#Vegan

Verslag VegFest 2016: love en foooooood

Wow! Dat was me wat gisteren, bij het VegFest 2016 in De Jaarbeurs in Utrecht. Ik gaf samen met Tom een lezing in een bomvolle zaal, we waren beiden genomineerd voor een Vegan Award én we konden de hele dag heerlijk eten. Voor de mensen die er niet bij waren: je hebt serieus wat gemist! Om jullie toch een idee te geven van dit awesome event (en mezelf nog een beetje te laten nagenieten), heb ik een gezellig fotoverslag gemaakt. 

VegFest is een event waar diverse foodstands staan met super lekker eten, maar er zijn ook kraampjes met kunstenaars, beautyproducten, huisdierenvoeding, kleding, schoenen en supplementen. Verder worden er veel lezingen gegeven en kun je aanschuiven bij leuke kookworkshops. Aangezien er dus veel te doen, te zien, te horen en te proeven was, gingen Tom en ik ruim voor onze lezing om 15:30u. richting Utrecht.

vegfest2016-sushi-vegan-food-event

Na eerst een aantal enthousiaste en lieve volgers van SquatCilla en VeganAnimal te hebben ontmoet, gingen we (uiteraard) eerst even wat te eten halen. En wat is mijn favoriete vegan event voer? SUSHI! Uiteraard kan ik ook gewoon bij de Japanner vegan sushi bestellen, maar ik vind het toch altijd net wat lekkerder als de groenten zijn ingelegd of er stukjes tempé in zitten. Deze was in ieder geval weer overheerlijk!

Kunst, beauty en brillen

Naast het verrukkelijke voer waren er ook stands met kunst, zoals die van Maria Tiqwah van Happy Vegan. Zij maakt tekeningen van de meest schattige beestjes en verkoopt er o.a. ook t-shirts, bekers en tasjes van.

vegfest2016-kunst-vegan-event

Heel fijn vind ik ook altijd dat ik op dit soort evenementen lekker veel plant based beauty kan inslaan. Ik had deze keer niet heel veel nodig, maar wat zag het er allemaal mooi uit. Ik kocht een pistache lipbalm van Crazy Rumors, één van mijn favoriete merken.

vegfest2016-beauty-vegan-event

vegfest2016-beauty- event-vegan

Wat voor mij compleet nieuw was op een vegan event, waren de Virtual Reality brillen. Ik weet niet precies wat deze meneer nu ziet, maar ik las in het voorbijlopen iets met dierenleed. Ik heb bewust besloten het niet te willen zien, aangezien ik heel goed weet wat er speelt in de industrie (en het dus niet nog even extra hoef te bekijken). Toch vind ik het goed dat er op dit soort evenementen wel extra aandacht aan besteed wordt. Er zijn namelijk genoeg mensen die het (nog) niet weten.

vegfest2016-vegan-event

Lezing

Na een rondje te hebben gelopen en veel te hebben gekletst, was het om 15:30 uur tijd voor onze lezing. Helaas heb ik daar (nog) geen foto’s van, maar we hebben wel een gedeelte gefilmd dat Tom deze week in zijn vlogverslag zal laten zien. En ja, wat zal ik zeggen? HET WAS MEGA AWESOME!! De zaal was heel groot en zat gewoon hel-le-maal vol! Aan de ene kant vond ik dat nog spannender ofzo, maar aan de andere kant was ik natuurlijk hartstikke blij dat er zoveel interesse was in een gezonde vegan lifestyle en (kracht)sport.

Tom en ik vertelden vooral over de basics; we vonden het heel belangrijk dat die in ieder geval helder zijn en voor iedereen te begrijpen. We gingen onder andere in op onze achtergrond in de sport en waarom we het belangrijk vinden om erover te vertellen, maar ook conditie, herstel en het bekende ‘hoe kom je dan aan je eiwitten’ verhaal kwamen voorbij. Eerlijk gezegd had ik daar nu nog kunnen staan kletsen, maar na drie kwartier moesten we echt stoppen omdat de volgende spreker alweer klaarstond. We hebben nog wat goede vragen uit het publiek beantwoord en het applaus na onze lezing was echt… whaaaah!!! Wat was ik trots!

En… na hard werken was het weer tijd voor… FOOD! 🙂

vegfest2016-vegan-food-event

Een van de meiden van Bakblik, genomineerd in de categorie ‘Beste Cateraar’.

vegfest2016-food-vegan-event

Champignons in bierbeslag van Bakblik

vegfest2016-food-burger-vegan-event

Festival kan niet zonder Dutch Weed Burgers

vegfest2016-vegan-event-squatcilla

Natuurlijk waren er naast al die asociaal heerlijke food overloads ook allemaal leuke en lieve mensen, zoals Robert Molenaar van Animal Rights. Met onthullende undercoverbeelden, goed onderzoekswerk, levensreddende acties en krachtige petities zet Animal Rights zich 100% in voor dierenrechten. Tom en ik zijn zo blij met deze stichting en wat ze allemaal doen. Daarom hebben we vorig kwartaal 5% van de VeganAnimal opbrengst aan deze schatten geschonken!

