Delft

4x hippe vegan hotspots in Delft

Delft, dé studentenstad gelegen tussen Den Haag en Rotterdam, bekend van het blauwe porselein en waar de muren van het Prinsenhof met kogelgaten zijn bekleed. In het historische stadscentrum liggen veganistische pareltjes verscholen, onbekend bij de buitenlandse toeristen. Authentieke vegan hotspots die voornamelijk worden bezocht door locals en waar alles met liefde en aandacht wordt bereid.

Vergeet dus de standaard kipsaté met slappe friet (blugh) op de Grote Markt en laat je in de watten leggen bij deze 4 hippe healthy hotspots!

1. Wildgroei – Authentieke passie van moeder en dochter

Deze vegan lunchroom is hét voorbeeld van twee ondernemende vrouwen die hun passie volgen en droom tot werkelijkheid maken. En wat zijn wij blij dat ze hun foodtruck hebben ingeruild en het eerste volledig vega en vegan eettentje in Delft zijn gestart! Alles wordt vers bereid met heerlijke kruiden en lokale biologische producten. Ze werken nauw samen met andere kleine ondernemers in Delft. Zo kun je er de beroemde koffie drinken van Miss Morrison, maar dan mét alle soorten plant based melk!

Bij Wildgroei is iedereen welkom en om die reden staan er ook een klein aantal niet-vegan opties op de kaart. De ervaring van moeder en dochter is dat het aanbieden van deze opties niet-vegans juist nieuwsgierig maakt naar de smaakvolle vegan keuken, in plaats van ze op voorhand al afschrikt.

De dames maken vooral wat ze zelf lekker vinden; van healthy huisgemaakt limonade tot hun guilty-pleasure cheesecake. En koken kunnen ze! De Ras-El Hanout bloemkool salade met linzen is een echte aanrader, net als ‘pulled pork jackfruit sandwich’ geserveerd met ambachtelijk brood. De kruiden, de verse smaken en de gastvrijheid maken deze plek tot een must-visit als je een bezoek brengt aan Delft!

Deze salade is awesomeeee!

2. Kek – De grondlegger van de concept store

Een andere geweldige plek om te gaan lunchen of jezelf te trakteren op een raw vegan cheesecake is Kek; de eerste echte concept store opgezet door een ondernemende bouwkunde studente. Ook hier het verhaal van een krachtige dame met een visie, oog voor details en een overvloed aan creativiteit. Kek is inmiddels bekend door heel Nederland en daarom kun je rekenen op een wachtrij als je hier wat wilt eten. Meld je gerust aan, want het is het dubbel en dwars waard! Snuffel ondertussen lekker rond tussen de vele originele accessoires en design spullen, er is genoeg te zien.

Kek krijgt steeds meer vegan opties, mede dankzij hun nieuwe vegan chef. De ultieme aanrader is hun huisgemaakte raw vegan cheesecake, gluten- en suikervrij. De vegan worteltaart en de breakfast muffin zijn even geweldig, en gelukkig kun je ze ook alle drie bestellen bij de vriendelijke bediening. Voor lunch is de vegan BLT met heerlijk knapperig brood dé aanrader. Kek is een culinaire belevenis, bruist van de energie en zorgt ervoor dat je gegarandeerd met een smile vertrekt maar je volgende hotspot!

De heerlijke Kek jungle!

3. JENT – Healthy & junkfood? Meet this new guy in town!

Sinds deze zomer is Delft een vegan parel rijker! ‘Junkfood en gezond eten, dat moet toch mogelijk zijn?’ dachten de oprichters van JENT. Als fanatieke CrossFitters wilden ze iets wat lekker is én gezond. Vergeet de Vegan Junkfood Bar, JENT heeft verschillende vegan opties, denk aan curry’s, wraps, pizza en loaded sweet potato fries. Zelf op hun niet-vegan gerechten met kip of vis serveren ze vegan kaas, want zuivel en rood vlees is gewoonweg hartstikke ongezond… Jep, lees de China Study, ik blijf het zeggen.

JENT heeft de geweldige optie voor de locals dat ze thuisbezorgen. Achterin JENT hebben ze een aantal leuke zitplekken en in de zomer een zonnige terrasboot. Naast gezond en vers gemaakte ‘junkfood’ verkopen ze ook heerlijke pannenkoeken, smoothie bowls en gezonde ijsjes
Met JENT kun je dus alle kanten op, van ontbijt tot avondeten, van taartjes tot salades. Hoe dan ook is je eten vers bereid, zonder kunstmatige sjizzel en approved door crossfitters!

Foto: JENT

4. Hummus – Eat your heart out!

Pita, falafel, baba ganoush, muhammara en de beste huisgemaakte hummus EVER! Hummus is een feest, de kleuren, de smaken en het overvloed aan eten dat op je tafel verschijnt. Alles is vers, zelfgemaakt en je krijgt véééél! En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijke bijgerechten…. did I mention sweet potato fries? Het overgrote deel van de kaart is vegan en ook met vegan toetjes weten ze goed raad. Van aquafaba chocolademousse tot hun wisselende huisgemaakte taarten; Hummus zorgt gegarandeerd voor keuzestress.

Delftenaren weten Hummus inmiddels goed te vinden, dus reserveren in de avond is aan te raden. Het concept is zo’n groot succes dat ze deze zomer ook een vestiging in Den Haag hebben geopend.

Hummus forever 🙂

Yes, Delft is awesome!

Als Delftse vegan moet ik toegeven dat we echt verwend zijn met het horeca-aanbod. Misschien dat het hand in hand gaat, maar mijn ervaring is dat vegan eettenten vaak veel passie hebben voor hun gerechten en alles vers bereiden. De kwaliteit en smaken van het eten zijn daarom altijd het geld waard! Kortom: heb je zin in een dagje vegan food schransen en heerlijk genieten? Ga dan zeker naar deze stad!

Hi, ik ben Mariska, 30 jaar oud en woon naast Delft. Plantaardige voeding, health, sport en mind zijn mijn passies waar ik graag over schrijf voor SquatCilla.nlEn schijnt de zon? Dan ben ik met een mega bak chocolade nicecream in mijn achtertuin te vinden. Mij volgen? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram @by.mariska

 

 

 

 

 

 

Wat zijn jouw favoriete hotspots van Delft? Mariska en ik zijn heel benieuwd! Laat het ons zeker even weten in de comments of via Facebook en Instagram. #vindenweleuk

No Comments

Leave a Reply