#Foodporn

Recept: vegan homemade ijskoffie

Op zomerse dagen zoals vandaag kun je mij niet blijer maken dan met een groot glas ijskoffie! En dan bedoel ik niet die vette suikeroverloads van Starbucks, maar gewoon die van mezelf (of ergens op een terras waar ze ook verse maken). Homemade ijskoffie is echt ontzettend easypeasy to make en zooooo waanzinnig lekker.

Er bestaan ook varianten met vanille-ijs erin. Of met room. Of met alcohol. Vind ik allemaal niet te drinken. Ik hou van pure, zwarte, saaie, doodeenvoudige ijskoffie met alleen koffie en ijsblokjes. In Japan heb ik er zoveel gedronken dat ik er echt van ben gaan houden. Oké, soms lust ik ook een iced-latte met kokosmelk of amandelmelk, maar that’s it. Hou je wel van zoet? Voeg dan een flinke scheut agave of maple syrup toe. Of wat dacht je van een beetje vanille essence? Hazelnootsiroop? Of cafeïnevrij? Alles kan, het is jouw feestje!

Hoe maak ik zelf een basic zwarte ijskoffie?

 • 250 ml. sterke koffie
 • IJsklontjes

Ja, echt. Dat was het! Het leven is soms zo heerlijk zorgeloos, jongens. Je hoeft de koffie ook niet af te laten koelen, dat duurt veel te lang en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar zoveel geduld heb ik niet. Als je voldoende ijsblokjes in je glas doet, daar de koffie overheen giet en vervolgens de gesmolten ijsblokjes weer aanvult met nieuwe, heb je een zalige ijskoffie.

‘Maar ik wil er melk in!’

Kan! Dat wil ik ook weleens. Ik vind zelf haver-, cashew,- of kokosmelk het lekkerst. Als je zo’n fijn Nespresso melkopschuim ding hebt, kun je ook melk koud laten schuimen. Als je dit op een glas verse espresso met ijsblokjes giet, dan krijg je een iced cappuccino. Als je geen opschuimer hebt of niet van schuim houdt, doe je de koude plant based melk er gewoon zo bij. Hoe simpel wil je het hebben op zo’n bloedhete dag als deze?

Geniet ervan!

 

Ga jij ook deze heerlijke ijskoffie maken? Let me know via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla J

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Damaris
  14 september 2016 at 16:33

  Wat lekker en simpel! Just how i like it! Dit ga ik proberen met melk! Lekker thank you!! Super coole blog heb je #inspiratiebron X-

  • Reply
   Cilla
   14 september 2016 at 16:34

   Leuk om te horen 🙂 dank je wel!

 • Reply
  Sytse
  14 september 2016 at 22:26

  Dit maak ik heul vaak op zondagochtend met kokosmelk erin. ❤️

  • Reply
   Cilla
   14 september 2016 at 22:31

   Haha heerlijk 🙂 ook in de winter?

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: