#Foodporn

Recept: eiwitrijke Japanse tempé wok met shiitake en edamame

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik allesbehalve een foodblogger ben. Ik kluns altijd maar wat aan in die keuken en hoop dan gewoon dat het een beetje smaakt. Vaak lukt het prima, maar soms heb ik nóg meer geluk en creëer ik per ongeluk een pareltje. Zoals deze Japanse tempé wok (die zelfs omnivoren blij maakt)!

Sinds Tom en ik als (sport)voedingscoaches eetschema’s maken, zijn we natuurlijk nóg meer bezig met gezond, uitgebalanceerd en lekker plantbased voer. Dit gerecht bevat the best of all worlds: vezelrijke whole wheat carbs, lekker veel eiwitten, een shitload aan groentjes en het is verslavend lekker. En oh ja, het is ook nog binnen een poep en een scheet klaar #jekanjelolnietop

Ingrediënten (voor 1 persoon):

Maak eerst de marinade voor de tempé:

  • 1 el. ongezoete tomatenketchup
  • 4 el. sojasaus,
  • 4 el. balsamico
  • 2 el. mirin (rijstazijn)
  • paprikapoeder, peper, knoflookpoeder

Voor in de wok:

  • 70 gram tempé
  • 100 gram edamame boontjes
  • 50 gram shiitake paddestoelen, in plakjes
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gram gekookte volkoren noodles
  • 1 kleine rode paprika, in blokjes
  • ½ vel nori, in kleine stukjes gesnipperd
  • 2 tl. zwarte sesam

 Hoe maak je het?

  1. Snij de tempé in blokjes en doe in een kom met de marinade. Laat voor minimaal 30 minuten (maar liever een paar uur) in de koelkast staan.
  2. Kook vervolgens de noodles volgens de verpakking en zet ook opzij.
  3. Doe een wokpan op het vuur en bak kort de uien lichtbruin. Voeg vervolgens de paprika, shiitake en knoflook toe en blijf roeren.
  4. Na 5 minuten wokken kunnen ook de boontjes en de gemarineerde tempé erbij. Zorg dat je goed blijft omscheppen.
  5. Voeg eventueel naar smaak nog peper, paprikapoeder of Shichimi Togarashi (Japanse kruiden van Jonny Boer, AH) toe. Zet het vuur uit.
  6. Schep je noodles op een bord en doe de wokgroenten erover. Top af met de sesamzaadjes en stukjes nori.

Enjoy!

Nutrition facts:

Calorieën: 551,5 kcal
Koolhydraten: 65,6 gram
Eiwitten: 43,8 gram
Vetten: 17,2 gram
Waarvan verzadigd: 2,8 gram

 

Wist je trouwens dat ik genomineerd ben voor de Food Blogger Awards 2017? Je kan op mij stemmen via deze link. Over 11 dagen wordt de winnaar bekend gemaakt. Spannendddd!

 Ga je dit gerecht maken of heb je het geprobeerd? Laat me vooral weten wat je ervan vond in de comments of tag me via Facebook en Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Monique
    13 augustus 2017 at 12:00

    OOOH wat ziet dit er heerlijk uit, dit gaan we morgen maken voor bij de BQQ. Hartelijk dank hiervoor.

    • Reply
      Cilla
      13 augustus 2017 at 12:18

      Graag gedaan! 🙂

    Leave a Reply