Uitreiking Vegan Awards

Om 18:30 uur was het dan zover; de uitreiking van de Vegan Awards. Het is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Producenten, restaurants, auteurs, bloggers, vloggers en andere vegan (friendly) initiatieven maken kans op een award. Het zal jullie niet ontgaan zijn met mijn gespam voor jullie stem, maar ik was dus genomineerd in de categorie Beste Vegan Blogger. De concurrentie was pittig, maar het feit dat er zoveel mensen waren die op mij gestemd hadden voor een nominatie was voor mij al een vette kroon op mijn werk (en dat terwijl ik pas een jaar bezig ben!). Iedereen nog ontzettend bedankt daarvoor.

Helaas ben ik niet met een award in mijn tas naar huis gegaan, maar mijn lieve vriendinnetje Lisa van Lisa Goes Vegan wel! Ik ben ontzettend trots op haar en wat zij allemaal heeft bereikt. Ik haal zelf nog vaak inspiratie uit haar zalige recepten en ik vind het super tof dat zij er met de buit vandoor is gegaan 🙂 Ik heb Lisa gisteren al een dikke knuffel gegeven maar alsnog: Lies, van harte!

vegfest2016-vegan-event

Ik denk dat het wel duidelijk is, maar als je er niet bij was: zorg ervoor dat je de volgende editie niet mist! Aan mijn hoofd op deze foto kun je namelijk zien hoe tof het is. #joe

 

Was jij bij het VegFest en zo ja, hoe vond je het? Laat het me weten via Facebook of Instagram

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sytse
  5 december 2016 at 14:37

  Ik vond de zaterdag superleuk! Jammer dat we elkaar niet hebben getroffen! Was je ook zo onder de indruk van Maria haar tekenkunst? Amazing.

  Op het volgende veganfeestje delen we een plate sushi, deal?

  Xx

  • Reply
   Cilla
   5 december 2016 at 15:12

   Jahaaa het was super hé, Sytse! En inderdaad, wat maakt die Maria prachtige kunst. Echt waanzinnig 🙂
   Volgende keer gaan we zeker even samen een sushi scoren. Volgens mij is VeggieWorld het volgende event.
   Liefs!

 • Reply
  Merel
  5 december 2016 at 15:48

  Aaaah zo jammer dat het mij niet lukt om bij te zijn!! Wat leuk om te lezen dat je presentatie zo goed is gegaan en je zelf ook zo’n leuke dag hebt gehad. Volgend jaar wil ik er echt graag bij zijn. Top voor Lisa dat ze de award heeft gewonnen, maar jij bent zelf ook echt een inspiratie chick!

  Liefs, Merel

  • Reply
   Cilla
   7 december 2016 at 18:20

   Awww super lief van jou, Merel. Dank je wel!
   Jammer dat je er niet bij was inderdaad, er hangt echt een super leuke sfeer 🙂 Hoop dat je er volgend jaar bij bent en anders op een ander vegan event binnenkort?

   Liefs!

 • Reply
  Sanne
  5 december 2016 at 22:06

  Wat een mooi verslagje Cilla! Heerlijk, weer even inderdaad terug kijken naar gisteren. Ik heb ook echt een topdag gehad, met alleen maar lieve mensen en gezelligheid, en super lekker eten. Wat was het fijn!
  Ik zei het gisteren al even snel: jullie lezing was echt super. Jullie zijn een super lief stel wat fijn om deze passie zo te delen en uit te dragen. Dat inspireert! En inderdaad, de onderste foto laat goed zien hoe vrolijk je was (en hoe gezellig het was)!
  Liefs

  • Reply
   Cilla
   7 december 2016 at 18:21

   Dank je wel voor je complimenten lieverd! Ik vond het ook zo gezellig dat je er was er dat we even hebben kunnen kletsen.
   Als we straks in Rotterdam wonen gaan we lekker samen bakkies doen en naar de markt om groente en fruit te halen 🙂

   xx

 • Reply
  Belinda
  6 december 2016 at 13:47

  Vond het zo leuk jullie in het echie te zien! <3

  • Reply
   Cilla
   7 december 2016 at 18:20

   Jahaaa, zeker weten. Heerlijk mens ben je, Belinda 🙂
   xx

  Leave a Reply

  %d bloggers liken dit: