Londen

5x vegan hotspots in Londen

Heb je ooit wel eens gedacht: ik ga een baan zoeken in Londen en verhuis gewoon? Annemarijn deed het (“oké, oké, ik had al in Engeland gestudeerd, maar toch”), ongeveer 9 maanden geleden. Ze wist dat ze in Londen zo’n beetje het vegan mekka zou betreden, maar het was nog beter dan ze had verwacht. Vegan zijn is er super makkelijk en het zou toch a crying shame zijn als je deze 5 hotspots mist. Daarom zet Annemarie ze voor je op een rijtje!

1. Fed by Water

Een persoonlijke favoriet op maar tien minuten lopen van mij vandaan in Dalston (East London) is Fed by Water. Het is een compleet vegan Italiaan die ook zijn eigen plant based kazen en ‘mock meats’ maakt. Het leuke aan dit tentje is dat het niet op een heel toeristische plek gevestigd is, dus je zit er heerlijk tussen de Britten.

Iedereen, maar dan ook ECHT iedereen die je hier mee naartoe brengt vindt het de beste pizza die ze ooit hebben gehad. Het is een klein restaurantje met een super sfeer en een hele vriendelijke eigenaar die altijd even een praatje komt maken. Het voelt er echt alsof je bij een Italiaanse familie op bezoek komt. Ze zijn tot 23:00 uur open en hebben ook nog take-out opties voor alle maaltijden. Enige nadeel: het is niet goedkoop voor een pizza (zo ongeveer toch 14 pond), maar het is het dubbel en dwars waard. Mijn favoriet is de 4-cheese pizza. Yep, hello!

fedbywater-pizza-vegan-londen-hotspots

2. Yorica!

Dit is meer een zomer optie als je in Soho (centrum van Londen) en op Oxford Street aan het winkelen bent. Yorica heeft vegan ijs en frozen yoghurt met honderdduizend toppings waar je uit kan kiezen. En milkshakes! Omdat het midden in Soho ligt is het ook heel gemakkelijk te bereiken, maar toch is het nog niet heel bekend onder de toeristen. Je loopt vanaf Oxford Street gewoon even een zijstraatje in en opeens is daar dit schattige tentje. Zorg ervoor dat je het niet mist als je in Londen bent!

Als je een sceptische vriend of vriendin hebt die nog niet helemaal overtuigd is van vegan opties, neem ze dan hier mee naartoe terwijl je de toeristische route maakt; gegarandeerd succes. Tip: mix je smaken frozen yoghurt en voeg brownies toe als topping… welcome to heaven.

yorica-icecream-hotspots-vegan

3. Cook Daily

Ik raad je sowieso aan om naar de wijk Shoreditch te gaan, waar Cook Daily gevestigd is: het is er gezellig druk, hip en overal zijn vegan plekjes om te eten en drinken. Er is een grote markt en het zit er vol leuke winkels en boetiekjes. En als je dan toch bezig bent, loop dan meteen door naar Cook Daily!

Deze hotspot is onderdeel van allerlei kleine restaurantjes in een ‘box’ naast elkaar; iedereen kan dus een eigen keuze maken en toch samen eten. Hoe leuk is dat? Alles bij Cook Daily is vegan en je hebt de keus uit verschillende bowls die allemaal rond de 9 pond zijn. Daarnaast hebben ze ook smoothies en sappen. Mijn persoonlijke favoriet is de Noodle Bowl; noodles met gemixte veggies in chili olie en tofu. Ik zeg, doen.

cookdaily-vegan-hotspots-londen

4. The Canvas Café

Je hebt er ongetwijfeld weleens van gehoord: freak shakes. Een mythe onder de vegans in Londen, maar The Canvas Café serveert ze gewoon! Ook dit zit in Shoreditch en is ideaal gelegen als je Brick Lane checkt met al haar prachtige street art. Het café zelf is super cultureel en heeft vaak avonden met thema’s of poetry, check vooral hun website dus als dat je ligt!

Als je nog niet van freak shakes hebt gehoord: het zijn milkshakes met van alles erop en eraan waar je stiekem een beetje diabetes van kan krijgen, maar… wel vegan 🙂 ! Toen ik hier mijn freak shake ervaring op ging doen waren ze uitverkocht (blijkbaar was het een populaire locatie voor vaderdag, who would have thought?!) maar met liefde gaven ze me korting en kon ik later terugkomen! Dus na wat gewinkel later kwam ik terug en daar was ze: romig, met aquafaba cream on top, macarons, en ontiegelijk veel chocolade. Voor een shake is het wel best prijzig (7 pond), maar het is een vegan freak shake, dus totally verantwoord. Of nou ja…eehh… je snapt me.

canvascafe-vegan-food-londen-hotspots

5. Pomodoro E Basilico

Dit is een pop-up achtig tentje dat overal in Londen wel te vinden is. Ze hebben op zaterdag een redelijk vaste plek in, jawel, Shoreditch waar ik zeer gretig gebruik van maak. Ze zitten een beetje verstopt in the Boiler House Food Hall, op Brick Lane. Als je niet wist dat het er zat zou je er zo voorbij lopen, maar daarom is het ook zo leuk!

In het Boiler House staan allerlei kraampjes met eten van over de hele wereld, maar dit is echt de beste vegan optie! Achterin is er een kleine binnentuin en een bar waar je aan kan zitten, en in de zomer loopt het over van de mensen. Super sfeervol dus en super lekker. Ook helemaal vegan maken deze dames alles from scratch en hebben ze seitan burgers die echt niet normaal lekker zijn. Die op de foto heet ‘The Good’ en heeft bieten-ketchup, zelf gemaakte cashew kaas, het lekkerste broodje op aarde en een seitan patty. No brainer, lijkt me.

Dus, waar wacht je nog op!? Roei, zwem, vlieg, spring naar Londen! Heb je vragen over Londen, tag me dan op Instagram onder @annemarijnvo 🙂 Voor nu, cheerio!

Liefs,
Annemarijn

 

annemarijn1Annemarijn is een eigenwijze vegan die woont en werkt in Londen, Engeland. Met een passie voor sport en gezond leven rent ze van hot naar her en geniet ze met volle teugen. Een yoga newbie, fro-yo addict en burpee hater met een constante lach op haar gezicht.

No Comments

Leave a Reply