is gevriesdroogd fruit waar verder niets anders aan toegevoegd is. Dus geen conserveringsmiddelen, suikers, rare kleurstoffen, E-nummers, zoetstoffen, of wat dan ook. Ik had eerder al eens kennis gemaakt met de smaakexplosie van gevriesdroogd fruit, maar alleen in het buitenland. In Nederland was ik het vreemd genoeg nog nooit tegengekomen. Eigenaar Taco, die altijd al een passie had voor lekker en gezond voer, vond dat ook raar en was zo slim om tijdens zijn sabbatical dan zelf maar de fruitbaas uit te gaan hangen. En dat is gelukt! Het enige wat hij in de kleurige verpakkingen gestopt heeft is 100% puur fruit and a lotta love 🙂

nada-vegan-fruit-zakjes

Gevriesdroogd?

Gevriesdroogd fruit houdt in: stukjes fruit waar het vocht aan onttrokken is, maar nog wel alle voedingswaarden en smaak bevat. Bij vriesdrogen wordt vers fruit ingevroren tot ca -40°C en vervolgens in een vacuüm weer ontdooid. Door dit proces gaat het water direct over van ijs naar waterdamp met als grote voordeel dat de unieke smaak en voedingsstoffen van vers fruit behouden blijven. En het resultaat? Heerlijke, crunchy fruitstukjes waar ik vrolijk van word!

Lekkere snack

Als vegan én fruitlover kom ik dagelijks natuurlijk makkelijk aan mijn fruit, maar ik vind het wel een toevoeging om met deze zakjes af te wisselen in mijn voedingspatroon. Het is een lekker ‘slank’ tussendoortje met een heel ander soort smaakbeleving. Daarnaast is NADA ook een mooie uitkomst voor mensen die minder fruit eten en/of veel onderweg zijn.

Als je zo’n pakje opentrekt heb je echt even dat lekkere-trek-snackmomentje te pakken, maar dan natuurlijk stukken gezonder dan de meeste andere tussendoortjes. De smaak is intenser dan ‘gewoon’ fruit en door de knapperigheid vind ik het ook heerlijk door mijn bakje sojayoghurt of als topping op mijn eiwitshake na het trainen.

nada-fruit-vegan-snack

Nog heel even wachten…

Ik ben natuurlijk heel blij dat dit zo’n lekker product is, én vegan is, én puur natuur is zonder toevoegingen én dat ik de primeur had om de drie verschillende varianten (perzik, aardbei en appel) te proberen. Enige nadeel is dat de zakjes hier thuis al lang en breed op zijn en ik dus ook nog heel even zal moeten wachten voor ik weer opnieuw kan inslaan. Gelukkig zijn ze vanaf deze week te bestellen via de website en liggen ze binnenkort in verschillende winkels. Mijn absolute favoriet? De aardbeitjes! Ik ben benieuwd welke jij het lekkerst vindt 🙂


Meer info en helemaal op de hoogte blijven? Volg dan de Facebook- of Instagram page van NADA Nothing Added!
 Laat je het mij ook weten via Facebook of Instagram als je het geproefd hebt? 

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Catherine
  21 november 2016 at 12:00

  Oeh dat lijkt me echt ontzettend lekker! Ik vind het zó moeilijk om easy snacks te vinden die ook nog gezond en lekker zijn. Ik ben al fan!

  • Reply
   Cilla
   21 november 2016 at 16:03

   Jaaaah, dit is zo heerlijk 🙂 je gaat het zeker weten lekker vinden Catherine!

 • Reply
  DyDy
  21 november 2016 at 13:42

  Ziet er erg goed uit! Ik kan niet wachten!

 • Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: