#Beauty

Review Mineralogie: vegan, natuurlijke én dieproefvrije make-up

Mineralogie make-up lipgloss en powder vegan

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar persoonlijk vind ik het af en toe best lastig om én vegan én dierproefvrije én natuurlijke beautyproducten te vinden. Vaak is het toch slechts één van de drie; dan is het vegan, maar heel chemisch bijvoorbeeld. Of heel natuurlijk en puur, maar mét honing of bijenwas. Grrrr! Irritant.

Eerder schreef ik al een review over het make-up merk Mineralogie. Hun producten zijn natuurlijk omdat het uit 100% zuivere mineralen bestaat, dus mijn huid reageert er prima op. Maar helaas is niet alles in het assortiment vegan. Toen ik nog vegetariër was, was dat geen probleem. Maar nu ik ook let op bijenwas, wolvet, zijde en andere dierlijke grondstoffen is het wat moeilijker. Gelukkig kwam ik erachter dat Mineralogie ook mooie vegan essentials heeft! Ik testte de basis voor iedere make-up: de dekkende compact poederfoundation.

Compact Foundation-  Soft Beige

Een goede basis is ontzettend belangrijk voor een mooie, flawless make-up look. Het enige nadeel van foundations en poeders kan zijn dat ze de huid afsluiten of als een plakkaat op je gezicht liggen, waardoor een blinde kan zien dat je opgemaakt bent. Deze compacte poederfoundation doet dit gelukkig niet en heeft the best of both worlds. Het geeft een volledige dekking én beschermt tegen UV stralen met een natuurlijke SPF, zonder dat het eruit ziet als een masker. De formule is verrijkt met antioxidanten, zink en titanium en bevat geen parabenen, zetmeel, talk en synthetische parfum.

Er zit een sponsje bij in de verpakking, maar persoonlijk vind ik het fijn om poeder aan te brengen met een kabuki kwast als laatste finishing touch. Het mooie aan deze poederfoundation is dat het echt doet wat het belooft. Het dekt perfect met één laagje, het blijft lang zitten, het is zuinig in gebruik en haalt het beste uit je make-up en uitstraling naar boven. Vlekjes en plekjes worden gecamoufleerd zonder dat het opvalt en mijn huid is langdurig glimvrij. Een absolute musthave voor dames met weinig tijd, want ik gebruik er zelfs geen foundation meer onder. Grote plus is dat het ook nog eens heerlijk ruikt!

Deze compact foundation is een ontzettende aanrader en vanaf nu standaard aanwezig in mijn make-up tasje.

vegan poeder en lipgloss mineralogie

Ingrediënten: Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77947), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Prunus Amygdalus Dulcis (sweet almond) Oil, Octyl Hydroxystearate, Silica, Rosemarinus Officinalis (rosemary) Extract, Lecithin, Aloe Barbadensis (aloe vera) Leaf Extract, Retinyl Palmitate (vitamin a), Tocopheryl Acetate (vitamin e) +/-: Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007)

All over conclusie?

Ik heb een zwak voor Mineralogie aangezien ze zich, naast mooie make-up maken, ook inzetten voor goede doelen op het gebied van natuur en milieu. De producten en de ingrediënten zijn volledig dierproefvrij en ook nooit op dieren getest. Daarnaast zijn ze duurzaam en is ‘groen’ een speerpunt voor ze. De doosjes zijn bijvoorbeeld van gerecycled papier, bedrukt met soja-inkt, en komen van duurzame boomboerderijen. Ik hoop met heel mijn hart dat ze ooit all the way vegan gaan…

Wie mijn eerste review over Mineralogie gelezen heeft weet dat het merk exclusief is. De pure ingrediënten en langdurige houdbaarheid zijn ook niet te vergelijken met een Kruidvat huismerkje. Persoonlijk investeer ik graag in make-up en beauty, omdat het voor mij heel belangrijk is dat de kwaliteit van producten die ik op mijn gezicht smeer goed is. We hebben maar één hoofd en goedkope, chemische ingrediënten maken je er in de end niet mooier op. En alsof dat niet erg genoeg is: ze kunnen zelfs je hele hormoonhuishouding in de war schoppen. Iets om over na te denken, ladies.

