#Foodporn

Recept: je eigen homemade, vegan en healthy Nutella!

hazelnootpasta homemade

Ok. Ik had een probleem. Ik wás een vreselijke Nutella craver, maar nu ik vegan ben is dat verleden tijd. Er zit namelijk melkpoeder in en dat is alles behalve vegan. Daarnaast zit er natuurlijk idioot veel suiker in, dus stiekem was ik al eerder aan het brainsormen over hoe ik zelf mijn eigen plant based variant kon maken… aaaaaand found it!

En omdat ik (soms) best een vriendelijk meisje ben, deel ik het recept hier gezellig met jullie! Het is zo easypeasy te maken en zoveel lekkerder dan die suikerbom die je uit de supermarkt gewend bent, dat je waarschijnlijk nooit meer wat anders wil. Met deze ingrediënten kun je een klein potje ter grootte van een jampot vullen. Het is maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast, dus als je bijvoorbeeld alleen bent kun je de ingrediënten ook halveren. Het enige wat je wel echt moet hebben staan is een keukenmachine of een hele krachtige blender. Ok. There we go!

Ingredienten: 

  • 175 gram rauwe hazelnoten
  • 65 gram raw cacao
  • 4 el. agavesiroop
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl. vanille extract
  • beetje zout

nutella rolls vegan

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en leg de hazelnoten op de bakplaat voor ongeveer 10 a 15 minuutjes. Let goed op ze! De noten mogen absoluut niet aanbranden.
  • Als ze geroosterd zijn mogen ze even afkoelen waarna je het velletje kan verwijderen door ze in een afgesloten beker te doen en heel hard te schudden of je wrijft er met een theedoek over tot de velletjes loslaten.
  • Doe de noten nu in de keukenmachine en laat het geheel een minuut of 5 draaien tot het een smooth pasta wordt en de olien goed loskomen. Nu heb je eigenlijk dus hazelnootboter J
  • Voeg als je het geheel glad genoeg vindt de cacao, agave, amandelmelk, vanille en zout toe en mix voor ongeveer 2 minuten tot een mooie, egale chocopasta is. Iets te ‘droog’? Voeg dan nog wat melk toe!
  • Jaaaaaa en daar is het! Je eigen, homemade, (soort van) healthy vegan hazelnootpasta

Enjoy!

 

Ga jij deze heerlijke chocopasta maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt via Facebook of Instagram. En oh ja, je kunt me ook wekelijks volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

 

 

You Might Also Like

13 Comments

  • Reply
    Claudia
    18 februari 2016 at 21:40

    Hi Cilla, wat fijn dit toch wel healthy en vegan recept. Dit maakt mij zo blij. Ik ben namelijk dol op nutella en duo penotti. Maar ik weet ook dat het niet zo gezond is. Ik ga deze pasta binnenkort maken. I keep you posted! X

  • Reply
    Mariska
    19 februari 2016 at 09:47

    Ik ben super gek op Nutella, moet maar eens gaan kijken hoe deze versie mij bevalt!

  • Reply
    Djuli
    19 februari 2016 at 19:42

    Mmm lekker! Ik sla ‘m op!

  • Reply
    jeapiebel
    19 februari 2016 at 20:45

    Met dit recept zullen mijn kinderen nog meer van mijn houden denk ik. Het lijkt me heerlijk. Dit lijkt mij leuk om eens te proberen.

  • Reply
    BK
    25 maart 2016 at 10:44

    Wauw, nutella alleen dan puurder (ingrediënten & de smaak). Gisteravond dit recept gemaakt en nu al gek op deze nutella, ga het zeker vaker maken!! Bedankt voor het recept!

    • Reply
      Cilla
      25 maart 2016 at 10:54

      Wat fijn dat het gelukt is en dat je het lekker vindt, Boukje! Heb je toevallig ook een foto gemaakt? Ik ben benieuwd 🙂

  • Reply
    Marieke
    2 april 2016 at 19:34

    Dit recept ga ik zeker een keer maken! Zullen de kids geweldig vinden 😉

    • Reply
      Cilla
      2 april 2016 at 20:13

      Leuk! Laat je me weten of het gelukt is?

  • Reply
    Silvia
    18 september 2016 at 17:31

    Hoi Cilla! Wat een leuk recept, ik wil hem vanavond proberen 🙂 Maar ik heb een beetje een gekke vraag, als ik chocopasta wil maken zonder hazelnoten, kan ik dan gewoon hazelnoten weg laten? Of hebben ze ook een bindende functie? Ik ben benieuwd! Groetjes Silvia

    • Reply
      Cilla
      18 september 2016 at 17:48

      Hi Silvia!

      Wat leuk dat je het wilt gaan proberen 🙂 Heel eerlijk gezegd heb ik echt geen idee wat betreft de hazelnoten. Ik heb alleen nog maar chocopasta gemaakt mét… Denk dat het niet heel lastig moet zijn om een basic variant zonder noten te maken, maar ik zou je zo niet kunnen vertellen wat dan de verhoudingen zijn qua ingrediënten, sorry. Veel succes in ieder geval en nog een fijne avond! Liefs, Cilla

      • Reply
        Silvia
        18 september 2016 at 20:03

        Oee Cilla, ik heb het meteen vanavond nog gemaakt! Wel met hazelnoot. Volgens mij krijg ik morgen een heerlijk ontbijtje met mijn zelf-gemaakte chocopasta 🙂 Dank voor je recept, ik ga genieten!

  • Reply
    Ayla
    28 februari 2017 at 09:43

    Wat een heelijk idee! Gisteren toevallig een soort smeerseltje staan maken van kikkererwten met pindakaas en cacao, maar dit klinkt toch net even wat lekkerder! Gauw uitproberen 🙂

    • Reply
      Cilla
      28 februari 2017 at 09:49

      Oh wat jij noemt klinkt ook heel goed 🙂

    Leave a Reply