#Foodporn

Vegan tarwevrije rode linzen pasta; eiwitrijk, lekker én skinny

Rode linzenpasta met ui, paddenstoelen, zongedroogde tomaat, artisjok en huttenkase

Ik ben een pastaholic. In een ideale wereld zou ik serieus elke dag spaghetti, tagliatelle, lasagne en tortellini kunnen eten. Of nou ja, afgewisseld met sushi en pizza. Maar ja, in een ideale wereld zouden muggen vet opzuigen in plaats van bloed, dus helaas. Elke dag pasta is gewoon niet zo’n ontzettend goed idee, ‘figuurwise’ gezien dan.

Maar… ik vond iets geniaals! Iets wat dus technisch gezien geen ‘echte’ pasta is, maar eigenlijk ook weer wel. Qua smaak en structuur dan. Deze variant is alleen veel gezonder; tarwevrij, biologisch, glutenvrij, suikervrij, zonder soja en zonder palmolie. “Wat is het, wat is het?” Het is rode linzenpasta.

Rode linzenpasta, rode ui en pollepel

Deze rode linzenpasta bestaat uit biologische rode linzenmeel, verder helemaal niks! En omdat je dus stiekem een bord peulvruchten aan het eten bent, zit deze pasta ook nog eens bomvol eiwitten. Zodra je het in de pan gooit is het binnen 5 minuten klaar en de smaak is echt verrassend; als je me had geblinddoekt, had ik nooit geraden dat het geen gewone fusilli was.

Het is prima te combineren met tomatensaus, pestosaus of whatever je normaal over de pasta gooit. En wat ook heel fijn is; er staat een voedzame en heerlijke maaltijd voor je neus die in 15 minuten klaar is. Om je lekker een beetje te inspireren, knal ik hier het vega-recept voor je neer zoals ik ‘m maakte; met stukjes Quorn of seitan, artisjokhartjes, zongedroogde tomaat, rode ui en optioneel vegan room ‘kaas’.

Gesneden artisjokharten, zongedroogde tomaat, rode ui en paddenstoelen

Nodig voor 2 personen:

  • Rode linzenpasta van Your Organic Nature
  • Olijfolie
  • 1 pakje Quorn Des stukjes voor vega’s of seitan stukjes voor vegans
  • Vegan ‘roomkaas’
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 blikje artisjokharten, in kwartjes gesneden
  • 6-8 semi-zongedroogde tomaten
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Zakje pijnboompitten
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper, zout, 2 tl. oregano

Aan de slag:

  • Zet een pan met water op het vuur en kook de rode linzenpasta zoals op de verpakking staat. Let goed op de tijd! Van te lang koken wordt de pasta slapjes. 5 minuten is helemaal prima.
  • Doe ondertussen de uienringen en de artisjokhartjes in een koekenpan met een beetje olijfolie en bak ongeveer 5 minuten op.
  • De Quorn stukjes of seitan kan erbij. Roer alles goed om en doe als laatste de blaadjes basilicum, knoflookpoeder, peper, zout en oregano erbij naar smaak.
  • Als je de pasta en de groenten hebt opgeschept kun je er een flinke lepel vegan roomkaas op doen en de zongedroogde tomaat en pijnboompitten erover strooien. Nog een scheutje olijfolie en oreganokruiden over het geheel et voila.

Rode linzenpasta met ui, paddenstoelen, zongedroogde tomaat, artisjok en huttenkase

Eet smakelijk!

De nieuwe pasta’s van Your Organic Nature zijn in verschillende gezonde varianten te koop bij Ekoplaza. Naast de rode linzen pasta is er ook boekweit pasta, bruine rijstpasta, rogge pasta en haver-tarwe pasta. Een zak rode linzenpasta van 250 gram kost €3.69.

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Mariska
    14 december 2015 at 18:12

    Wauw, dit wil ik echt vet graag uitproberen! Ik houd van pasta én van linzen dus grote kans dat het een hit wordt bij mij 😀

    • Reply
      Cilla
      14 december 2015 at 18:23

      Jaaaaa, doen hoor! Het is echt superlekker 🙂 Laat je het anders even weten als je het hebt gemaakt? Ik ben benieuwd!

  • Reply
    Karlien
    16 december 2015 at 16:05

    Ik ben ook helemaal gek op pasta!!! Iedere dag bij voorkeur pasta op mijn bord. Deze linzenpasta ga ik ook proberen.

    • Reply
      Cilla
      16 december 2015 at 16:42

      Ik ben nieuwsgierig wat je ervan vindt en wat voor recept je gaat gebruiken! Laat je het me weten?

  • Reply
    Laura - Essential Honesty
    4 januari 2016 at 18:13

    Ik heb deze afgedrukt om zelf eens te proberen thuis 😉 Ik ben ook zo’n pasta-holic, dus moest echt eens een alternatief gaan zoeken! Lijkt me een topgerechtje dit!

    • Reply
      Cilla
      4 januari 2016 at 18:19

      Wat leuk dat je het gaat proberen Laura 🙂 Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

    Leave a Reply