#Foodporn

Recept: Frisse zomersoep met aardbeien, tomaat en munt

Het is eindelijk weer een beetje zomer in Nederland, whoohooo. En bij zomer horen lekkere, makkelijke en lichte maaltijden, right? Al bijna klaar als je ernaar kijkt én easy om mee te nemen naar het park (of werk, natuurlijk). Deze verrassende zomersoep met aarbeien, tomaat en munt is heerlijk fris en ‘anders dan anders’ lekker!

Momenteel word mijn keuken verbouwd en heb ik letterlijk geen kookplaat tot half augustus. Drama indeed, maar je wordt dan wel lekker creatief in wat je dan wél kunt eten. En  Toos keukenlood of niet; persoonlijk heb ik nooit heel veel zin om me uit te sloven als het mooi weer is. Maar ik wil uiteraard wél graag healthy en voedzaam blijven eten. Herkenbaar? Dan is deze soep zéker wat voor jou!

Het is heerlijk licht, bevat weinig vet en smaakt gewoon super lekker en bijzonder. Neem je er nog een abrikozen-walnoten salade bij met tempé en wat stukjes vers volkoren (stok)brood? Dan heb je een complete maaltijd te pakken!

Ingrediënten:

  • 1 bakje verse aardbeien van 500 gram
  • 750 gram verse, ontvelde tros- of Roma tomaten
  • 1/2 sinaasappel, in stukjes
  • 1 el. balsamico azijn
  • 1 el. verse muntblaadjes (ongeveer 15 gram)
  • Versgemalen zwarte peper
  • Snufje zeezout
  • Optioneel: 1 tot 2 el. agavesiroop

Hoe maak je het?

  1. Snijd 10 aardbeien in plakjes en de helft van de tomaten in grove stukken. Zet de aardbeiplakjes opzij.
  2. Doe de rest van de aardbeien samen met de gesneden tomatenstukken in een krachtige blender of Magimix keukenmachine en voeg azijn, stukjes sinaasappel, de helft van de muntblaadjes en eventueel agave toe.
  3. Pureer tot het volledig glad is.
  4. Doe het mengsel door een zeef, voeg wat peper en zout toe en zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
  5. Snijd de rest van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Bak heel even op met wat peper en zout en laat afkoelen.
  6. Schenk de koude soep in kommen en verdeel de gebakken tomatenblokjes erover. Garneer met plakjes aardbeien en verse muntblaadjes. Voeg eventueel nog extra balsamico toe naar smaak.

 

Enjoy!

Ga je deze maken of heb je misschien zelf nog een recept voor een heerlijke zomerse soep? Laat het me weten via Facebook of Instagram. En oh ja, je kunt Tom en mij ook elke week volgen in onze video’s via kanaal ‘VeganAnimal’ op YouTube.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply