#Fitness

PlantForce; eiwitpoeder zonder zooi

Plantforce plantaardig eiwitpoeder in smaak vanille op tafel

Zoals ik in dit artikel over eiwitten al vertelde; eiwitten zijn GEEN vervanging van een maaltijd. Als je veel en intensief traint, is een eiwitshake wel een makkelijke, snelle en voedzame manier om je dagelijkse maaltijden mee aan te vullen. Maar het ene proteïnepoeder is het andere niet. Naast dat niet iedereen dierlijke shakes wil en/of kan drinken, is het ook niet zo heel best gesteld met de kwaliteit van veel merken.

Zo zijn de meeste bedrijven niet zuinig met het toevoegen van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, suikers en chemische zoetstoffen. Dit vermindert het werkelijke percentage eiwitten in het product, maar kan ook nog eens zorgen voor verteringsproblemen. Het was voor mij dan ook lang zoeken naar een shake die goed bij mijn lichaam paste. Dierlijke poeders zijn voor mij als vegan geen optie, maar plantaardige poeders vind ik vaak smaken naar een zandbak. Maar volgens mij heb ik nu iets aardigs gevonden.

website_front_3bags

De drie varianten van PlantForce

Gesjoemel

PlantForce is een eiwitpoeder dat voor 90% uit pure, plantaardige bruine rijst eiwitten bestaat, en is ontwikkeld door Third Wave Nutrition (TWN). De eigenaren van dit merk waren het zat dat er zo ontzettend veel wordt gesjoemeld met eiwitpoeders en wilden ons een eerlijk product bieden dat niet alleen lekker smaakt, maar ook aan hun hoge kwaliteitseisen voldoet. De voordelen van PlantForce zijn ten eerste dat het vrij is van zuivel, soja, tarwe en gluten en daardoor perfect voor gevoelige buiken.

Daarnaast heeft de smaak mij ontzettend verrast. Zoals ik al zei vind ik plantaardige poeders vaak niet te drinken, korrelig en bitter. Maar PlantForce lost makkelijk op, is zacht van smaak en ik hoef er niet eindeloos van te boeren. Hoe komt dit? TWN onttrekt voorzichtig het eiwit, met minimale warmte, van de rijst. Veel fabrikanten verhitten de rijsteiwit veel te hoog omdat dat tijd (en geld!) bespaart, wat een interactie veroorzaakt wordt tussen suikers en eiwitten. Resultaat: een bittere, gore shake zonder voedingsstoffen, die ook nog eens niet te zuipen is.

3252207054_a2f4e19f91_b

Blauwe bessen shake met PlantForce vanille

Natuurlijk

Ook prettig; TWN gebruikt 100% natuurlijke aroma’s in hun vanille- en chocoladepoeders, die onder de nieuwe en strenge EU richtlijnen volledig zijn goedgekeurd. Ze doen serieus laboratoriumonderzoek naar hun producten en grondstoffen (die uiteraard allemaal dierproefvrij zijn!). Ze zijn heel transparant over wat er wel en niet in het poeder verwerkt is, wat ik zelf ontzettend belangrijk vind. Je wilt toch de allerbeste kwaliteit voor je lichaam? Ik heb mijn supershake in ieder geval gevonden!

Ingredienten
: Bruine rijst eiwit isolaat, thickener (xanthaangom), natuurlijk vanille aroma, zoetstof (steviolglycosiden)

Kende jij PlantForce al en welke eiwit shake gebruik jij? Laat het me weten via InstagramFacebook of Snapchat: squatcilla 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Melanie
    2 november 2015 at 15:58

    Oeeh klinkt goed! Die moet ik zeker een keer uitproberen.

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: