#Foodporn #recepten Diner Lunch

Recept: Parelcouscous met krokante kikkererwten, vegan feta en granaatappel

Oh, oh, het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept postte… Maar afgelopen week raakte ik zo geïnspireerd door wat ik allemaal online tegenkwam dat ik dacht: het wordt weer eens tijd een goddelijk gerecht te delen. Dit parelcouscous recept met krokante kikkererwten, vegan feta en granaatappel is écht Cilla: vegan, makkelijk, snel klaar, voedzaam en lekkerrrr!

Parelcouscous is stiekem mijn lievelings, omdat het zowel koud als warm super lekker is. Voor dit recept koos ik de koude variant omdat het nog steeds zomer is, maar het is goed om te weten als het straks weer kouder wordt je ‘m ook prima warm kunt serveren. Aan deze eeuwigdurende zomer komt ook heus een eind 🙂

Ik werd geïnspireerd door dit recept op HelloFresh toen ik online zocht naar iets dat mijn parelcouscous cravings kon stillen. Zoveel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen betekent dat er lekker veel vezels en antioxidanten in verstopt zitten, en jij weet inmiddels hoe belangrijk dit is! Maarrrrr… er zat dierlijke feta in en dát wilde ik natuurlijk niet.

Maar álles is te veganizen, dus ik ging aan de slag. En ja hoor, dat is dubbel en dwars gelukt.
Mét vegan feta.

Wait, whut? En echt lekker ook, enzo? Like, als in bijna de real deal vegan feta?! 

Ja, echt absurd lekker. Mensenkinderen, ik dacht heel even dat ik erin bleef.
Oh, en had ik al gezegd dat het in maximaal 20 minuten op tafel staat. Triple win, dus. Daar worden we blij van, niet?
Dus hup hup, die keuken in!

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 170 gram ongekookte parelcouscous
  • 75 gram vegan feta, in blokjes gesneden (ik gebruikte Violife)
  • Cherrytomaten aan de tak
  • 100 gram kikkererwten uit pot, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 knoflookteentjes, fijngesneden
  • ½ komkommer, in kleine blokjes
  • ½ aubergine, in plakken
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 bosuien, in dunne ringen
  • ½ citroen
  • 200 ml sojajoghurt ongezoet
  • 4 el. granaatappelpitjes
  • 2 el. pompoenpitten

Kruiden en specerijen

  • 4 takjes verse tijm
  • Flink wat verse peterselie, fijngehakt
  • Ras el hanout kruiden
  • Paprikapoeder
  • Peper en zout

Foto: INQUI Media / Tom Zwarts

 Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Dep de kikkererwten goed droog met een keukenrol of een schone theedoek. Verdeel ze over de bakplaat en bestrooi met wat paprikapoeder, ras el hanout, peper en zout. Rooster ze in de oven voor 25 minuten en check regelmatig. Schep af en toe om zodat ze niet verbranden.
  2. Kook ondertussen de parelcouscous volgens verpakking in 125 ml water met wat kruiden die je lekker vindt (bijvoorbeeld paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en eventueel peper en zout).
  3. Giet de couscous af en spoel na met koud water. Schep de couscous terug in de pan en strooi er wat ras el hanout en paprikapoeder overheen. Besprenkel met citroensap en zout en laat het deksel eraf zodat het verder kan afkoelen.
  4. Grill de aubergine en paprika in een grillpan of –apparaat voor ongeveer 15-20 min. Heb je deze niet? Dan kun je het ook in de oven grillen.
  5. Pof de cherrytomaatjes in de oven voor 7 minuten op 180 graden. Vind je rauwe tomaatjes lekkerder? Dat mag natuurlijk ook 🙂 Het is jouw feestje!
  6. Pak een grote kom of schaal en doe de couscous, gegrilde paprika en aubergine, komkommer, bosui, pompoenpitten bij elkaar. Voeg de extra kruiden en specerijen toe naar smaak en roer goed door elkaar.
  7. Verdeel over twee borden en top af met de vegan feta, granaatappelpitjes, geroosterde kikkererwten en wat sojajoghurt. Leg de gepofte tomaatjes er bovenop.

Enjoyyyyyyy!

 

Ben jij net zo’n parelcouscous fan als ik? Kende jij deze zalige vegan feta al? En… ga je dit recept maken? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments of tag me in jullie mooie foto’s op Facebook / Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in onze video’s op YouTube (VeganAnimal).

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mariëlle
    29 augustus 2019 at 17:44

    Ik heb nooit feta gelust, dus géén idee wat ik van de vegan variant zou vinden. Maar parelcouscous gaat er altijd wel in <3

  • Leave a Reply