CrossFit

Fitnessmoe #2: hoe ging mijn eerste Crossfit les?

Opdrukken op bankje squatcilla veganblogger

In mijn vorige blog konden jullie lezen dat ik helemaal klaar ben met fitness én dat ik op zoek ben naar een nieuwe uitdaging! Ik dacht die misschien gevonden te hebben in Crossfit: een manier van trainen waarin gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd in één workout. Gisteren had ik jullie beloofd om vandaag verslag te doen. ‘En, en, en? Hoe ging je eerste Crossfit les, Cilla?’ Ehm, ik leef nog. 

Zoals ik al zei vond ik het best wel eng om met iets heel nieuws te beginnen. Op de één of andere manier ben ik blijkbaar toch een beetje socially awkward, dus ik kwam voor mijn doen uitermate rustig binnen. De jongen waar ik vorige week mee afgesproken had dat ik zou komen, herkende me meteen en kwam enthousiast op me af stormen: ‘Hey! Is het al de 26e, joh? Ik dacht al, ben jij het nou? Sorry, hoor, ik heb net een les gedaan, dus ben een beetje bezweet. En? Heb je zin in je eerste les?’ Mooi. Mensen die altijd meteen een spraakwaterval aan vragen klaar hebben liggen. Ik hou ervan.

WOD

Voordat de workout of the day -wat blijkbaar WOD heet bij Crossfit- begon, ging de coach uitleggen wat we die dag gingen doen. Na de warming-up (voornamelijk stretchen) bestond de les uit een soort circuit training van 3 onderdelen: 1. 21x boxjumps, 2. 14x squatten en tegelijkertijd een bal omhoog gooien en 3. 7x optrekken. De officiële benamingen van deze oefeningen klinken allemaal veel hipper en Amerikaanser als zij het uitleggen, maar ik weet ze niet meer. Daarnaast is het ook veel makkelijker als ik het zo uitleg, dan weten jullie ook waar ik het over heb #zobenik.

crossfit-fitness-vegan-training

Deze workout leek me eerlijk gezegd piece of cake en het ging in eerste instantie ook top! Ik ging als een speer. Maar ik zou Cilla niet zijn als ik niet geluisterd had met een half oor… Het was dus de bedoeling dat je dit circuit, samen met een trainingspartner, zou herhalen tot de tijd om was. Met andere woorden: tot je er dood bij neervalt. Nou, ik heb het geweten. Ik wilde Crossfit? Ik kreeg Crossfit!

Ander level

Hoe ik het vond? AWESOME! Dat ik dit verdorie niet eerder heb bedacht, my gawd. Wat een energie! Wat een training! Als je er helemaal voor gaat is het eigenlijk niet te doen. Compleet gekkenhuis. Het is écht vreselijk zwaar en ik heb in tijden niet zo gezweet, maar ik bereikte een heel ander soort level. Een gevoel dat ik bij fitness nog nooit heb gehad in ieder geval. De enige andere sport waar ik dit ook mee heb, is boksen. Maar even tussen ons, hé: daar ben ik eigenlijk helemaal niet zo goed in. Vechtsport doe ik vooral voor mijn plezier, het gevoel dat ik mezelf kan verdedigen en voor een lekkere calorie burn. Maar that’s it. Daarnaast is mijn boksschool aan de andere kant van de stad, en zoals je in mijn vorige artikel kon lezen ben ik er, zeker straks in de winter, te lui voor om 4x per week naartoe te fietsen.

Conclusie? Vanaf morgen ga ik, om te beginnen, 3x per week naar de Crossfit box en vul dat nog aan met hardlopen en zwemmen. Mijn fitness-abonnement is opgezegd en ik heb weer super veel zin om ervoor te gaan. Dat ik nu even niet meer uit mijn rug kan komen van de spierpijn en nog een lange weg te gaan heb voor ik mezelf 7x kan optrekken slik ik even voor zoete koek. Ik heb mijn nieuwe uitdaging gevonden! Keep you posted…

 

Doe jij aan Crossfit en heb je nog goede tips en tricks voor mij? Ik hoor het graag! Laat het me weten via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Lin
  12 oktober 2016 at 11:15

  Leuk om te lezen! Ik was ook na 1x helemaal hooked. De afwisseling maakt het zo leuk. Succes met je volgende wods 😉

  • Reply
   Cilla
   12 oktober 2016 at 18:21

   Dank je wel Lin! Leuk dat jij ook aan Crossfit doet. Bij welke box train je?

  Leave a Reply