Duurzaamheid

De GreenStory continues: 5 duurzame goodies voor de ultieme (vegan) planning!

Zoals je overal kunt lezen, zien en horen zijn Tom en ik momenteel retedruk met het opstarten van onze business: de Plantastic! Health Hub. Aangezien de Health Hub een duurzame, plant based concept store wordt, willen we natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van eerlijke goodies om onze afspraken in te plannen, belangrijke dingen te noteren, onze spullen in mee te nemen en ja… alles wat je doet als je een vegan business opzet.

Zoals je eerder ook in dit artikel kon lezen, word ik erg vrolijk van de producten van GreenStory. Aangezien mijn brein nooit stopt met denken en ideeën bij mij soms spontaan uit de lucht komen vallen, ben ik zo’n type dat vaak aantekeningen op losse briefjes schrijft. Maar Miss Chaoot raakt dat natuurlijk vaak kwijt. Drama. Zéker als je bezig bent met het opzetten van een eigen zaak.

Sinds ik het uitwisbare, zelf samen te stellen Greenbook gebruik, is dat gehannes met papiertjes en post-its in mijn planning opgelost. Daarnaast wis ik alle gedachtespinsels die ik achteraf niet nodig heb easypeasy weer uit. Dit notebook leek ons daarom super tof om in de Health Hub aan te bieden, aangezien veel vrienden van mij vroegen waar ik dat verdomd handige boekje vandaan had. Dus: onze favoriete items uit de GreenStory collectie zijn binnenkort ook bij de Health Hub te koop. Jeeeejjj!

En gelukkig zitten ze bij Greenstory ook niet stil, waardoor inmiddels bijna al mijn zakelijke én privé goodies van GreenStory zijn. Deze 5 toffe producten zijn niet alleen een toevoeging voor het opbouwen van jouw (vegan) business, maar ook voor je planning in het dagelijks leven.

1. To-Do lijsten voor je Greenbook

Afgelopen keer kon je al zien dat ik zelf graag werk met de Nutrition Planner. Zo kan ik makkelijk mijn eetschema’s noteren en weer uitwissen als ik een nieuwe nodig heb. Maar aangezien je het Greenbook door de inklikbare pagina’s makkelijk kunt uitbreiden, heb ik sinds kort ook een to-do overview lijst erbij. Je voegt de to-do lijst (en alle andere pagina’s) makkelijk toe, waardoor je er een handig en persoonlijk notebook van maakt.

Ik vind de to-do overview lijst ideaal voor alle voorbereidingen rondom de zaak. Als ik onderweg ben en er schiet me iets te binnen, schrijf je het snel even op. En heb ik gedaan wat ik moest doen, dan wis ik het weer uit. Simple AF.

De to-do lijst in mijn Greenbook met de vegan leather kaft. Ultieme combi!

2. Vegan leather sleeve + tas

Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat! Ik vond het heel tof toen ik online zag dat GreenStory bezig was met het ontwikkelen van vegan leren accessoires. Zo kun je namelijk (laten) zien dat je geen dieren meer hoeft te misbruiken voor kleding, schoenen, meubilair, accessoires of wat dan ook. In samenwerking met een atelier in Thailand heeft Greenstory een vegan leather kaft laten ontwikkelen voor om je Greenbook én een awesome tas om je iPad en Greenbook in mee te nemen. Zowel de sleeve als de tas voelen heel zacht aan, een beetje suède-achtig. Love it!

De kaft is gemaakt van polyester met een coating van PVC en PU. Hij gaat lang mee en blijft er top uitzien, óók als je ‘m vaak meeneemt in je tas. En is-ie echt stokoud en aan vervanging toe? Dan kan hij bij het plastic afval. Ook fijn: er zit een penlus aan de kaft -zodat de magic pen niet door je tas slingert – en links is ruimte voor business cards en pasjes.

De tas is een soort grote etui, gemaakt van hetzelfde materiaal als de kaft. Ik vind ‘m heel mooi en super handig om mijn tablet, Greenbook, wat extra pennen, sleutels, telefoon, pasjes en andere dingen in mee te nemen. Zo heb je al je spullen bij de hand in één tas en hoef je dus niet meer in je gewone tas te graaien als je iets nodig hebt.

