Amsterdam

Hotspot: DopHert Amsterdam

Ja, het is belachelijk. I know. Ik woon in Amsterdam en ik was nog nooit bij deze vegan hotspot DopHert geweest! Hoe dan?! Ik denk omdat ik in Oost woon en er hier in de buurt gewoon ontzettend veel plant based voedsel te vinden is. Iets met te lui, niet helemaal naar West willen fietsen en het wel best vinden. Anyway: het werd toch tijd om écht eens naar Dophert te gaan. Ik had er namelijk al goede verhalen over gehoord, maar ook wat minder goede…

DopHert is te vinden in de Spaarndammerstraat, vlakbij het Westerpark. Afgelopen weekend was ik daar eindelijk in de buurt en het was super lekker weer! Ik belde mijn pluizige echtgenoot Tom, die net klaar was met trainen, en strikte hem voor een lunch op een terrasje. Eenmaal aangekomen zagen we dat het terras van DopHert nog leeg was en ook binnen was het lekker rustig. Er verscheen dan ook al snel een hele vriendelijke kerel aan ons tafeltje om onze bestelling op te nemen.

squatcilla-vegan-dophert-hotspot

De lunch

Er stonden heerlijke dingen op de kaart en eigenlijk was ik geneigd om weer meteen voor een burger te gaan. Toch bestelde ik uiteindelijk een ravioli met artisjok, zongedroogde tomaat en kappartjes. Gewoon voor de verandering. Tom ging voor een sandwich met gerookte tempé, sla, tomaat, avocado en mosterdmayo.

De ravioli was heerlijk vers en de kruiden smaakten super bij het geheel. Het enige wat ik jammer vond, was dat het een beetje weinig was… ik hou van véél! Tom was ook zeer goed te spreken over zijn broodje. De tempé was prima gemarineerd, de sla en tomaat heerlijk vers en de mosterdmaya zorgde voor een lekkere frisse bite. Voor de smeuïgheid had er nog wel iets van gegrilde aubergine ofzo bij gemogen. Maar dat is een kwestie van smaak.

pasta-dophert-hofspot-vegan

Koffie en zoet

Jaaaaaa, en na de lunch moét er natuurlijk iets zoets geproefd worden (anders is het een halve review, right?!) We deelden een plak bananenbrood met chocolade en frambozen en namen allebei een cappuccino met kokosmelk. Die cake… heavenly! Heel zacht, fluffy, niet té zoet, heerlijke stukjes zachte chocolade en frissig door de framboos. Ook de cappu was super. Whoop!

bananencake-dophert-vegan-hotspot

Conclusie?

Ik werd een bijzonder vrolijk persoon van deze lunch bij DopHert! De paar negatieve geluiden die ik over deze hotspot gehoord heb, waren denk ik echt uitzonderingen. Tom en ik hebben er meer dan prima gegeten. Alles is vers en met liefde zelfgemaakt en dat proef je terug in de gerechten. De porties mogen van mij wat groter, maar omdat we zoveel sporten hebben wij ook altijd wel iéts meer honger dan de gemiddelde persoon. Wat ik ook leuk vind, is dat ze binnen een kast hebben met vegan goodies en beautyspulletjes, zoals lipbalms, shampoo, douchegel, en accessoires. Ik nam meteen een stick Crazy Rumors mee met mokkasmaak. #coffeeaddict

interieur-dophert-vegan-hotspot

charitea-drinks-dophert-hotspot-vegan

Het is voor mij dus even een dik stuk fietsen, maar dan heb je ook wat. Ik ga binnenkort zeer zeker weer terug. Sowieso omdat ik het natuurlijk niet kan laten om alsnog die seitanburger te gaan proeven! #joe

DopHert is open van woensdag t/m zondag en in het weekend tot 21:00 uur. Op de website van Dophert kun je alle info vinden. Ben jij er al eens geweest? En wat vond je ervan? Laat het me weten via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla ?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Djuli
  31 augustus 2016 at 14:47

  Jaaa hier wil ik echt een keer eten! Mijn vriend is nog nooit in Amsterdam geweest, dus we moeten maar eens een weekendje plannen.

  • Reply
   Cilla
   4 september 2016 at 17:29

   Zeker doen 🙂

 • Reply
  Merel
  7 september 2016 at 13:18

  Leuk, deze hotspot ga ik onthouden!! Geniet van dit lekkere zomerse weer 😉

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 • Reply
  maaike
  22 september 2016 at 09:51

  jaaaaaa zo fijn die Reviews!! Ik woon niet meer in NL en ben vegan geworden na mijn verhuizing.. en altijd als ik dan terug naar NL ga krijg ik een soort paniek omdat ik niet weet hoe en waar ik veganvoer kan vinden.. ideaal dat jij hier meer over schrijft! 🙂
  En zo grappig dat ik Tom “al lang” op youtube volg en dan nu ineens zijn vriendin tegen kom op het net! (niet dat ik jullie persoonlijk ken ofzo).. het Nedervegan-wereldje is erg klein volgens mij 😉

  ps: je schrijft superleuk! vooral niet stoppen want het motiveerd anderen (mij!) 🙂 <3

 • Leave a Reply