#Foodporn

Recept: Vegan aubergine lasagne mét gesmolten ‘kaas’!

Vegan lasagne met aubergine en vegan kaas

Met aubergines kun je alle kanten op; de smaak is vrij neutraal, waardoor ze lekker easy kruiden en specerijen opnemen. Daarnaast zijn ze heel gezond; aubergines bevatten veel vezels die helpen andere stoffen uit je voeding beter op te nemen en ze zitten bomvol mineralen, magnesium, calcium, vitamine B11 en nasunine. Deze antioxidant is goed voor de hersenen omdat het de celmembranen beschermt tegen vrije radicalen. Dus: tijd voor een lekkere vegan aubergine lasagne, mét gesmolten ‘kaas‘!

Lasagne is epic. Met verse lasagnebladen en veel groenten is het een heerlijk vullende maaltijd. Maar! Van aubergine kun je ook ‘bladen’ maken en dát is natuurlijk nog gezonder. Ik maakte dit recept met vegan tofugehakt van de Appie (kan ook met seitangehakt), walnoten, diverse groenten en mét een lekker laagje gesmolten No Muh! Heerlijk én healthy as f*ck.

Ingredienten:

– 2 aubergines, in dunne plakjes gesneden ( in de lengte)
– 400 gram linzen uit blik, uitgelekt en schoongespoeld
– 180 gram Vegan bio-tofugehakt (AH, 1 pakje)
– Pot of pakje verse gegrilde paprika (let op toegevoegde suikers!)
– 2 handjes walnoten (of pecannoten)
– 100 gram cherrytomaatjes, in halfjes
– 1 grote rode ui
– 2 lepels olijfolie
– 2 knoflookteentjes
– Blikje tomatenpuree (140ml)
– 100 ml water
– 250 gram No-Muh, Wilmersburger of andere ‘kaas’
– Flinke hand verse basilicum
– 2 el. Italiaanse kruiden

– 1 ovenschaal
– 1 ruime (soep)pan met water

Vegan lasagne met aubergine op bord

Aan de slag

Eerst: verwarm de oven vast voor op 200 graden en zet een grote (soep)pan met ruim water op om te laten koken.

1. Snijd de ui de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook even samen.

2. Doe het v-gehakt en de linzen erbij en bak kort. Voeg dan de tomatenpuree en het water toe en roer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden en laat nog even pruttelen op laag vuur.

3. Roer als laatste de tomaatjes, de walnoten en de basilicum erdoor. Zet dan het vuur uit en doe een deksel op de pan.

4. Als het water in de (soep)pan kookt doe je de plakken aubergine in de pan en voeg wat zout toe. Kook 1 á 2 minuten, giet af en laat uitlekken.

5. Vet de ovenschaal licht in met olijfolie/kokosolie. Begin met bouwen: eerst een laagje gehaktmengsel, dat dek je af met de auberginebladen en gegrilde paprika en vervolgens weer afdekken met gehaktmengsel. Herhaal dit totdat de auberginebladen en het gehaktmengsel op zijn, maar eindig wel met een laag gehakt.

6. Top dan de lasagne af met een dekentje vegan cheese naar smaak (ik gebruikte de No Muh kaasfondue variant) en zet in de oven voor 25 minuten. Je kunt er eventueel ook wat lekker vers stokbrood bij eten.

Enjoy!
Ga jij dit recept maken? Laat het me dan weten in de comments, of tag me op Facebook en Instagram 🙂

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Desi
    7 april 2016 at 15:15

    Cilla, you did it again. Ik word hier zo hongerig van! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt en wat ziet het er ontzettend lekker uit.

    • Reply
      Cilla
      7 april 2016 at 15:36

      Aaww dank je wel, lief 🙂 Het is ontzettend makkelijk te maken en zooooo gezond en lekker.

  • Reply
    Nina
    7 april 2016 at 16:37

    Oh jaaa, zo lekker! Ik ga hem proberen 😀

    • Reply
      Cilla
      7 april 2016 at 16:38

      Oh leuk Nina 😉 Laat je me weten wat je ervan vond?

  • Reply
    Sanne
    14 april 2016 at 15:42

    Oh WAUW. Dit ziet er zo ontzettend goed uit! Ik hou van lasagne, heerlijk. Ik moet het klaarmaken en ik weet zeker dat ik het heerlijk ga vinden. Ik ben ook super benieuwd naar die no-muh kaas. Ik heb alleen nog maar Wilmersburger geprobeerd en daar ben ik niet helemaal weg van. Andere vegan kaasjes heb ik nog nooit geprobeerd. Als ik ietsje meer werk en wat meer geld over heb wil ik wel eens wat bestellen op veggiedeli.nl, lijkt me geweldig! En als ik deze kaas dan in handen heb, kom ik snel weer op jouw blog ;).
    Liefs

  • Reply
    Sophie
    13 februari 2017 at 18:07

    Oe lekker deze wil ik proberen

    • Reply
      Cilla
      13 februari 2017 at 18:13

      Laat je me weten hoe je het vond 🙂 xx

  • Reply
    Annemarijn
    21 februari 2017 at 12:33

    OMG honger!! DIE KAAS <3

  • Reply
    Sabbe
    24 februari 2017 at 20:16

    Hey Cilla, ik ben momenteel aan het smullen van deze heerlijke lasagne, echt een toprecept! De saus lijkt mij ook perfect voor bij courghetti als het eens wat sneller moet gaan. Een blijvertje!

    • Reply
      Cilla
      27 februari 2017 at 21:03

      Wat leuk om te horen 🙂 dank je wel en fijn dat het zo goed smaakt!

      Liefs, Cilla

  • Reply
    Yanina
    5 maart 2017 at 20:34

    Ooh!! Deze lasagne ziet er heerlijk uit!!
    Ik zocht inspiratie voor een dinertje met vrienden.
    Nu nog op zoek naar vegan kaas 🙂

  • Reply
    Ilja
    24 juli 2017 at 09:10

    Hi Cilla, ik was van plan om lasagne te maken met No Muh alleen ik kan nergens vinden hoe de kaas wordt als deze weer afkoelt. Halverwege mijn zoektocht stuitte ik op jouw recept dus ik hoop dat jij het mij kunt vertellen!? Groetjes

    • Reply
      Cilla
      24 juli 2017 at 09:15

      Hi Ilja,

      Heb je ook echt de No-Muh met, dus die uit mijn recept? Want dan blijft hij de structuur houden die hij in de verpakking ook heeft: half vloeibaar 🙂

      • Reply
        Ilja
        24 juli 2017 at 11:03

        Ik heb de Melty variant, maar zit nog in de verpakking dus weet niet zo goed welke structuur het heeft.

    Leave a Reply