#Foodporn

Recept: heerlijke, healthy matcha havermout

Oh, my… ik heb weer een absurd lekker en gezond receptje voor je; matcha havermout. Eerder schreef ik al hoe heerlijk en healthy matcha poeder is. Ik maakte er voor het eerst echt kennis mee tijdens onze reis naar Japan, vorig jaar juli. Het groene wonderpoeder wordt daar in zoveel verschillende producten gebruikt; cakes, snoep, koekjes en latte’s. All green, everything green. En dat is niet zomaar! Matcha is qua voedingsstoffen echt een überbaas.

Matcha is een super geconcentreerd groene theepoeder dat 137 keer meer anti-oxidanten bevat dan gewone groene thee en 6 keer effectiever werkt dan goji bessen! En nee, kwalitatief goede matcha is niet goedkoop. Maar het mooie is wel dat je maar heel weinig nodig hebt voor een huge effect.

Studies wijzen uit dat matcha je geen korte energiekick geeft, zoals koffie, maar dat de boost tot wel 6 uur kan aanhouden. Ideaal dus om in een ontbijtje te verwerken, dacht ik. Met dit recept knal jij die ochtend wel door!

Ingrediënten  -voor 2 personen- 

  • 80 gram havermout
  • 5 ml. rozenwater
  • 250 ml. ongezoete kokos- of amandelmelk
  • 60 ml. water
  • 1/2 el. kaneelpoeder
  • eventueel wat kokosbloesemsuiker
  • 8 gram matchapoeder
  • 15 ml. ongezoete kokos- of amandelmelk

Aan de slag:

  1. Doe de havermout, rozenwater en 250 ml. plantaardige melk in een steelpannetje (op laag tot medium vuur).
  2. Voeg kaneelpoeder toe en roer door. Zodra de havermout de melk gaat absorberen (meestal 2 tot 3 minuten), voeg je het water toe terwijl je blijft roeren. Dit zorgt voor een lekkere fluffy havermout! Als je een zoetekauw bent, kun je nu ook wat kokosbloesemsuiker erbij doen.
  3. Voeg als laatste een matcha swirl toe: klop 8 gram matcha op in 15 ml. plantaardige melk. Haal de havermout van het vuur af en doe het in een kommetje. Giet daarna het matchapapje over je havermout.

Enjoy!

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Catherine
    12 mei 2016 at 13:15

    Wat een heerlijk recept! Het ziet er ook prachtig uit zeg. Deze ga ik zeker snel maken, ook echt perfect voor in de zomer!

  • Reply
    Mariska
    12 mei 2016 at 14:40

    Dat poeder ken ik helemaal niet maar het recept klinkt wel heel goed en lekker 😀

  • Reply
    kimmetjekims
    12 mei 2016 at 22:01

    Het lijkt me een lekker recept om eens te proberen! Eet eigenlijk bijna nooit havermout, maar dit lijkt me een lekkere combi.

  • Reply
    Sanne
    18 mei 2016 at 16:31

    Oh wauw Cilla, het ziet er zo mooi uit en wat gebruik je prachtige ingrediënten! Rozenwater! En matcha! En wauw, wat interessant dat de boost van matcha wel zo’n 6 uur kan aanhouden. Heerlijk. Ik drink altijd matcha soja lattes bij de B&B omdat ik het zo lekker vind, en ik wist vaag dat er meerdere gezondheidsvoordelen aan matcha zitten, maar niet zo duidelijk. Leuk om te weten!
    Ik wil al heel lang eens matcha kopen, maar ik vind het altijd net te prijzig. Toch maar gaan doen. Waar koop jij het?
    Liefs

  • Leave a Reply