Squatcilla vegan mineralogie make-up

Als je mooie, natuurlijke, pure én duurzame cosmetica en verzorging wilt, kijk dan eens op de website van MinkBC. Naast de make-up van Mineralogie hebben ze namelijk ook het natuurlijke, vegan merk Corpolibero, waar ik vanaf het begin al fan van ben en dat voor een groot deel bijgedragen heeft aan het oplossen van mijn probleemhuid!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Claudia
  26 april 2016 at 08:13

  Ben behoorlijk kritisch en kijk voornamelijk naar bestanddelen in producten voordat ik ze op mijn gezicht smeer. Er zijn helaas nogal wat irriterende stoffen en dat geldt natuurlijk ook voor makeup. Minerale makeup is toch puur natuur en lief voor je huid. Liefsxx

  • Reply
   Cilla
   26 april 2016 at 20:52

   Ja klopt inderdaad. En het is echt een investering in de toekomst van je huid ook 🙂 Heb jij favoriete natuurlijke merken, Claudia?

 • Reply
  Mariska
  26 april 2016 at 16:35

  Best wel lastig om met die criteria iets te vinden! Ik heb er helaas weinig verstand van maar deze producten lijken goed bij je te passen 😀

  • Reply
   Cilla
   26 april 2016 at 20:53

   Het is absoluut niet makkelijk en af en toe moet ik de hele ingrediëntenlijst googelen om erachter te komen om het ‘veilig’ is. Maar ik heb het ervoor over. Voor de dieren, maar ook voor mijn gezicht natuurlijk 🙂

 • Reply
  Selma
  27 april 2016 at 11:47

  Ik geloof zelf niet zo in “natuurlijk is beter”, uiteindelijk bestaat de hele natuur uit chemicaliën en gaat het in alle gevallen om een kwestie van dosering. Water is giftig in grote hoeveelheden en als je natuurlijke brandnetels op je gezicht smeert, dan krijg je ook een probleem 😉 . Hetzelfde gaat voor ingrediënten uit een fabriek. Maar dat terzijde, dit lijkt me wel een heel fijn merk! Een poeder dat geen maskereffect geeft en een SPF heeft en ook nog eens vegan is, is gewoon tof 🙂

  • Reply
   Cilla
   1 mei 2016 at 22:28

   Aan de ene kant ben ik het met je eens, aan de andere kant niet. Uiteraard kun je ook reacties krijgen op producten die natuurlijk zijn, maar ik denk wel als je gezicht vol kwakt met siliconen, parabenen en kunstmatige parfums dat je huid er op de lange termijn minder vrolijk van wordt als dat je er bloemen en plantenextracten op smeert. Ik merk zelf ook dat ik minder uitslag krijg van spullen waar minder zooi in zit, maar dat komt misschien omdat mijn huid sowieso al gevoelig is 🙂

 • Reply
  Sanne
  7 mei 2016 at 21:49

  Fijn dat het merk waar je als vegetariër al zo tevreden over was ook vegan producten heeft! Ik vind het inderdaad ook lastig, maar ik gebruik niet zo heel veel make-up. Voor nu gebruik ik hema make up, omdat ik weet dat het niet op dieren is getest, maar verder weet ik niet wat er in zit.. ik gebruik het ook bijna nooit. Ik wil wel echt heel graag vegan make up, en ik heb eens een vegan mascara geprobeerd maar die vond ik echt niet fijn. Dus dit is wel iets om naar te kijken :).
  Liefs

  • Reply
   Cilla
   9 mei 2016 at 14:59

   Heb je al eens gekeken op de site van Young Beauty? Ook bijna allemaal vegan én budget 🙂

  Leave a Reply