#Vegan Vegan tips

6x leuke vegan cadeautips voor Sinterklaas en Kerst

Jeeejjjj, het is weer december. Stiekem eigenlijk best wel mijn favoriete maand! Ik hou van een crispy winterkou, kneuterig op de bank met een fluffy dekentje en matcha lattes, en natuurlijk heerlijk feestdagen vieren met de mensen (en dieren) waar ik het meest van hou.

Maar december betekent ook Sinterklaasavond en pakjes-onder-de-kerstboom tijd, dus ik heb alvast 6x tips voor leuke, vegan Sinterklaas- of Kerstcadeaus voor je uitgezocht, om te krijgen én om te geven! Kun je nog even snel inslaan…

1. Parfum zonder leed

Ja, ja, dat bestaat! Maar je moet wel even zoeken. Het was voor mij echt even balen toen ik erachter kwam dat vrijwel de meeste parfum merken – en dus ook mijn toenmalige favorieten Chanel Nr.5 en Issey Miyake, niét dierproefvrij en niét vegan waren. Daarom schreef ik al eerder hoe blij ik werd toen ik de geuren van Stella McCartney ontdekte. 100% dierenleedvrij en gewoon te koop bij Bol.com! Ik gebruik deze zalige bloemige geur nog steeds graag, maar heb inmiddels ook wat andere merken ontdekt die ook vegan zijn én qua exclusiviteit en luxe gevoel net een stapje verder gaan…

Zo zijn bijvoorbeeld de geuren van Le Labo en Sabé Masson Paris – te koop bij o.a. Skins Cosmetics – echt next level. Beide parfumhuizen gebruiken alleen natuurlijk ingrediënten, testen niet op dieren, zijn volledig vegan én de kans dat je ruikt naar de buurvrouw is vrij klein aangezien ze wel echt luxe zijn. Maar ja, dan heb je ook wat 🙂

Andere fijne geuren voor mensen met een kleiner budget zijn die van Rituals en de Black Musk lijn van The Bodyshop. Voor heren ruikt trouwens Activist van The Bodyshop echt awesome. Aanrader!

2. Een vegan (kook)boek

Ik vind een boek zowel leuk om te krijgen, als om te geven. Niet dat ik per se letterlijk uit kookboeken kook… ik geef er altijd mijn eigen draai aan 🙂 Maar er staat altijd zoveel inspiratie in waar je mee aan de slag kunt, dat het gewoon handig is om ze in je kast te hebben. Daarnaast kan het nét dat laatste zetje in de rug zijn om kennis te maken met plant based voeding, aangezien mensen toch vaak in het begin bij de hand genomen willen worden. Zo’n boek is daar uitermate geschikt voor!

In dit artikel dat gastblogger Bianca vorige week geschreven heeft, vind je onze Nederlandse topfavorieten van dit moment!

Foto: By Kaar

3. Een diervriendelijke tas

Drie jaar geleden kocht ik mijn eerste Matt&Nat tas bij Wolf and Storm en sindsdien ben ik helemaal in love met dit Canadese merk. De tassen zijn precies mijn smaak: strak, minimalistisch en classy. Ik hou persoonlijk van grote tassen in grijs, zwart of nude tinten, maar voor de liefhebber zijn er ook allerlei andere kleuren en diverse formaten te koop.

De tassen zijn zeker niet goedkoop, maar het is de investering waard. Ik weet nu namelijk uit ervaring dat ze heel mooi blijven, ook als je ze elke dag draagt. Leuk detail: De binnenkant is gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. Matt&Nat bewijst dat een mooie tas absoluut niet van dierlijk materiaal hoeft te zijn. Sterker nog, ze zijn bijna niet van dierlijk leer te onderscheiden én ook nog eens duurzaam. Laat ze maar eens zien hoe mooi fake kan zijn!

4. Huidverzorging van Squalan

Wie mij kent weet inmiddels dat ik fan ben van de producten van Squalan. Ik schreef er eerder al dit artikel over, en we gaan het merk ook verkopen bij de Plantastic! Health Hub. Deze huidverzorgingsproducten hebben er bij mij voor gezorgd dat ik in vrij korte tijd van mijn probleemhuid af was en ik gebruik de spulletjes nu ook voor mijn haar, nagelriemen, fitness- en CrossFit wondjes. Tom smeert het lekker in zijn baard. Squalan all the way, alles.

Alle producten van Squalan zijn vegan, nooit op dieren getest, bevatten minimale ingredienten en geen troep die schade kan aanrichten aan je huid. De olie blijft niet op de huid liggen, dus geen vieze vetvlekken op je kleding of je kussen. Fijn is ook dat alle ingredienten duidelijk op de verpakking staan aangegeven. En kom je er toch niet uit? Dan kun je altijd even contact opnemen met Squalan of op de website kijken. Heerlijk, zoveel eerlijkheid en transparantie.

