#Foodporn

Review vegan omeletmix: kipvrije omelet? Eitje!

boterham met vegan omelet vegamigo en groente

Elke dag is voor mij Vegan Adventure Time; elke dag leer ik weer nieuwe dingen bij. Dat sommige dingen gewoon niet te vervangen zijn bijvoorbeeld, zoals plakjes gerookte zalm. Maar ook dat heel veel dingen wél bizar goed te ‘vervangen’ zijn, zoals No-Muh voor kaas, appelmoes in plaats van ei voor cakes en Provamel kwarkvervanger in plaats van mascarpone voor een heerlijke tiramisu. Vorige week vond ik weer zo’n briljant product, deze keer een mix voor vegan omelet. Zonder cholesterol en kippenellende, maar glutenvrij én eiwitrijk. Ik moest dit testen!

Ik kocht dit zakje eivrije omeletmix van Vegamigo een tijdje terug bij één van mijn favoriete vegan hotspots Vegabond in Amsterdam, maar het is bijvoorbeeld ook te koop bij Veggie4you. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo’n vreselijke eierlover was, maar ik vond het er zo interessant uitzien en was wel heel benieuwd of ik hier echt een omeletsmaak uit zou kunnen toveren. Gisteren was het dus zover: ik had trek in een boterham met ei, ‘kaas’ en groenten en ik ging aan de slag.

ei2

Een roerei is geen ei…

Het is de bedoeling dat je een beetje omeletmix aanmaakt met water, roert, en dat even een minuutje laat staan. Vervolgens sneed ik de groenten en alvast wat plakjes No-Muh. In mijn hoofd was ik het perfecte roerei aan het creëren, maar dát werkte dus niet. Het werd qua structuur een vreemde bonk ellende en ik kon er geen kleine losse stukjes mee maken, dus ik ging over op plan B (die ik ter plekke verzon, overigens). Ik drukte met mijn spatel op het goedje en verspreide het zo al drukkend door de pan, zodat het toch nog een platte omelet werd. Dat lukte gelukkig. Als ik ergens een hekel aan heb ik het eten verspillen…

Perfecte flip

Right. Ik had dus een mooie, platte omelet gefabriceerd en was benieuwd of het omdraaien goed zou gaan. Bij mijn eerdere omelet experiment van kikkererwtenmeel ging het namelijk faliekant mis en werkte het beslag totaal niet zoals ik het wilde. Resultaat? Aangebrande pan, stinkende keuken en een chagrijnige Cilla.

Maar! Deze deed het wel, whoop! De omelet was zeer makkelijk te keren en had zelfs een lekker lichtbruin kleurtje gekregen op de bakkant. Ik werd hier vrolijk van! Mijn keuken begon inmiddels ook echt te ruiken naar een omelet en ik had dus ook een hoge verwachting van de smaak…

vegan eivrije omeletmix vegamigo in bakje

En, en, en?

Zoals de foto’s eruit zien, zo smaakte het ook: heerlijk! Ik vind deze eivrije omelet mix echt en aanrader. Niet alleen omdat het, vind ik, echt een eismaak heeft, maar vooral ook omdat je als vegan dus ook een heerlijk, cholesterolvrij, glutenvrij en eiwitrijk eitje kan bakken. Zónder dierenleed. Hoe heerlijk is dat?

Ingrediënten: aardappelmeel, cassave, kikkererwten meel, amarant bloem, plantaardige olie, voedingsgist, Kala Namak, kurkuma, xanthaan, soda.

Voedingswaarde per 100g (je hebt 40 gram nodig voor 1 persoon): Energie 1665kj / 398kcal, 12g eiwit, 61g koolhydraten (waarvan suikers 4g), 13g vet (inclusief verzadigd 1g); natrium 8g

 Mis jij ei, had je al een briljante omeletmix of heb je liever helemaal geen ‘vervangers’? Ik ben benieuwd! Ook of je deze gaat proberen. Let me know!

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Sanne
    19 april 2016 at 16:50

    Ik heb deze mix laatst ook gekocht en geprobeerd en vond hem ook erg lekker! Ik ben het met je eens: een aanrader mensen :)!

  • Reply
    Claudia
    26 april 2016 at 08:15

    Ziet er lekker uit net echt zeg maar hihih. Ben hier ook erg benieuwd naar!!!

    • Reply
      Cilla
      26 april 2016 at 20:54

      Hahahah jaaaa, het smaakt echt bizar veel naar ei. Ik schrok ervan 😉 Maar het is echt heerlijk én eiwitrijk, dus ik ben een blei ei :p

      • Reply
        Inge
        7 juli 2016 at 01:14

        dat het zoveel naar ei smaakt, komt door de kala namak. een soort zout.

  • Reply
    Eva
    23 juni 2017 at 12:57

    Hi Cilla,
    Heb je een recept van wat je deed? Want ik heb deze mix ook gekocht en het werd te dik en ik had geen idee hoelang ik het moet bakken en wat ik er verder mee moet doen om het lekker te maken.
    Bakte je de groenten eerst? Of deed je eerst de omelet mix in de pan? Wat deed je er nog meer bij? Ben heel benieuwd. Alvast bedankt.
    Groetjes,
    Eva

    • Reply
      Cilla
      23 juni 2017 at 13:10

      Hi Eva,

      Nee ik heb volgens mij gewoon gedaan wat op de verpakking stond. Misschien dat je de mix iets dunner kan maken met een beetje sojamelk? Ik bakte inderdaad eerst de groenten en zetten dit vervolgens apart. Toen het omeletje met diverse kruiden eroverheen bakken (knoflookpoeder, paprikapoeder, peper, peterselie en bieslook).
      Omelet om een dikke boterham doen en dan de groenten eroverheen 🙂

      Succes!

  • Reply
    Eva
    23 juni 2017 at 22:00

    Dank je wel 😀

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: