Amsterdam

Hotspot: Beter & Leuk Amsterdam

aan het werk bij Beter&leuk Amsterdam

Vanmiddag had ik, heel onverwacht, een keertje niets gepland staan na college, dus ik besloot onderweg naar huis spontaan een paar haltes eerder de bus uit te stappen. Ik was namelijk in de buurt van een hotspot waar ik al een tijdje naartoe wilde om te lunchen. Het zonnetje scheen, ik had een goed humeur én ik had honger! Na een minuut of 10 lopen was ik aangekomen bij Beter & Leuk; een vega en vegan foodplace in Amsterdam-Oost.

Ik ben nu een dikke 1,5 maand vegan en ik moet zeggen dat het fantastisch gaat, alleen het even-ergens-gaan-zitten-en-een-broodje-doen is soms best wel een issue. In veel horecagelegenheden staan wel wat (vaak saaie en dezelfde) vegetarische broodjes op het menu, maar veganistische opties zijn vaak ver te zoeken. Beter & Leuk stond uiteraard op mijn lijstje met places to go omdat ze een plant based menu hebben, maar ook omdat ik er al goeie verhalen over had gelezen. Bovendien was het in de buurt van mijn huis, dus kon ik daarna lekker door het park terug lopen.

Bij binnenkomst werd ik al meteen vrolijk! Er hing een gezellige huiskamersfeer en ik werd enthousiast begroet door twee dames achter in de zaak. Het was druk, maar niet té. Ik had een heerlijk tafeltje bij het raam en de zon scheen lekker naar binnen. What a day, what a day!

Voorkant van de zaak Beter&Leuk Amsterdam

Good Food For You

Beter & Leuk was een idee van Hanneke Peters, die 6 jaar geleden met dit concept van gezonder en natuurlijker eten begonnen is. Vorig jaar namen de huidige eigenaresses Ilse en Maja het over en zij zetten deze trend door. Samen maken ze in de keuken zo goed als alles zelf; ze koken zoveel mogelijk met bio-, seizoens- en lokale producten en serveren alleen vegetarisch, vegan en zoveel mogelijk glutenvrij. Met hun motto ‘Good Food For You’ dragen ze uit dat gezond eten niet saai of stoffig is, maar dat het juist je leven een stuk mooier en smakelijker maakt.

Anyway; ik had honger! Er stonden echt ontzettend veel heerlijke dingen op de kaart, maar ik had een onbedwingbare burger crave én ze hadden de Dutch Weed Burger… mijn keuze was dus snel gemaakt. Ik dronk er een theetje bij dat ik nog niet kende; een Dassie Rooibos thee. Deze thee wordt gezet als een espresso (onder hoge druk) en je kunt er dus ook een latte van maken, mét opgeschuimde amandelmelk. Heel lekker! Oh ja, en bij de burger zat ook nog een lekkere quinoa salade met gegrilde groenten. Ik zat proppievol, maar wat had ik goddelijk geluncht!

Dutch weed burger bij Beter&Leuk

Rooibos thee espresso latte met amandelmelk

Vegan sushi en kunst

Naast ontbijten en lunchen, kun je bij Beter & Leuk ook terecht voor high-tea’s en eens in de zoveel tijd hebben ze leuke kookworkshops, zoals vegan sushi maken! Ook zijn de sieraden, kleding, plantjes, kunst en verzorgingsproducten in de winkel allemaal te koop (én duurzaam!). De dames van Beter & Leuk werken samen met verschillende partijen om een laagdrempelig buurtinitiatief neer te zetten waar je geïnspireerd door raakt. Ik kon het niet laten zo’n leuk hangplantje te kopen met van die bouncy bladeren; hij staat ontzettend cute in mijn huis.

Interieur beter en leuk met kleding en eten en drinken

Bananencake en muffins bij Beter&Leuk Amsterdam

Conclusie: het was mijn beste idee van de week om een paar haltes eerder uit te stappen en deze gezellige zaak te bezoeken. Het eten was super, de sfeer lekker relaxed en het is eenvoudigweg zó heerlijk om gewoon te kunnen kiézen van een uitgebreide plant based kaart. Beter & Leuk is een absolute aanrader voor iedereen die gezond, heerlijk én betaalbaar wil eten. Gaan!

Kijk voor de openingstijden, uitgebreide info en workshop op hun site beterenleuk.nl.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Desi
  25 februari 2016 at 20:34

  Jaaaaa beter en leuk is leuk!

  • Reply
   Cilla
   25 februari 2016 at 20:49

   Ja super leuk! Ga er zeer zeker vaker heen 🙂

 • Reply
  Mariska
  26 februari 2016 at 09:43

  Wat een geweldig zaakje 😀 op deze manier komt vegan wel in opkomst! Vind het trouwens nog steeds knap dat het vegan zijn zo lang goed gaat 🙂 ik denk dat ik voor moederdag met mijn vega(n) moeder je cheesecake ga maken 😀

  • Reply
   Cilla
   26 februari 2016 at 10:44

   Leuk! Wanneer is je moeder jarig? Ik ben benieuwd hoe je ‘m vindt smaken 🙂

 • Reply
  Ingrid
  3 maart 2016 at 09:40

  Beter en leuk is opgericht door Hanneke Peeters 6 jaar geleden.zij was een van de eerste initiatief nemers op het gebied van biologisch en verantwoord eten.Ilse en Maja hebben vorig jaar de winkel overgenomen!

  • Reply
   Cilla
   3 maart 2016 at 12:14

   Oh, goed dat je dat even vertelt Ingrid, dat wist ik niet. Heb het meteen aangepast! 🙂

  Leave a Reply