#Hotspots Rotterdam

Hotspot: Plantastic! Health Hub is opennnn. Komt dat zien!

WHAAAHHH! Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk ofzo, like really. Afgelopen woensdag is onze eigen Plantastic! Health Hub open gegaan en ben ik, naast blogger en food coach, nu ook mede-eigenaar van een awesome concept store in het centrum van Rotterdam. Dayum!

Terwijl ik dit schrijf ben ik natuurlijk zo trots als een gorilla met 5 piemels. Ik bedoel, we hebben hier een jaar naartoe geleefd en als je dan zo in je eigen zaak staat is dat toch wel een regen van absurd zachte unicorns en glitterwatervallen.

Maar eerlijk: het was ook bloed, zweet en tranen de afgelopen 3 maanden. Ontstoken trapezius en stijve nek van de stress, op die toer. De verbouwing an sich verliep best goed, maar ons pand was gewoon een grote lege ruimte waar álles nog in moest.

Work work work work work

De complete open keuken moest erin, de vloer gecoat, de muren geverfd en de kelder omgebouwd. Er was geen warm water en af- en aanvoer van verse lucht. In other words: een dikke, vette, nasty kluif voor onze architect Frank Botman en meubelmaker Piet Werst. Maar we hebben het geflikt met #teamawesome. Als modderfokkers.

Het resultaat van al dat werk (dagen van 16 uur, wallen als Wim Kok R.I.P. en vampierogen, alles jwz) is een mooie, grote, open ruimte waar je heerlijk kunt eten, lekkere bakkies pleur kan slurpen, neerploft met outstanding smoothies en granola bowls, scrambled eggs eet zonder dierenleed en jezelf vol kan proppen met zoetigheid die nog gezond is ook. Wal fokking halla voor zowel de carni- als de herbivoor.

Proppievol

Op dinsdag 8 januari was eerst de influencers- en persopening waar hysterisch veel foto’s en filmpjes werden gemaakt en we lekker blij en famous deden voor Rijnmond TV, De Buik van Rotterdam, IndeBuurt en Open Rotterdam. Er werd megaveel gedeeld op social wat natuurlijk epic was voor de eerste officiële openingsdag op 9 januari – de verjaardag van Tom, hiep hiep – waarop we proppievol zaten en meteen de benen uit ons lijf moesten rennen. Welkom to de horeca, lekkahhhh! 

Foto: Weronika Kolinska

Het was echt top om te horen en te zien dat mensen happy waren met wat ze kregen voorgeschoteld en vanuit Groningen, Lelystad, Amsterdam en Almere kwamen om te zien hoe het was geworden. Super thanks voor de support!

‘Maar Cilla, wat staat er op dat menu dan?!’ 

Yes, die vraag kreeg ik deze week heel vaak, net als ‘op welke dagen zijn jullie open’? We zijn as we speak druk bezig om de zaak te runnen, de website op orde te krijgen en de evenementen in te plannen. Het was dus eventjes wachten op de menukaart, maar je kunt inmiddels hier alvast een beetje koekeloeren.

De openingstijden zijn van dinsdag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:30 en op zaterdag en zondag van 9:00 tot 17:30 uur. Dus kom gezellig bij ons ontbijten, een bakkie drinken, je lunch eten of afhalen, relaxed flexwerken en boeken, kleding, totebags en diervriendelijke verzorgingsproducten shoppen. Ook kun je bij ons terecht voor (plantbased) food coaching en organiseren we vanaf februari elke week een ander event op het gebied van food, duurzaamheid, dierenwelzijn, planten, fitness en alles wat daarmee te maken heeft. We can’t wait to meet you!

Ik choco mousse je als een baas! Foto: Jason Tjon Affo

Sustainable en sexy

We hebben de zaak zoveel mogelijk duurzaam ingericht, maar ook rekening gehouden met de sexyness. Tom en ik houden van mooie, minimalistische en groene interieurdesign, dus dat wilden we ook in de zaak doorvoeren. Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van een vegan meubelmaker én architect zodat we zeker wisten dat we daarin de goede kant op gingen.

Het resultaat? Een waanzinnige, chille, lichte en green urban jungle vol met grote planten, energiezuinige keukenapparatuur, zelfgemaakte materialen, recyclede stoelen en tafels én een warmtepomp. We koken niet op gas en gebruiken voor de disposables en tasjes geen plastic in de zaak.

Kommie? Dan krijgie korting!

Om jullie allemaal te bedanken voor jullie support, lieve berichtjes, kleine (en grote) investeringen, deelacties op social media en #liefde hebben we iets leuks bedacht! Kom je deze maand naar Plantastic! dan geven we jou 10% korting op je ontbijt of lunch als je bij de kassa onze hashtag #makeplantsgreatagain roept én een foto post van je happies op Facebook en/of Instagram. Zo zijn wij RotterdammerTs gewoon 🙂 Ja toch! Niet dan?!

See you soon!

 

Plantastic! Health Hub is gevestigd aan de Mariniersweg 64A. Wil je reserveren voor ontbijt of lunch? Dat kan! Stuur een mail naar hallo@plantastichealthhub.nl of bel naar 06-48420930. #joe

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ingeborg
  14 januari 2019 at 19:43

  Ik vond het vorige week woensdag helemaal geweldig! Ziet er super uit. Echt fantastisch die groene muur! En niet te vergeten hoe alles smaakte natuurlijk. Ik kom snel weer!

  • Reply
   Cilla
   15 januari 2019 at 08:30

   Leuk Ingeborg, dank je wel! Was super nice om je te leren kennen 🙂
   Tot snel weer. Liefs, Cilla

 • Reply
  Monita
  15 januari 2019 at 08:49

  Ik kan niet anders zeggen dan: onder de indruk! Met het hart op de juiste plek, kan het niet anders dan een heel groot succes worden.

  • Reply
   Cilla
   15 januari 2019 at 09:10

   Dank je wel lieve Monita 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  15 januari 2019 at 19:16

  Wat mogen jullie trots zijn op jezelf! Geweldig bezig 😀 Mocht ik een keer in de buurt zijn… 😀

 • Leave a Reply