Rotterdam

Hotspot: Burgertrut Rotterdam

Yes, it’s hotspot time again! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een toffe toko met jullie deelde, maar dat komt ook omdat ik vaak ‘spontaan’ ergens beland en mijn camera dan niet bij me heb om mooie foto’s te schieten. Deze keer was ik wél voorbereid, want ik had al eens bij Burgertrut gegeten en dat was een dik succes. Hoog tijd voor een review, dus!

Nu ik, na 4 jaar Amsterdam, weer in Rotterdam woon, moet ik alle eettentjes helemaal opnieuw ontdekken. Er zijn veel nieuwe hotspots, maar ook een aantal oude verhuisd en/of in een nieuw jasje gestoken, zoals Burgertrut. Het restaurant is een onderdeel van het kunstplatform Roodkapje. Met de winst supporten ze dan ook diverse kunstprogramma’s voor jongeren, en organiseren daarnaast zelf shizzle op dit gebied.

Huiskamer van oma

Burgertrut is een sfeervolle, lichte en in retrostijl ingerichte zaak met van die typische vintage ‘oma’ banken, stoelen, lampen en schilderijtjes. Heerlijk! De koks werken in een grote open keuken, er staan lekker veel plantjes en wildbloemen op de tafels en, ook heel fijn, het personeel is goed gemutst.

De mensen die bij Burgertrut komen eten zijn heel divers. Van jong tot oud, van hip tot doorsnee en van alto tot zakelijk. Het is een creatief geheel, zonder zweverigheid of poeha. Voor de mensen die mij kennen: that’s not my kind of shit. Fijne muziek ook, trouwens (met The Doors scoor je altijd punten) en ja, gewoon… allemaal lekker een beetje rauw en recht door zee. Ik hou ervan.

Meer dan alleen burgers

De naam doet natuurlijk al vermoeden wat je bij Burgertrut kunt happen… Maar dat is niet alles! Ze hebben naast de heerlijke, huisgemaakte veggie-,en vegan,- burgers, ook vers gesneden patatjes, bizar lekkere vega(n) kapsalon (!!!), salades en soep.

Ik ging deze keer voor de Jamaican Me Crazy burger met gergilde tofu, gecarameliseerde uitjes, paprika, augurk en sla. Tom ging voor die epic seitan kapsalon met vegan kaas en verse groentjes. De plantaardige knoflooksaus die je erbij krijgt is from heaven en ook de sauzen op de burgers zijn heel verrassend en origineel.

Naast de vega(n) burgers hebben ook ze ook wat varianten op de kaart van biologisch vlees. Maar de plantaardige burgers zijn echter zó schandalig lekker dat je zelfs de verstokte vleeseter ermee kan overtuigen 🙂 #seriously

Taartjes en koffie

En heb je trek in een bakkie pleur met een lekker stuk taart? Kan ook! Ze hebben een ruime keus aan vegan sweets, zoals koffietaart, chocolade-kokostaart, en andere not-so-guilty pleasures. Daarnaast hebben ze prima koffie met sojamelk, verse gember-sinaasappel-kokosmelk shakes, mango biertjes, Fritz cola en huisgemaakte ijsthee. Ja ja, je kan je geluk niet op!

Conclusie?

Burgertrut is awesome! Betaalbaar, lekker eten, goede sfeer, personeel dat er zin in heeft en simpelweg heerlijk Rotterdams. Op het moment dat wij binnen kwamen (op een zondag, rond 18:15u.), konden we gewoon aanschuiven. Maar als je met meer dan 5 personen bent is het wel verstandig om even te reserveren. Hoe dan ook: ga gewoon naar Burgertrut. You won’t regret it!

Kijk voor alle info en openingstijden op de Facebookpage van Burgertrut. Ben jij hier al eens geweest en zo ja, wat vond je ervan? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments of tag me op Facebook of Instagram. En oh ja, je kunt me ook elke week volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marjolein
  14 augustus 2017 at 13:52

  Burgertrut vind ik ook leuk! Lekkere vega opties en een leuke sfeer. Al vind ik de bediening wel soms wat traag/slecht, dat is wel jammer. Maar gelukkig maakt het eten zelf altijd een hoop goed.

  • Reply
   Cilla
   14 augustus 2017 at 14:07

   Oh, dan had ik wellicht twee keer heel veel geluk, want ik was juist heel content met het personeel 🙂 Leuk dat jij er ook weleens komt. Wie weet zie ik je een keer!

  Leave a Reply