#Foodporn

Recept: healthy, vegan appelflappen

Jaaaaaa, het is de laatste dag van 2016! Ik hou echt van de sfeer van Oud & Nieuw en appelflappen horen er wat mij betreftΒ zeker bij. Omdat het mijn eerste jaar is als vegan, wist ik (nog) niet dat plant based flappen zo makkelijk te maken waren, maar echt: het is peanuts en ze zijn nog best healthy te noemen ook! Als ik dit eerder had geweten, had ik niet eens gewacht tot Oud & Nieuw πŸ™‚Β 

AangezienΒ appelflappen uit de winkel Γ³f niet vegan zijn Γ³f kilo’s suiker bevatten, vond ik het tijd worden om mijn eigen variant te maken. En dat is, zeker zo in één keer, heel aardig gelukt moet ik zeggen. Ik vulde ze met appel, rozijnen, abrikozenjam en hazelnoten, maar wees zo creatief als je zelf wilt. Alle ingrediΓ«nten zijn gewoon bij de supermarkt te vinden en ze zijn binnen 20 minuten klaar. Dus hup hup, naar de winkel en maak nog even snel deze healthy, vegan appelflappen voor vanavond!

Nodig (voor 6 flappen):

  • 6 plakjesΒ vegan bladerdeeg (Bij EkoPlaza hebben ze volkoren deeg)
  • 1 goudrenet appel
  • Β 4 el. gewelde rozijnen
  • 4 el. fijngehakte hazel- of pecannoten
  • 3 tl. kaneel
  • 2 el. suikervrije abrikozenjam (Zonnatura of St. Dalfour)
  • 2 tl. citroensap
  • 2 tl. vanille-essence
  • Vegan kookroom (van Alpro bij Jumbo of Provamel van EkoPlaza)
  • Optioneel: hennepzaadjes, vanillesuiker, o.i.d. voor erop
  • Bakpapier

Aan de slag:

  1. Zorg ervoor dat het bladerdeeg ontdooid is voordat je begint en verwarm de oven vast voor op 200 graden.
  2. Snijd kleine blokjes van de appel (ik liet de schil zitten, maar doe wat jij lekker vindt) en doe in een mengkom. Voeg kaneel, citroensap, jam, rozijnen, noten en vanille toe en meng goed door elkaar. Proef of je het beslag lekker vindt. Als je Γ©cht zoeter wilt, pak dan liever wat donkere agave of dadelstroop i.p.v. suiker. Tenzij je denkt: “Fuck it, laatste dag van het jaar. Ik ga los, alles”. Ook prima.
  3. Leg een vel bakpapier op het rooster van je oven en leg hetΒ bladerdeeg erop.
  4. Smeer 2 randen van het bladerdeeg in met kookroom, leg wat appelmengsel in het midden en vouw dicht. Duw nog wat aan met een vork. Herhaal tot je alle 6 de plakjes deeg hebt gevuld.
  5. Bestrijk de flappen voordat ze de oven in gaan met wat kookroom; ditΒ is een fijne ei-vervanger.
  6. Bestrooi eventueel nog met een lekkere topping naar keuze (ik deed hennepzaadjes).
  7. Schuif voor 20 minuten in de oven en tadaaaaaa! Laat de appelflappen daarna nog even goed afkoelen zodat ze crunchy worden.

Geniet van je avond, sluit 2016 af met een big smile en ga knallend het nieuwe jaar in! Ik wil jullie ook meteenΒ heelΒ erg bedanken voor alle lieve berichtjes, leuke vragen en support voor mijn blog het afgelopen jaar. SquatCilla.nl is dankzij jullie in relatief korte tijd ontzettend gegroeid en ik ben er serieus trots op om zulke awesome volgers te hebben. Let’s rock this shit further in 2017!

Liefs,
Cilla

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    MariΓ«lle
    1 januari 2017 at 12:29

    Heee dit is een goed recept om te hebben!! Deze ga ik onthouden πŸ™‚ Happy new year!

  • Reply
    Janna
    1 januari 2017 at 13:08

    Lijkt me heerlijk! Gelukkig nieuwjaar <3

  • Leave a Reply