3. Mijn favo: de Stone Notebook

Naast dat ik Greenbook fijn vind omdat ik onnodige schrijfsels kan wissen, zijn er ook weleens notities die ik niét wil verwijderen. In dat geval gebruik ik liever mijn Stone Notebook. Op sommige punten ben ik stiekem toch altijd een papierlover gebleven…

Het Stone Notebook schrijft heel prettig, ik vind ‘m mooi minimalistisch, hij heeft lekker veel pagina’s en kan bij het plastic afval als hij vol is. Daarnaast wil ik dus niet áltijd mijn notities weghalen, en dat is met Greenbook toch wat meer waar het om gaat: korte notities die je weer kunt wissen. Greenbook ligt naast mijn laptop voor snelle krabbels en hersenspinsels, maar al met al gebruik ik de Stone Notebook vaker.
Hij is ontzettend fijn om mee te nemen en als ik mensen vertel dat het steen is reageren ze vaak heel enthousiast (en hebben er vrijwel nog nooit van gehoord). Dus dat is cool! Wil je kennismaken met de Stone Notebook? Dan zou ik snel de website checken. Ze staan nu met 50% korting in de webshop! En oh ja, de pagina’s zijn waterdicht dus je notebook leeft ook nog als je vergeten was dat er een kop thee naast stond…

Stone Notebook liefde!

4. De GreenPad

En dan mijn laatste aanwinst: de GreenPad. Deze soort mini-Greenbook is een handig, klein formaat notitieblok dat niet alleen handig is voor je zaak, maar ook om even snel dingen in te knallen die zomaar bij je opkomen. Voor mij is dit bijvoorbeeld ideaal naast mijn bed als ik ‘s nachts weer eens aan het malen ben en gedachtes niet opzij kan zetten.

Maar ook in mijn keuken is het een uitkomst, aangezien ik meteen de boodschappen die op zijn kan noteren. Zo ben ik elke week korter bezig met mijn boodschappenlijstje. Tijd die ik weer kan steken in het opbouwen van mijn vegan imperium 🙂

En ook nog… Duurzaam als een baas

Naast dat ik dus meer dan content ben met de producten, vind ik het misschien nog wel belangrijker dat het een bedrijf is met een goed verhaal. Zoals ik ook in mijn eerdere artikel over GreenStory vertelde maken ze niet alleen sexy notebooks, maar houden ze rekening met met totale plaatje.

Zo worden bijvoorbeeld de pakketjes altijd in 100% gerecycled, ongebleekt papier verstuurd en maken ze hierbij nooit gebruik van plastic. GreenStory gebruikt zo min mogelijk water bij de productie, zorgt ervoor dat hun collectie recyclebaar of herbruikbaar is en maakt geen gebruik van schadelijke chemische stoffen. Daarnaast compenseren ze hun uitstoot door het planten van bomen en houden bij alles wat ze doen rekening met het beste voor mens, dier en milieu. Aan alles is te merken dat Kaim en Yagmur – de bedenkers van GreenStory – al op de middelbare school nadachten over het ontwikkelen van duurzame producten.

Net als Tom en ik zijn ze op missie om de wereld een beetje mooier te maken. Met dat in mijn achterhoofd schrijven die notebooks nog nét iets lekkerder.

 

Ken jij de producten van GreenStory al? En zo ja, welke goodies hebt jij allemaal? En waar gebruik je ze voor? Ik ben heel benieuwd! Vertel het me in de comments of via Facebook en Instagram. En oh ja, ze hebben een standaard korting van 10% voor studenten. #nicetoknow

 

 

 

– Disclaimer: dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenstory. Echter, zoals jullie van mij gewend zijn, heeft dit niets te maken met mijn oordeel. In mijn blogs ben ik altijd eerlijk over de producten die ik review en er verschijnen alleen producten, merken en bedrijven op mijn wesbite waar ik 100% achter sta.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mariëlle
  15 oktober 2018 at 19:28

  Jaaa, ik vind het een heel tof merk 🙂

 • Reply
  Jacqueline van Houten
  15 oktober 2018 at 21:37

  Dankzij jou heb ik een tijdje terug een greenbook aangeschaft. Met allerlei extra bladen. Als een kind zo blij met mn toffe duurzame gatget. En werkt super fijn en handig in mijn drukke leuke maar chaotisch leventje… dus bedankt! En ga zo door met het delen van dit soort mooie producten.

  Ps. Je tip over Squalan was ook heel fijn. Wat een heerlijke ontdekking was dat!

 • Leave a Reply