#Beauty

Review John Masters Organics: natuurlijk, chique én vegan

Vegan John Masters Organics shampoo en conditioner met plant

Yes! I love my job. Vorige week belde de postbode weer aan met een heerlijk pakketje vegan en dierproefvrije beauty in zijn handen. Ik was heel blij toen ik de doos openmaakte! Naast dat er meteen een heerlijke geur mijn kant op waaide, zag ik namelijk dat het een merk kwam dat ik al een tijdje in de smiezen hield. Hun filosofie over duurzaamheid en respect voor de aarde, de luxe uitstraling van de producten en de natuurlijke ingrediënten zijn gewoon om vrolijk van te worden! ‘Over welk merk heb je het nou, Cilla?’ Ik heb het over John Masters Organics: natuurlijk, chique én vegan.

Ik volg ze al een tijdje op Instagram en zag mooie, pure producten voorbij komen mét een chique uitstraling (en ja, guilty…daar heb ik een zwak voor). Ze hebben een uitgebreide, natural collectie haar- gezichts-, en lichaamsverzorging voor zowel vrouwen als mannen. Dat het merk dierproefvrij is, is een vereiste. Dat er vegan varianten tussen zitten ook. Maar ik vind het ook heerlijk dat de ingrediënten bestaan uit kruiden, planten, bloemen en plantaardige eiwitten en dat er geen gebruik wordt gemaakt van rare chemische vulstoffen.

Alle producten zijn gecertificeerd door EcoCert en voldoen aan strikte richtlijnen: parabenenvrij, kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffenvrij, koud geperste bestanddelen, milieuvriendelijk geoogst en vervaardigd, biologisch afbreekbaar en geen GMO’s. Daarnaast wordt John Masters Organics onderschreven door PETA en de enige dierlijke ingrediënten die ze gebruiken zijn honing, karmijn en bijenwas. Uiteraard zijn de producten die ik getest heb volledig plantaardig, maar dat spreekt voor zich.

Er zat een shampoo, conditioner, facewash en toning mist in het pakketje. Deze review gaat over de haarverzorging, de volgende keer vertel ik meer over de gezichtsverzorging.

Evening Primrose shampoo – voor droog haar

Ik heb redelijk droog haar, maar het wordt ook wel weer snel vet, ofzo. Met andere woorden: mijn haar is gewoon gestrest, omdat het te vaak geverfd is. Aangezien ik niet verwacht ooit wakker te worden als natural ginger zal ik daar ook niet snel mee stoppen. Extra belangrijk om mijn haar goed te verzorgen, dus!

De shampoo bevat naast primrose onder andere teunisbloem, plantaardige eiwitten, hyaluronzuur en geraniums. Ik schrok eerst van hoe lang de ingrediëntenlijst is, maar bij nadere inspectie zag ik dat het bijna allemaal kruiden en plantenextracten zijn.

De shampoo heeft dezelfde kleur als de fles; diep bruin. Het ruikt bij het opschuimen naar een bloemen- en plantentuin. Love it! Ik merkte meteen dat het niet extreem veel schuimde (zoals je bij veel chemische shampoos wel hebt) maar dat het wel goed reinigde. Ik liet het een minuutje zitten om de extracten goed in maar haar te laten trekken, en spoelde het daarna uit. Het voelde daarna een beetje stug en dat ben ik normaal niet gewend… Waarschijnlijk omdat er in mijn huidige shampoo siliconen zitten? Ik hoopte wel dat het opgelost zou worden met de conditioner, want ik hou van zacht haar.

Vegan John Masters Organics Close-up shampoo en conditioner

 Rosemary & Peppermint Detangler – voor fijn tot normaal haar

Zoals de naam al doet vermoeden rook mijn douche heerlijk naar pepermunt toen ik deze crème in mijn haar deed. De conditioner voelde lekker zacht en ik merkte meteen dat het ontklitte, fijn. Naast pepermunt en rozemarijn zit er ook kokosolie, tarwe- en sojaproteïne in. Ik liet het 5 minuten zitten terwijl ik ondertussen lekker mijn lichaam ging scrubben.

Bij het uitspoelen voelde ik dat mijn haar zacht was, maar dat er geen ‘laagje’ overheen zat. Normaal ben ik nóg zachter haar gewend en ik vroeg me af of ik het wel zacht genoeg zou vinden als ik het zo zou föhnen…

Conclusie?

De producten van John Masters ruiken echt fantastisch; naar de natuur. Er zijn weinig dingen waar ik vrolijker van word dan van een natuurlucht. Het enige minpunt leek de stugheid van mijn haar. Maar! De shampoo en conditioner kwamen pas echt tot hun recht ná het drogen. Tijdens met föhnen werd mijn haar steeds gladder, zachter en luchtiger. Er ontstond lekker veel volume, het glansde, het was makkelijk in model te brengen en voelde minder slap dan ik gewend was van mijn oude shampoo. En… wat ik helemaal verrassend vond: het werd veel minder snel vet! Normaal gesproken gebeurt dat na een dag of twee alweer, maar dat was nu pas na 3 dagen. Ontzettende extra plus!

All over ben ik dus heel erg tevreden en aangenaam verrast door de shampoo en conditioner van John Masters Organics. Ik moest even wennen aan het stugge gevoel na het wassen, omdat ik een shampoo met met siliconen gewend was (die waarschijnlijk een laagje op haar achterliet om mij maar te laten denken dat het écht zacht was). Het verschil zat ‘m voor mij vooral in het gevoel na het föhnen. Heerlijk zacht, luchtig, dansend haar. Ik hoop dat de gezichtsverzorging net zo’n succes is als deze producten.

To be continued…

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website van John Masters Organics voor meer info en alle producten.

 

 

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Selma
  2 mei 2016 at 11:18

  Wauw, die zien er inderdaad chique uit zeg!

 • Reply
  Djuli
  3 mei 2016 at 18:44

  Wat een mooie verpakkingen. Lijken me fijne producten 🙂 Ik kende het merk nog niet.

 • Reply
  Claudia
  4 mei 2016 at 15:33

  Ik ben ook zo benieuwd naar dit merk, Het ziet er idd erg chique uit! Het oog wilt ook wat toch?

  • Reply
   Cilla
   9 mei 2016 at 14:54

   Is ook echt zo wat voor jou meid!

 • Reply
  Sanne
  7 mei 2016 at 20:45

  Je schrijft zo ontzettend fijn Cilla! En wat fijn dat je er zo van kan genieten dat er zo’n pakket aan de deur komt :).
  Ik snap helemaal dat je zo enthousiast bent over dit product, aan hoe je het beschrijft. Het klinkt heel fijn door alles waar ze voor staan en vooral die natuurgeur spreekt me ontzettend aan. Het moet heel fijn zijn om je haar hiermee te wassen.
  Liefs

 • Leave a Reply