#Foodporn

Recept: vegan bananavocadocake

Bananenbrood is er in eindeloos veel variaties. Zó veel, dat ik stiekem best een beetje bananenbroodmoe ben. Ik bedoel, teveel van hetzelfde maar steeds een beetje anders hoeft niet per se, right? Maar! Toen ik dit recept op Ekoplaza voorbij zag komen, werd ik wél weer even helemaal vrolijk.

De combinatie van avocado, kokos en amandelmeel zorgde ervoor dat ik toch die keuken maar weer in ging. En oef… dat heb ik geweten. Heer-lijk! Heb er zelf nog wel wat cacaonibs aan toegevoegd en een klein scheutje amandelmelk.

Nodig voor een cake van ca. 25 cm:

  • 55 gram havermeel
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 el. wijnsteenbakpoeder
  • 1 el. kaneel
  • 1 theelepel gemalen vanille (had ik niet, ik schraapte gewoon een vanillestokje leeg)
  • snuf zeezout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 rijpe avocado
  • 3 el no-egg
  • 1 el appelmoes
  • 5 medjool dadels, ontpit
  • 2 eetlepels kokoschips
  • Beetje raw cacaonibs naar smaak
  • Scheutje ongezoete amandelmelk

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Mix in een keukenmachine (of met de staafmixer) de banaan, ontpitte dadels, no-egg, appelmoes en het vruchtvlees van de avocado tot het een glad papje is.
  3. Meng in een beslagkom het haver- en amandelmeel, bakpoeder, kaneel, vanille en zeezout door elkaar tot het klontvrij is.
  4. Voeg het avocado-banaan mengsel toe aan het meelmengsel en roer dit voorzichtig door elkaar tot het een glad beslag is. Mixen kan ook, maar niet te lang.
  5. Vet een cakeblik van 25 cm. in (of doe er bakpapier in) en verdeel het beslag gelijkmatig erin. Strooi de kokoschips erover.
  6. Bak het brood in ongeveer 50-60 minunten goudbruin en gaar. Als de kokoschips te donker worden kun je halverwege de baktijd de cake afdekken met aluminiumfolie.
  7. Check of het brood gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uit komt, is het zover…

green_cake_Inside

Tip 1: bewaar je cake in de koelkast als ie eenmaal is afgekoeld.
Tip 2: Glutenvrije variant? Maak dan zelf havermeel door glutenvrije havermout in een keukenmachine tot meel te malen.

Enjoy!

Kijk op de Facebookpage van Ekoplaza voor nog veel meer lekkere en makkelijke recepten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply