Den Haag

Hotspot: FOaM Den Haag

Squatcilla bij Foam den haag voor de deur

Afgelopen vrijdag was ik in Den Haag voor een afspraak met de lieve Sophie van Naoki.nl. Ik had al gelezen, gezien en gehoord dat Den Haag veel leuke, vegan hotspots heeft en toen ik eenmaal in de trein zat had ik keuzestress. Welke moest ik nou kiezen? Gelukkig wist Sophie mij te vertellen dat er nét 3 weken geleden een nieuwe hotspot was geopend in het centrum: FOaM (Fresh, Organic end Meatfree). Ik vond de naam zo cute dat ik meteen besloten had dat ik ernaartoe wilde!

Sowieso vind ik het altijd leuk om net geopende, plant based tentjes te bezoeken. Iets met ‘goed bezig’ en stimuleren, ofzo. Het was heerlijk weer, dus dat kwartier lopen vanaf centraal station was allesbehalve vervelend. Eenmaal aangekomen bij FOaM werden we vriendelijk verwelkomd door de eigenaresse en een medewerker. De zaak was waanzinnig mooi, ruim en er hing een lekkere rustige sfeer. Er stonden tafeltjes binnen, maar ook in de tuin kan gegeten worden. De tuindeuren stonden open en de zon scheen naar binnen. We kozen binnen een plekje uit, waar we als het ware midden in de open keuken zaten en we werden vergezeld door een naar binnen gevlogen hommel. Hoe natuurlijk wil je het hebben?

de open keuken bij Foam den haag

Het rook er heerlijk én ik had honger! De kaart zag er heel divers uit: van salades tot soep en van smoothies tot de healthy, vegan taartjes van Sue Food. Er wordt duidelijk aangegeven of het gerecht vegan of vegetarisch is, maar 90% is plant based. En er wordt, zoals de naam al aangeeft, sowieso geen vlees of vis geserveerd. FOaM heeft een wisselend menu, dus dat is fijn als je er vaker komt. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale producten en alles is biologisch, vers en healthy.

noodles en plaattaart bij foam den haag borden

We dronken eerst een cappuccino met amandelmelk en een latte met sojamelk om even bij te kletsen. Daarna ging ik voor een lauwwarme plaattaart met zoete aardappel, walnoten, rode ui en een frisse salade. Sophie nam een noodle salade met champignons, pinda’s, sesam en komkommer. Het was allemaal heerlijk vers en met zoveel zorg bereid. Het leuke van in een open keuken zitten is dat je het hele ‘maakproces’ een als het ware meebeleeft en soms ook een beetje kan kletsen met de kok. Heel gezellig!

Plaattaart bij foam den haag zoete aardappel

Na de lunch kregen we, van het huis, een heerlijke avocado-brownie Sue Food verrassing! Zo ontzettend lief (én lekker!). Ik bestelde er nog een groene juice ‘When Harry met Celery’ bij van appel, komkommer, spinazie, selderij en limoen.

Taartjes bij foam den haag van sue food

De prijzen variëren van 7,50 tot 12,50 per gerecht, wat ik zelf prima te doen vind voor kwalitatief lekker en biologisch vegan voer. Koffie is rond de 2, 50 en de sapjes rond de 4,50. Ik vind FOaM Den Haag echt een leuke, frisse hotspot waar ik zeker vaker naartoe ga als ik in de buurt van Den Haag ben.

Brownie bij foam den haag op bordje met noten avocado

Zijn jullie al eens bij FOaM geweest? En zo ja, wat heb je gegeten? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments of via Facebook en Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

 

 

 

6 Comments

 • Reply
  Djuli
  24 april 2016 at 16:54

  Mmm ziet er goed uit allemaal. Moet ik snel een keer naartoe 🙂

  • Reply
   Cilla
   24 april 2016 at 17:32

   Ja zeker weten! Ik vind het ook echt wat voor jou, Djuli 🙂

 • Reply
  Selma
  24 april 2016 at 19:45

  Mooie foto’s, ik krijg er honger van hahaha 🙂

 • Reply
  Desi
  24 april 2016 at 19:48

  Het ziet er echt heerlijk uit! Den Haag heeft sowieso echt een walhalla aan vegan hotspots. Er is dus altijd een goed excuus om er een keer heen te gaan!

  • Reply
   Cilla
   26 april 2016 at 20:57

   Ja, het was ook echt zalig Desi! Ik kom niet vaak in Den Haag, maar nu ik weet dat er zoveel vegan plekken zijn ben ik er deze zomer wel vaker te vinden denk ik 🙂

 • Reply
  Sanne
  7 mei 2016 at 21:52

  Leuk leuk leuk!
  Ik kom geregeld in Den Haag, maar eigenlijk alleen voor school of werk en bezoek nooit een leuk cafeetje of iets.
  Misschien eens tijd voor een dagje Den Haag zonder school en werk, en met bijvoorbeeld Foam 🙂 want het klinkt heel leuk (en die foto van jou bovenaan is heeeeel leuk!)
  Liefs

 • Leave a Reply