#Vegan

6x awesome vegan inspiratiebronnen

Gisteren ging ik de laatste kerstinkopen doen in Amsterdam (ja, ik leef nog…) en parkeerde rond 14:00 uur eindelijk mijn kont om lekker te gaan lunchen. Vanuit het niets stond ze daar opeens: een meisje dat mij vroeg of ik ‘Cilla van SquatCilla’ was. ‘Ik lees je blog heel graag en je bent echt een inspiratie voor me’. Ik vond dit zo ongelofelijk leuk om te horen dat ik het niet kon laten, zo aan het eind van het jaar, om zelf ook eens aandacht te besteden aan vegans die mij inspireren. Iets met kerstgedachte en lief zijn voor elkaar.

1. Michael Greger, dokter

Dr. Greger is mijn held en absolute nummer 1 inspiratie. Hij weet echt alles over een vegan lifestyle, is een onderzoeksbeest en vertelt ons daarover op zijn website nutritionfacts.org. Toen ik net begon met mijn plant based zoektocht gaf hij antwoorden op vragen waar ik tegenaan liep, en ook nog op een licht sarcastische wijze. Ik hou ervan.

Als een soort online orakel plaatst hij meerdere keren per week filmpjes waarin hij allerlei health issues bespreekt die niet alleen van belang zijn voor vegans, maar voor iedereen. Jaja, series hebben in huize Zwarts plaatsgemaakt voor de onderzoeksresultaten van Dr. Greger 🙂

greger-vegan-inspiratie

2. Torre Washington, bodybuilder

Torre is een beest 2.0! Omdat hij zijn Rastafari roots wilde naleven ging hij in 1998 over van vegetariër naar vegan. Het was, zeker in die tijd, een beetje ‘vreemd’ om als bodybuilder vegan te zijn. Toch weerhield het hem er niet van om voor die podiumplek te gaan. Sterker nog: het gaf hem nog meer drive!

In 2009 ging hij voor het eerst het podium op en eindigde als derde. Maar uiteraard ging hij voor een toppositie! Toen hij na 6 maanden weer wedstrijdklaar was, versloeg hij niet alleen alle 16 mannen in zijn eigen gewichtsklasse… hij werd overall winnaar van de gehele competitie met een Pro Card!

Ik vind deze kerel echt uber! Hij is een topatleet, heeft een waanzinnig fysiek en laat zien dat je (zonder troep!) en een vegan dieet kan bodybuilden als een baas!

vegen-inspiratie-fitness-torre-washington

3. Waka Flocka Flame, rapper

Juaquin James Malphurs, beter bekend als rapper Waka Flocka Flame is een lekkere in-your-face vegan die niet onder stoelen of banken steekt hoe raar hij het vindt dat mensen een shitload aan vlees eten en vandaag de dag nog steeds bont dragen. Een fris geluid in de rappers scene, wat mij betreft! Zo maakte hij onder andere deze coole video over groenten op de BBQ en stond hij naakt voor een PETA campagne.

Naast rappen houdt hij zich ook bezig met kookshizzle en plaatst hij filmpjes waarin hij vegan muffins bakt. En dan heeft hij ook zijn looks nog mee. Some dudes have it all…

wacka-flocka-flame-vegan-inspiratie

 Maar ook in Nederland zijn er zoveel coole #plantbeasts! Wat dacht je van deze?

4. Loulou en Isabella Machiné (Go with the Glow)

Absoluut een dikke #girlcrush op deze twee meiden! De Amsterdamse zusjes Loulou en Isabella Machiné delen met de Go With The Glow brunches hun ideeen, ervaringen en kennis over een plant based lifestyle.

Go With The Glow is een non-profit organisatie die door middel van deze maandelijkse brunches wil bijdragen aan een groenere wereld. Met hun kennis van voeding zorgen zij ervoor dat er steeds meer hotspots vegan friendly worden en vegan gerechten standaard op de kaart komen te staan van niet-vegan hotspots. Net als ik vinden de meiden dat plantaardig eten de beste manier is om voor jezelf te zorgen, maar ook voor de natuur, de dieren en alles wat er nog meer op de wereld leeft. En ja, dat is voor mij dus inspiratie ten top.

go-with-the-glow-brunch-vegan

5. Robert Molenaar (Animal Rights)

Ik ken Robert al heel lang (maar echt, al 13 jaar ofzo!) en heb ontzettende bewondering voor hem en wat hij allemaal doet voor dieren. Hij wist mij vanaf het eerste gesprek dat ik met hem had over veganisme te inspireren om het ook te proberen en ja, ook al duurde dat dus een tijdje, het is gelukt 🙂 Hij is iemand die niet alleen zégt dat hij dierenleed niet kan aanzien, hij doét er ook echt alles aan om er verandering in te brengen. Hij stelt doelen en gaat ervoor.

Met Animal Rights focust hij op bont, jacht, dierproeven en slacht. Met undercoverbeelden van de veehouderij en nertsenfokkerijen laten ze de wereld zien hoe zaken in elkaar steken. Ze bestuderen publicaties van dierproefnemers om het leed van proefdieren te onthullen en zetten met hun acties maatschappelijke en politieke druk. Daarnaast geeft Robert lezingen en verschijnt hij geregeld in de media omdat hij precies weet hoe hij dingen helder kan verwoorden.

vegfest2016-vegan-event-squatcilla

6. Sanne Visser (SAP cup winnares powerlifting)

En last but def not leastSanne Visser. Deze powerlady is afgelopen week kampioen geworden in haar klasse op de SAP cup. Nét op het moment dat ik denk sterker te zijn geworden, post Sanne een filmpje waardoor ik meteen weer weet wat écht sterk is. Met haar bizarre deadlift record van 195,5 kilo is zij het beest der beesten en hét bewijs dat sporten en een vegan lifestyle uitermate lekker samen gaan. En oh ja, binnenkort ga ik Sanne interviewen over haar powerlift succes. Stay tuned!

sanne-inspiratie-vegan-powerliften

Wie zijn jouw vegan inspiratiebronnen? Laat het me hieronder weten of  Facebook en Instagram ?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Randy Gasper
  22 december 2016 at 08:50

  Ik haal veel inspiratie en hoop bij de vele jongeren die overgaan op een vegan lifestyle. Ik hoop vanwege een goede reden als verzet tegen een vervuilende industrie of om dierenleed tegen te gaan. En simpelweg het goed verzorgen van je lichaam. Ik hoop ook dat vegan niet za staan voor een nieuw ideaalbeeld van modepoppen en slanke meiden. Maar dat is denk weer aan mij om die zorg te blijven uiten en te delen, zodat we van elkaar blijven leren en elkaar inspireren.

  En mensen als jij inspireren mij, so keep doing the good work! ???

 • Reply
  Mariëlle
  22 december 2016 at 09:04

  Ik vind Robert denk ik nog het meest interessant, omdat hij écht iets doet wat nodig is. Ik was gisteren in de Bijenkorf met mijn nichtje en ze pakte een jas vast. Ik zei: weet je wel wat daar in zit? Ja zei ze: veertjes! En ik zei: weet je waar die vandaan komen? Oh nee maar die vallen er toch gewoon af en dan gebruiken ze die? Dus ik zei: nee schat, beestjes (in dit geval eendjes) worden kaal geplukt. Maar schijnbaar zien heel veel mensen dat gewoon niet in, ze denken er niet over na. En daarom denk ik dat wat Robert doet, super belangrijk is. Ik zou zelf ook wel wat meer willen doen! Maar ik zal aankomend jaar maar eerst eens proberen zoveel mogelijk vegan te gaan!

 • Leave a Reply