Hoe het begon: mijn Vegan Challenge

Dag 5 en 6 van de Vegan Challenge: rampen en mislukkingen

vegan sushi met groenten

Hoe gaat het met mijn Vegan Challenge? Dag 5 en 6 zitten erop en dag 7 gaat lekker. Althans, lekker… de afgelopen dagen bakte en kookte ik ook flink wat rampen en mislukkingen. Proberen en experimenteren gaat vaak goed, maar soms ook faliekant mis, blijkbaar.

Dag 5 en 6 gingen qua ontbijt en lunch weer prima, omdat ik deze week vrij was. Ik had dus flink veel tijd om van tevoren eten voor te bereiden. Zo bedacht ik ook gerechten die héél goed waren gelukt, zoals rum-rozijnen havervlokken met vanillemelk en banaan. En zelfgefabriceerde tzatziki. En schuimde ik de cappuccino op met hazelnootmelk… (oh my goodness!)

Klein drama

Zoals ik al zei was ik, naast dat het goed ging, ook best wel aan het klunzen. Als recepten een paar keer goed gaan wordt je overmoedig. Ik wel, in ieder geval. Zo wilde ik vanmorgen bijvoorbeeld graag ei-vrije bananenpannenkoekjes maken met speltmeel en lijnzaadprut als ei-vervanger. So far so good, tot ik erachter kwam dat het speltmeel op was en dacht dat het met kikkererwtenmeel ook wel zou lukken… Seriously; ik heb nog nooit iets zó aangekoekt aan een pan zien zitten als deze ‘creatie’. Dat was dus jammer, maar helaas peanutbutter. Een sneetje good old vegan krenten-rogge brood van de Appie was het antwoord.

vegan omelet met groenten

Het kan nóg erger

Die pannenkoekjes waren echter niets vergeleken bij het probeersel van gisteravond. Op de blog van De Groene Meisjes zag ik iets voorbij komen wat geniaal leek; vegan omelet! Gemaakt van (jaja) kikkererwtenmeel, edelgistvlokken (waar ik in een volgende blog meer over zal vertellen), heel veel kruiden, bakpoeder en nog wat dingetjes. Op de foto’s van de dames zag het er superheerlijk uit, met een vulling erin van champignons, spinazie en uitjes. Stap 1 ging prima; het voorbereiden van het omeletmengsel en het een kwartier laten staan, check. Ook stap 2 ging prima; het opbakken van de groenten. Wij kozen voor boerenkool, linzen, shii-takes en rode ui, check. Maar toen kwam het bakken van de ‘omeletten’. Ik zal niet verder uitwijden over deze ramp en maar gewoon de foto plaatsen van die ene omelet die bij toeval wél ergens op leek, want wat een gedoe! Precies het recept opgevolgd, genoeg olie gebruikt en niets raars gedaan. Echt heel jammer, want smaken deed ie wel…

vegan gyros met zoete aardappel, guacamole, wortel en pita

Maar gelukkig

Bestaat niet mijn hele challenge uit aaneenschakelingen van rampen, want ik heb ook heerlijke dingen gemaakt en gegeten. Zo bestelde ik voor het eerst bij Veggiedeli; een vega(n) online supermarkt-achtig idee waar ik vegan ‘gyros’ bestelde, peper’steaks’, cream’cheese’, ‘mozzarella’ en frankfurter worsten. Die gyros was echt bizar zalig, op een volkoren pita met wortel, ui en zelfgemaakte tzatziki. Niet normaal! Ook merk ik dat het sporten uitermate prima gaat zonder alle kwark, hüttenkäse, zuivelspread, whey-eiwitshakes en kaasoverload. Ik merk eerlijk gezegd zelfs dat mijn buik een stuk rustiger is ofzo en minder opgeblazen na het eten. Hoop dat het zo blijft!

Squatcilla trainen sushi & squats

Vanavond gaan Tom en ik heerlijk vegan uit eten! Ik ben benieuwd hoe dat bevalt. Morgen lees je er meer over.

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Mariska
  31 januari 2016 at 16:15

  Hahaha, het kan niet altijd perfect gaan. Soms pakken de ingrediënten gewoon even anders uit. Maar gelukkig heb je genoeg lekkers om te eten 😀 Ben benieuwd naar het etentje, veel plezier!

  • Reply
   Cilla
   31 januari 2016 at 17:31

   Dank je wel meis 🙂

 • Reply
  Catherine
  31 januari 2016 at 22:10

  Jammer dat niet alles even soepel ging, maar ik vind het heel knap dat je steeds nieuwe gerechten uitprobeert. Bij mij duurt het altijd een aantal keer voordat een gerecht lekker smaakt en niet aanbrandt haha! Nog steeds heel knap dat je de challenge volhoudt. Vind het heel leuk om je eet-dagboeken te lezen!

  • Reply
   Cilla
   1 februari 2016 at 22:09

   Dank je wel 🙂 we blijven gewoon lekker doorbakken hihi

 • Reply
  Reshma
  1 februari 2016 at 18:54

  Ik vind het echt knap dat je nieuwe gerechten uitprobeert, ik blijf altijd maar in mijn comfort zone!

 • Reply
  Djuli
  1 februari 2016 at 21:52

  Wat goed dat je de vegan challenge doet! Ik vind je omelet er best lekker uitzien hoor! Oh en avocado sushi is the best!

  • Reply
   Cilla
   3 februari 2016 at 19:11

   Jaaaaa, heerlijk!! Maar ook met tofu, komkommer en andere groenten is sushi heerlijk 🙂

  Leave a Reply