Amsterdam

Hotspot Mastino V: de allereerste VEGAN pizzeria in Nederland

Afgelopen zaterdag waren Tom en ik uitgenodigd voor de opening van Mastino V in Amsterdam; de allereerste VEGAN pizzeria van Nederland. Eerder schreef ik al over vegan friendly hotspot Mastino, met té zalige plantaardige kaas en lekkere Sharp Sharp cakejes voor bij de koffie. Maar Novella en haar man besloten nog een stap verder te gaan en openden een restaurant met volledig plantaardige, glutenvrije pizza’s. Gisteren ging ik er eten met mijn lieve vriendin Lotta!

Mastino V zit aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam, net buiten het centrum. Bij binnenkomst werd ik zoals altijd heel vriendelijk begroet door de eigenaar en ik kon lekker zitten waar ik wilde, want het was nog rustig in de zaak. Ik moest nog heel even wachten op Lotta, dus besloot maar meteen wat beelden te schieten van het restaurant. Het is heel open, ruim, licht en het rook er al super lekker…

Mastino-Pizza-Vegan-amsterdam

Anders dan anders

Lotta en ik waren al een tijdje aan het kletsen toen ik merkte dat het wel lang duurde voor er iemand naar onze tafel kwam. We liepen naar beneden om te vragen of we konden bestellen, maar het bleek dus dat je bij de bar moet bestellen, meteen afrekent en dan een bonnetje krijgt met een uniek nummer. Dit was nieuw voor mij, want in de andere Mastino hebben ze dit systeem niet. Maar evengoed oké. Lotta en ik kozen beiden een andere pizza, zodat we lekker konden delen.

mastino-pizza-vegen-amsterdam

Mastino-pizza-amsterdam-vegan

De pizza’s

En daar kwamen ze… onze zalige, authentiek Italiaanse, plant based pizza’s. Ik had ze natuurlijk zaterdag al geproefd tijdens het openingsfeestje, maar die waren anders belegd dan deze. Ik had mijn all time favo met courgette, zongedroogde tomaat, plakjes aardappel, truffelolie en vegan kaas en Lotta nam de New Vegan, met diverse groenten, rucola en ‘brie’. Ik ga niet te lang proberen uit te leggen wat een feest elke hap was. Je moet er gewoon naartoe. (Pizza)Punt 🙂 (HA!)

mastino-vegen-pizza-amsterdam

Glutenvrij

Ondanks dat ik persoonlijk geen ‘glutenvrij’ type ben, vind ik het wel goed dat ze glutenvrije bodems hebben bij Mastino V. Zo kunnen mensen met glutenintolerantie en -sensitiviteit ook genieten van een lekkere pizza. En je proeft geen verschil. De bodems smaken net zo goed als die in het andere restaurant waar wel gluten in zit.

Omdat Mastino V echt nét open is, hebben ze op dit moment ongeveer 6 pizza’s op de kaart staan, allemaal glutenvrij en vegan. Maar! Vanaf volgende week wordt dat het driedubbele vertelde de eigenaar. Ik ben dus stikbenieuwd naar wat er allemaal nog bij komt aan variatie.

mastino-pizza-vegan-amsterdam

Prijs?

Ik zag echter nog geen taartjes in de vitrine liggen en de kombucha die ik besteld had was nog niet geleverd. Daarnaast zijn de pizza’s ook niet heel goedkoop. Tussen de 15,- en 18,95 euro ben je wel kwijt. Aan de andere kant is ons eten tegenwoordig zo achterlijk goedkoop, dat we daar ook aan gewend zijn geraakt.

Maar vegan kaas, glutenvrij meel, een mooie locatie, goede pizzabakkers: dat kost nu eenmaal geld. En weet je? Ik vond het ook allemaal wel prima. Deze mensen doen zo ontzettend hun best voor vegans en vega(n) curious, dat ik dit soort dingen allemaal bijzaak vind. Voordat ik vertrek naar Rotterdam ga ik er absoluut nog een keer naartoe!

 

Ben je ook zo benieuwd naar Mastino V? Laat me vooral weten als je bent geweest in de comments, of via Facebook en Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Trevor
  6 april 2017 at 12:58

  Leuke info en goed ook voor de glutenvrije keuze..maar dat eten tegenwoordig zo achterlijk goedkoop is valt erg te betwisten zeker als je mer je gezinnetje van 4 vegan glutenvrij gaat eten..

  • Reply
   Cilla
   6 april 2017 at 13:01

   Ja, dat begrijp ik. Dan zou je er gewoon echt een uitje van moeten maken inderdaad. 🙂

 • Reply
  Inge
  6 april 2017 at 14:28

  Dat is best een hoop geld voor een pizza, maar voor een keer zou ik dat er wel voor over hebben. Gaaf concept trouwens, mogen van mij meer van dit soort tentjes komen! De pizza ziet er overigens verschrikkelijk lekker uit! 🙂

  • Reply
   Cilla
   6 april 2017 at 19:30

   Ja, dat vind ik ook hoor. Ik heb het er ook voor over. En ze smaken heerlijk, dus dubbel en dwars waard 🙂

 • Reply
  debbie
  6 april 2017 at 16:53

  De lange Rus! hahahaha Jullie zijn TE grappig!! <3 <3 you guys! XX

  • Reply
   Cilla
   6 april 2017 at 19:31

   Hahahahahahaha, JOUW lange, geweldige Rus. Dank je wel lieverd xxx

 • Reply
  Brenda
  6 april 2017 at 17:46

  Geweldig, zoveel nieuwe vegan tentjes!
  En zo leuk dat jullie naar Rotterdam komen – dat is zo dichtbij ^^
  Liefs!

  • Reply
   Cilla
   6 april 2017 at 19:32

   Vinden wij ook geweldig hihi, echt zin om te verhuizen ook! Liefs xx

 • Reply
  Mariëlle
  6 april 2017 at 17:53

  Ik zie je smullen hihi! Ik wil zeker nog vegan tentjes gaan ontdekken 🙂

  • Reply
   Cilla
   6 april 2017 at 19:31

   Zoveel keus in Amsterdam (en Rotterdam trouwens ook!). Zat te ontdekken! x

 • Reply
  Kim
  6 april 2017 at 19:56

  Oeeeh wat een leuke tent! Tipje: in Groningen heb je Buurman & Buurman. Ook een onwijs toffe tent waar ze o.a. ook vegan pizza kopen. De zaak Lux (ook in Grunn) is 100% vegan :).

  • Reply
   Cilla
   7 april 2017 at 09:16

   Goede tip voor als we een keer in Groningen zijn, Kim 🙂 Leuk!

 • Reply
  Sanne
  7 april 2017 at 09:13

  Super leuk zeg, ga er snel eens heen! En ik moet zeggen dat ik wel vaker ergens eet waar het hoofdgerecht tussen de 15 en 20 euro is. Ik vind dat niet heel raar eigenlijk. Ik vind sfeer belangrijk, en dat het eten met liefde wordt bereid. En als ik pizza eet lust ik toch nooit iets na, dus dan is de avond toch goed betaalbaar! (behalve dan dat er natuurlijk wel een lekker wijntje bij hoort haha).

 • Reply
  Janna
  7 april 2017 at 18:08

  DIt ziet er echt megalekker uit! Die gaat op mijn lijstje voor als ik weer in Nederland ben 🙂

 • Reply
  Marjon
  30 april 2017 at 13:39

  Toppp zodra ik weer in adam ben ga ik heen .we hadden een pizzeria in Groningen die Gv pizza s had maar die is er helaas mee gestopt .en een goeie pizza mis ik nog altijd

 • Reply
  Anjanie
  6 december 2018 at 07:39

  Mijn eerste date met mijn eerste vriend (ik ben 26) heb ik bij Mastino gegeten:D. Het was super!!! Heerlijk en aardig personeel! We zijn nog steeds samen 😉

 • Leave a Reply