Zelf ben ik errrg blij met de Pure, de Eye en de nieuwe Squalan zeepjes. Ken je het merk nog niet, of ben je juist al fan? Dan word je hier vast blij van: bij besteding vanaf 49,- euro in de webshop van Squalan, krijg je met de code PURECILLA nu een travel size gratis. Super handig om mee te nemen op vakantie of om cadeau te geven aan iemand die je ook kennis wil laten maken met dit fijne merk!

Foto: Squalan

5. Duurzame notebooks van Greenstory

Afgelopen jaar ontdekte ik de uitwisbare notitieboekjes van Greenstory en sindsdien ben ik hooked aan de spullen van dit merk. Ik schrijf mijn boodschappen erin op, mijn eetschema’s, mijn hersenspinsels en to-do’s die ik nog moet regelen voor de zaak. En ben ik er klaar mee? Dan wis ik het gewoon uit met de bijgeleverde spray en wisdoek! Geen papierverspilling, dus duurzaam AF en het ziet er nog sexy uit ook. Bijpassende vegan leren kaft erbij? Hebben ze ook. Hatseflats!

Ben jij iemand die liever geen notities wist? No prob! Greenstory heeft namelijk ook notebooks van gemalen steen. ‘Huh?’ Yup. Schrijft als een tierelier, want véél gladder en fijner dan papier, maar wederom weer geen papierverspilling. En is je notebook vol? Dan kan hij gewoon gerecycled worden.

De producten van Greenstory zijn niet alleen heerlijk voor de doorgewinterde duurzame vegan, maar zeker ook voor de ‘sustainable curious‘ die op deze manier eens kennis kunnen maken met een milieuvriendelijk, mooi en functioneel product. Origineel én eens heel wat anders dan die gebruikelijke wintersokken of sjaal!

6. Een limited edition shirt van VeganAnimal.nl

En aangezien dit mijn platform is, ga ik dus lekker van de gelegenheid gebruik maken om te etaleren hoe awesome onze nieuwe limited edition shirts van VeganAnimal zijn. Omdat we bezig zijn met spannende, nieuwe ontwikkelingen rondom ons bedrijf, zijn er nog maar een paar shirts op voorraad van deze collectie… Mijn advies is dus om voor Sinterklaas of Kerst nog eens een kijkje te nemen op VeganAnimal.nl, voordat je straks de boot mist.

Ook onze nieuwe shirts zijn van bio-katoen gemaakt en er is uiteraard geen kinderhand of dierlijk inkt aan te pas gekomen. De modellen zijn er zowel voor dames als heren en staan niet alleen nice in de gym, maar ook op je favo jeans!

Happy Holidays!


Weet jij al wat voor leuke cadeaus je dit jaar gaat geven? Of heb je nog goede tips? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten in de comments of
 via Facebook en Instagram

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Merel
  2 december 2016 at 16:58

  Ge-wel-dig lijstje!! Hartstikke leuke items, geeft mij ook weer de nodige inspiratie voor de lieve mensen om mij heen. Dankjewel voor de tips. Fijn weekend babe! Liefs, Merel

 • Reply
  Marieke
  5 december 2016 at 13:08

  Wat een leuke ideeën! Ik wil nog steeds heel graag naar die nieuwe lush. Gelukkig ben ik binnenkort in Den Haag 😀

 • Reply
  Olga Terlouw
  21 december 2016 at 14:28

  Is die Stella mc cartney parfum 50ml. dezelfde geur wat Bol in 30 ml verkoopt?

  • Reply
   Cilla
   21 december 2016 at 14:32

   Ja 🙂

 • Reply
  Ilse de Hoog | Lief kaartje
  10 maart 2017 at 10:14

  Oh wat een leuke dingen allemaal! Had geen enkele inspiratie maar nu heb ik wel wat ideetje 🙂

 • Reply
  Marlieke
  5 december 2017 at 00:42

  Jeeeh! Wat leuk om m’n webshop hier als verrassing te zien! En Stella is inderdaad heerlijk.Wat zeg ik? Je heerlijke lijstje is heerlijk!

 • Reply
  Mariska
  3 december 2018 at 11:31

  Parfum is echt zoiets waarvan je niet zou denken dat er iets dierlijks voor nodig is of in hoeft te zitten! Wist ik helemaal niet :O Goede tips 😀

 • Reply
  Mariëlle
  4 december 2018 at 20:49

  En of er genoeg keus is!! Leuke ideeën 🙂

 • Leave a Reply