#Foodporn

Recept: kruidige pompoen- chili stoof met tortilla chips

Deze heerlijke, voedzame en makkelijke pompoen-chili stoofschotel is hartverwarmend tijdens de laatste koude dagen van het jaar. Omdat de bonen uit blik komen, en dus eigenlijk al klaar zijn, staat het gerecht ook nog eens binnen no-time op tafel! Gemak dient de mensch, niet?

Pompoen is de laatste jaren gelukkig steeds meer in opkomst, en dat is niet zomaar. Deze super gezonde groente bevat echt extreem weinig calorieรซn, maar is tegelijkertijd wel heel voedzaam en vullend. In pompoen zit veel vitamine A, C, E, B6, B11 en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en fosfor. Dit zorgt voor een sterk immuunsysteem en afweer tegen ziektekiemen. En laten we dat rond deze periode nu juist goed kunnen gebruiken ๐Ÿ™‚

Daarnaast zit dit gerecht propvol met heerlijke kruiden en specerijen. Dit geeft niet alleen een geweldige smaak aan de stoof, maar je maakt ‘m tegelijk nรณg gezonder. Kruiden en specerijen bevatten namelijk een shitload aan antioxidanten. In dit artikel kon je al lezen waarom dit je gezondheid zo’n boost geeft!

Aight, genoeg gekletst: aan de slag! ๐Ÿ™‚

Ingrediรซnten (voor 3 รก 4 personen):

  • 100 ml. groentebouillon (om de groenten in te fruiten) en 50 ml. voor de stoof
  • 1 zoete ui, in ringen
  • 2 knoflookteentjes, in plakjes
  • 2 rode paprikaโ€™s, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zakje biologische pompoen (400 gram, Albert Heijn)
  • 1/4 tl. chilipoeder
  • 2 tl. komijnpoeder
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • ยฝ tl kaneelpoeder
  • Sap van 1 citroen

Toppings per persoon :

  • ยฝ avocado
  • 15 gram ongezoete tortilla chips
  • 20 ml ongezoete soja yoghurt dressing โ€“ peper, zout, knoflookpoeder en verse peterselie

Zo maak je het:

  1. Kook eerst de pompoenstukjes gaar volgens de verpakking en zet even opzij.
  2. Neem een grote koekenpan en warm hierin de 100 ml groentebouillon op.
  3. Fruit de ui en knoflook voor ongeveer 5 minuten, en voeg vervolgens de paprika toe. (Roer)bak mee voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg nu de bonen, het blik tomatenblokjes, de specerijen, het citroensap en de 50 ml groentebouillon toe en roer goed door. Zet het vuur laag, dek de pan af met een deksel en laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg na 10 minuten tot slot de pompoenstukjes toe en roer door. Laat dit nog 10 minuten stoven met het deksel op de pan.
  6. Serveer de stoof op een diep bord en top af met blokjes avocado, wat verse tortilla chips en eventueel wat frisse soja yoghurt saus (aangemaakt met peper, zout, knoflookpoeder en verse peterselie).

Eet smakelijk!

 

Ga je dit recept maken? Laat me dan zeker even weten wat je ervan vond in de comments, of viaย Facebookย enย Instagram. Ik ben heel benieuwd!ย ? En oh ja, je kunt me ook volgen in de videoโ€™s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

Foto: Tom Zwarts

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Yvonne
    23 maart 2018 at 18:11

    Welke hoeveelheid zit er in de tomatenblokjes, zwarte bonen en kikkererwten?

  • Reply
    Linda - Zaailingen
    24 maart 2018 at 14:50

    Ha yes, hoera voor blikjes. Niks mis mee ๐Ÿ™‚
    Chili lust ik sowieso altijd, hier krijg ik trek van!

  • Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: