#Foodporn

Recept Oreo koekjes: healthy, eiwitrijk én vegan

oreo koekjes vegan en healthy

Yes! Zoals jullie vorige week op mijn Instagram hebben kunnen zien ben ik officieel ambassadeur geworden van het merk Orangefit. Orangefit is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het maken van gezonde veganistische eiwitpoeders en repen, op basis van biologische erwtenproteïne. Het is heerlijk voor na het sporten, in een smoothie, om mee te nemen naar werk of… om heeeeerlijk mee te bakken, zoals deze zalige, healthy oreo’s!

Eerder schreef ik al een review over het eiwitpoeder van Orangefit. Naast dat het super lekker en gezond is voor vegans en mensen met bijvoorbeeld een lactose-intolerantie, steunen ze ook met elke verkochte zak eiwitten de stichting Spieren voor Spieren; een goed doel dat zich inzet voor kids met een spierziekte. Klassieke win-win als je het mij vraagt.

Met andere woorden: ik ben meer dan trots om nu onderdeel te zijn van het Orangefit team! Om het te vieren heb ik deze heerlijke, vegan oreo koekjes gemaakt. “Huh, maar Oreo’s zijn toch altijd vegan?” Ja, dat klopt. Maar ze bevatten ook een shitload aan geraffineerde suiker, palmolie en andere zooi waar je lijf niets aan heeft. En ik heet niet voor niets Squatcilla! Kortom: ik wilde gezonde, eiwitrijke oreo’s maken. Deze bevatten slechts 94 calorieën en maar liefst 5,8 gram eiwitten per koekje. Ter vergelijking: de supermarktvariant bevat 5 gram eiwitten per 100 gram! Lees: je moet een halve rol Oreo’s weg stouwen á 471 calorieën om dezelfde hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Whoopssss.

Het zalige recept voor deze healthy Oreo’s staat op de site van Orangefit, waar je ook meteen het eiwitpoeder kunt bestellen als je dat nog niet had gedaan. Mochten jullie vragen hebben over Orangefit en/of eiwitten: vraag het mij gerust! Ik vind het alleen maar leuk om jullie te helpen. Uiteraard staat het kantoorteam ook altijd klaar voor vragen en/of hulp.

Kennen jullie Orangefit al? En zo niet, welke plantaardige proteïnepoeder gebruiken jullie?

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Selma
  25 mei 2016 at 09:03

  Ziet er heel smakelijk uit!

 • Reply
  Desi
  25 mei 2016 at 09:30

  Cilla ja bent een held!

 • Leave a Reply