#Foodporn

Dé ultieme vegan brownie: smeuïg, sensueel en super healthy

Soms is een RAW healthy vegan fitgirl zijn zoooo ongelooflijk zwaar! Na een hele dag slablaadjes kauwen en groene smoothies drinken voelen je armen als grassprietjes en ben je mentaal gesloopt van de zelfmarteling. Snakkend naar mierzoet ijs en fantaserend over unicorn donuts, glij je over de grond naar de verboden pot met chocolade. Je wilt zoet, zoeter, zoetst en je wilt het nu!

Terwijl het voelt alsof je borstkas bijna open spat van ultiem verlangen, herinner je dat je redding te vinden is in de vriezer. Yes, de vriezer!

Want deze ultieme chocolade brownie met pure chocola en frambozen is niet alleen smeuïg, sensationeel én super simpel, maar ook invriesbaar! Zodat je op ieder moment van totale wanhoop toch guiltfree in je behoeften kan voorzien

What a strong girl needs…

Ingrediënten:

  • 500 gram ontpitte dadels
  • 250 gram walnoten
  • 6 eetlepels cacao
  • ¼ theelepel zout
  • Eén theelepel vanille extract
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 225 gram pure chocolade (meer dan 75%) met een laag suikergehalte
  • 300 ml kokosmelk

Hoe maak je het?

Stap 1 – opbouwen van de basis

De basis van deze schandalig lekkere brownie bestaat uit de dadels, walnoten, cacao, zout en vanille. Doe deze met elkaar in de keukenmachine met een hakmes en meng alle ingrediënten.

In het begin is het mengsel wat droog, maar heb geduld, want zodra het lekker op gang is zal de olie uit de walnoten zorgen voor een smeuïg geheel. Gebruik je droge dadels? Voeg dan nog maximaal 2 eetlepels water toe. Gebruik je verse of medjool dadels? Voeg dan alleen water toe als het stroef blijft gaan. Let wel op dat het niet té glibberig wordt!

Stap 2 – transformatie naar een magische vitaminebom

Haal het brownie mengsel uit de keukenmachine en maak er een drie centimeter dikke platte koek van op een (glazen) snijplank. Pak de frambozen uit de vriezer en druk jouw dagelijkse portie vitamine C en antioxidanten voorzichtig in het mengsel. Zet de brownie in de vriezer en ga door naar stap 3!

Wist je dat frambozen veel nuttige stofjes bevatten die zorgen voor je spierherstel (cyanidine-3-glucosylrutinoside) en zelfs kanker (kaempferol) tegengaan? Super gezond dus!

Stap 3 – koude rillingen

Terwijl de brownie met frambozen staat af te koelen, breng jij water aan de kook om de chocolade au-bain-marie te smelten. Doe de chocolade en kokosmelk samen in een pan en warm het voorzichtig op. Roer het tot een gladde vloeistof en laat het niet too hot worden.
Pak de brownie uit de vriezer, verdeel het chocolade mengsel over de frambozen en strijk het uit met een lepel voordat het door de kou weer stolt.

Zet de brownie in de vriezer totdat de chocolade weer hard is.

Hét verleidelijke dilemma: opeten of bewaren…

En nu is de grote vraag wat je gaat doen met deze bonk aan gelukshormonen. Ga je genieten, terwijl de smaak van de licht zure frambozen op je tong zich mengt met de intens zoete smeuïge chocolade? Of ben je meer van de stevige donkere bite on top?
Ik bedoel, ga je voor de homerun en finish je het totaal van 4.500 kcal in één keer óf snijdt je de brownie in stukjes en bewaar je deze voor hoge nood in de vriezer?

Waar je ook voor kiest; neem een stil moment voor jezelf, proef de magie met al je zintuigen en sta jezelf toe om van iedere hap intens te genieten…

Hi, ik ben Mariska, 30 jaar oud en woon naast Delft. Plantaardige voeding, health, sport en mind zijn mijn passies waar ik graag over schrijf voor SquatCilla.nlEn schijnt de zon? Dan ben ik met een mega bak chocolade nicecream in mijn achtertuin te vinden. Mij volgen? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram @by.mariska

 

 

 

 

 

 

Ga jij deze to die for brownies maken? Mariska en ik zijn heel benieuwd wat je ervan vindt! Laat het ons zeker even weten in de comments, of via Facebook of Instagram.

 

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Mariëlle
    19 augustus 2018 at 10:24

    Ik heb gisteren ook nog brownie gebakken haha, zoooo lekker! Dit recept klinkt ook goed 🙂

  • Reply
    Yvonne
    20 augustus 2018 at 17:19

    Wauw, als overmorgen onze nieuwe keuken klaar is, is dit 1 van de eerste dingen die ik ga maken! Ziet er awesome uit!

    • Reply
      Cilla
      21 augustus 2018 at 08:27

      Haha, heerlijk! Laat me weten wat je ervan vindt 🙂

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: