Amsterdam

Hotspot: Meatless District Amsterdam

Meatless District vegan Amsterdam interieur

Yes! Na een verbouwingsperiode van twee maanden ging gisteren eindelijk de nieuwe food hotspot Meatless District in Amsterdam open. Ik had me er al een tijdje op verheugd, want: never nooit genoeg plant based restaurants! Uiteraard moest ik er meteen even gaan lunchen. Niet alleen maar voor mezelf (heus niet), maar vooral ook om jullie erover te kunnen vertellen #zobenik. ‘En? was het wat?’ 

Jazeker! Bij binnenkomst merkte ik dat ze nog bezig waren met alle puntjes op de i te zetten voor de officiële opening gisteravond, maar ik was meer dan welkom om een hapje te eten.

Meatless District vegan Amsterdam ingang

Je kan bij Meatless District terecht voor een vega(n) ontbijt, lunch, diner of borrel. Nog niet alles is vegan: maar laten we zeggen voor 90%, en de rest is vegetarisch. De zaak is ruim en ruig: veel hout, steen, industrieel en open. Waanzinnig mooi en clean. Ik werd awesome ontvangen met een kopje cappuccino met kokosmelk (like they know me, right?!) en kreeg de lunchkaart voor mijn neus. Ik kon maar moeilijk kiezen: brood met kroketten van de vegaslager, tosti met banaan/choco/pindakaas, een heerlijke falafelplate, een MD-burger…

Uiteindelijk ging ik voor de rainbow salad, met zoete aardappelfriet, broccoli, quinoa, avocado en tomaat. Mijn vriendin nam een salade met kale chips, crunchy vega kippies en pijnboompitjes. En met maaltijdsalade bedoelen ze ook echt een maaltijd, want het vulde fantastisch. We kregen er nog 2 heerlijke, verse naanbroodjes bij en dié had ik gemist aangezien ze doorgaans niet vegan zijn. Love it!

Meatless District Amsterdam vegan rainbow salad

Het nadeel van restaurantreviews is dat, hoe vol je ook zit,  je natuurlijk all the way moet gaan: we bestelden dus nog een stukje chocoladetaart om te delen. Ik ga er verder niet teveel over zeggen. Kijk ernaar en ga gewoon proeven. Goddelijk is zwak uitgedrukt.

De koffie is heerlijk, de thee is super én ze hebben ook heel veel keuze is alcoholische dranken en vegan wijntjes. Ik ben zelf geen drinker, maar dan weet je in ieder geval dat het wel kán als je er zwaar behoefte aan hebt 🙂 Er staan met mooi weer tafeltjes buiten, zodat je ook lekker kan chillen in de zon.

Meatless District Amsterdam chocolade taart

Conclusie? Dikke, vette JA! Ga gewoon zelf naar Meatless District toe; Bilderdijkstraat 65-67. Grote kans dat je me daar tegenkomt… Ze hebben lekker én verrassend voedsel, goeie koffie met diverse plant based melkjes, vriendelijk personeel en asociaal lekkere taartjes. Oh ja, en laat je me weten wat je ervan vond? Vind ik leuk!

Kijk op de Facebook page van Meatless district voor meer info en openingstijden. 

 

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Marieke
  16 juni 2016 at 19:02

  Oehhh, hier wil ik ook wel eten zeg! Ziet er erg goed uit en helemaal mijn stijl 🙂

 • Reply
  Meatless District
  17 juni 2016 at 00:07

  Bedankt voor de leuke review!

  • Reply
   Cilla
   17 juni 2016 at 14:03

   Heel graag gedaan meiden! Tot gauw 🙂

 • Reply
  Marlieke
  17 juni 2016 at 13:47

  Wow! Het is zo mooi geworden! Geweldig dat zulke frisse dames zoiets opstarten. Zo snel mogelijk eens gaan kijken. Tof (L) !

  • Reply
   Cilla
   17 juni 2016 at 14:04

   Jaaaaa, leuk hey Marlieke. Laat anders even weten als je gaat! Dan doen we samen gezellig een bakkie 🙂

   • Reply
    Marlieke
    22 juni 2016 at 12:39

    Ja zal ik doen. Lijkt me gezellig! x

 • Reply
  Djuli
  20 juni 2016 at 19:13

  Die taaaart <3

 • Leave a Reply