#recepten Diner Lunch

Recept: De gezondste vegan kapsalon die je ooit zult maken!

‘Zullen we gezellig wat in de stad blijven eten?’ Ik kijk mijn vriend vragend aan terwijl we genieten van onze #veganhotchocolate bij ons favoriete Kekke koffietentje in Delft. Zijn gezicht betrekt ‘Mwah… ik weet niet, ik eet eigenlijk liever thuis.’

Wat is hier gebeurd?! Sinds een aantal weken hebben we een nieuwe favoriete maaltijd. Zo lekker, dat we het er tijdens het ontbijt al met elkaar over hebben. En zo gezond dat je met gemak al je benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Hoog tijd dus om deze verslavende kapsalon met jou te delen!

Ingrediënten – voor een vierpersoons portie über healthy vegan kapsalon

  • 4 tot 6 grote oranje zoete aardappels
    Zoete aardappel is een knol, ook wel bataat genoemd. Een echte superfood boordevol met nutriënten en effectief tegen nare ziekten
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 pakjes tuinkers
    Deze vezelrijke plantjes zitten ook nog eens vol met antioxidanten, vitaminen en mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer.
  • 1 grote pot augurken
  • 100 gram broccoli kiemen
    Vergeet goij bessen, één kiem bevat de kracht om uit te groeien tot een hele broccoli. Deze patsers zitten bomvol met goede stofjes voor een fit lichaam.
  • 1 potje kappertjes.
  • 300 gram slamelange
    Bladgroen is, na fruit, het meest gezonde voedingsmiddel dat er bestaat. De vezels en mineralen in bladgroen veegt je hele systeem van binnen schoon. Eet dus gerust 200 gram per dag!
  • 600 gram cherry tomaten
  • 4 rijpe avocado’s
    De vetten in avocado verlagen het LDL-cholesterolgehalte in je bloed en verkleinen daarmee de kans op hart- en vaatziekten, net als vegan eten overigens 😉
  • 1 citroen
  • 100 gram pompoenpitten
    Deze gezonde vet bommetjes zijn rijk aan antioxidanten, ijzer, zink, magnesium en veel andere voedingsstoffen.
  • 4 (of wat meer) maiswafels
  • Optioneel: vegan kaas om te smelten

Zo maak je het!

1. Verwarm de oven voor op 220 graden en wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappels 40 tot 50 minuten in de oven. Zo worden ze super zoet en smeuig. Ze zijn gaar als je ze een beetje in kunt knijpen.

2. Schil en ontpit de avocado’s, pers de citroen en maak hier een glad mengsel van in de keukenmachine of met een staafmixer. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Snijd de augurken en cherrytomaten.

3. Spoel de kappertjes en kikkererwten af. Rooster de pompoenpitten en knip de tuinkers. Doe alles in bakjes zodat je kapsalon straks makkelijk te versieren is.

4. Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd deze in stukjes. Nu kun je twee dingen doen, of je begint al direct je kapsalon te bouwen met alle ingrediënten óf… je doet de stukjes zoete aardappel in een ovenschaal, strooi de vegan kaas erover en plaats hem nog even 8 minuten in de oven. Ow dear god…

5. Bedek de zoete aardappel rijkelijk met de avocadocrème, de sla en al het andere lekkers dat je hebt klaargemaakt. Verkruimel als laatste een maiswafel boven je creatie en val aan!

6. De combinatie van zoet, zuur, zout, fris en stevig zullen ervoor zorgen dat je gegarandeerd de ervaring hebt van de VJFB (vegan junkfood bar = begrip in Amsterdam), alleen dan wel als volledig voedzame maaltijd.

Enjoy!

 

Hi, ik ben Mariska, 30 jaar oud en woon naast Delft. Plantaardige voeding, health, sport en mind zijn mijn passies waar ik graag over schrijf voor SquatCilla.nlEn schijnt de zon? Dan ben ik met een mega bak chocolade nicecream in mijn achtertuin te vinden. Mij volgen? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram @by.mariska

 

 

 

Ga je het maken? Heb je het gemaakt? Wat vond je ervan? Let us know! Mariska en ik zij heel benieuwd 🙂
Laat het ons zeker even weten in de comments of via Facebook en Instagram. #vindenweleuk.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Yvonne
    30 november 2018 at 15:37

    Zo, vanavond eens zien wat mijn kerels hiervan vinden!

    • Reply
      Cilla
      30 november 2018 at 15:40

      Leuk!! Laat je het even weten? 🙂 Eet smakelijk. Liefs, Cil xx

    Leave a Reply