#Fitness

Ik geef het toe: ik ben fitnessmoe!

Whaaaahh, ik geef het toe. Ik kan het niet langer meer ontkennen, wegstoppen, me ervoor afsluiten of ‘even doorzetten’. It’s gone. Ik had dit gevoel al langer, maar moffelde het steeds weg. Een mens moet soms door de zure appel heen happen, right? Maar als dat doorbijten al voelt als een soort uitdaging an sich, is het tijd om verder te kijken. En eerlijk te zijn. I admit it: ik ben fitnessmoe! Wat nu?

Dat ik niet van het klassieke fitness hou, heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven. In dit artikel schreef ik niet voor niets dat ik een personal trainer had; ik had letterlijk de motivatie nodig van Fabian om naar de fitness te gaan. En als ik dan eenmaal bezig was, ging het wel. Vond ik het ook wel tof dat ik elke week sterker werd. Maar échte voldoening? Nah. Ergens had daar al een belletje moeten gaan rinkelen, maar hey, mijn lichaam reageert wel goed op krachttraining en het shapen van mijn lichaam vind ik wel heel belangrijk. Dus maar stug doorgegaan. En niet een paar maanden ook hé… ik doe al aan fitness sinds mijn 18e. Af en aan, maar toch. Dat waren behoorlijk wat zure appels.

Tegenzin

Maar de tegenzin om te gaan werd nóg erger op het moment dat Fabian weg ging bij mijn sportschool. Hij ging ergens anders werken, dus ik had de keuze; meegaan of stoppen met PT. In eerste instantie ging ik een paar keer braaf mee naar die nieuwe gym, maar dat zou betekenen dat ik ook mijn abonnement om moest zetten naar die nieuwe club, en dáár had ik geen zin in. Ik vond het er simpelweg niet leuk. Conclusie? Ik stopte met PT en mijn motivatie om naar de fitness te gaan zakte vorige week naar een historisch percentage van precies 0%.

squatcilla-vegan-crossfit-ftness

Iets anders

Ik gaf mezelf de tijd om eens goed na te denken. Was ik sport überhaupt zat? Nee. Dat absoluut niet, want ik merkte wel dat ik zin had om te trainen. Ik was alleen compleet fitnessmoe. Het was raar, maar ook een heerlijke, dikke, vette opluchting om aan mezelf toe te geven dat ik er gewoon klaar mee was. En sterker nog, dat ik er ook nooit wat aan gevonden heb. Ik besloot te zoeken naar iets totaal anders. En misschien heb ik dat gevonden!

Want vanavond ging ik namelijk richting mijn eerste les Crossfit! Ik had er al zo ontzettend veel over gehoord, maar op de een of andere manier kwam het nooit eerder op mijn pad. De Crossfit boxen in Amsterdam waren gewoon ver van mijn huis en ja, ik draai er niet omheen: ik ben gemakzuchtig en heb geen zin om na mijn werk eerst nog 3 kwartier te reizen voordat ik kan trainen. Maar! Sinds kort is er dus een box geopend op 2 minuten fietsafstand. Ik ging er vorige week kijken en had een gesprek met een kerel die mij eigenlijk niet eens hoefde over te halen voor een proefles… ik wilde dit gewoon proberen!

Alles in één

Voor de mensen die het nog niet weten: Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden verschillende bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. En ja, dat is een beetje doodgaan, maar daar hou ik wél van. Ik hou van krachttraining en smijten met gewichten, maar vind het suf om dat in de gym te doen op apparaten. Crossfit doe je met een groep, en streelt op die manier dus ook meteen mijn competitieve haantjes-ego. Win-win!

En ja, ik vond het ook gewoon eng. Ik bedoel, ik ging zwaar uit mijn comfortzone, natuurlijk. Maar ik denk als je ergens klaar mee bent, dat je jezelf niet moet blijven pushen tot iets waar je stiekem eigenlijk helemaal geen plezier meer in hebt. Ik sport namelijk niet alleen voor een strak lijf, ik sport vooral omdat ik dat leuk vind. En dát was ik duidelijk even vergeten.

En, en, en? Hoe heb ik het ervaren? Dat ga ik jullie morgen vertellen!

 

Doen jullie aan Crossfit of ben je misschien ook overgestapt van de ene naar de andere sport? Laat het me weten via FacebookInstagram of snapchat: squatcilla

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  yasemin
  26 september 2016 at 20:22

  Herkenbaar! Ik ben ook soms zo zat van fitness.. Maar crossfiets durf ik echt nog niet! Super stoer van je en ik ben benieuwd!

 • Reply
  Houda Noussi
  26 september 2016 at 21:34

  Ik snap je helemaal. Heb het slechts een aantal keer geprobeerd (járen geleden) en vond het niets. Ben nog steeds opzoek naar iets wat “mij vast kan houden”. Ben benieuwd naar hoe je crossfit ervaart!

 • Reply
  Sanne
  27 september 2016 at 11:08

  Super goed van je Cilla, dat je het hebt toegegeven want zo te zien kan je nu juist dóór! Het moet echt niet leuk zijn om het te beseffen en het voelt misschien als opgeven (want hoe vaak moet je eigenlijk door die zure appel heen bijten?) maar dat is het natuurlijk niet, maar ik kan met voorstellen dat het zo voelt. Gelukkig weet je wat je wil met sport en weet je dat je er juist veel plezier en energie uit put. Ik hoop dat Crossfit je dat weer oplevert!
  Ben benieuwd wat je er van vond 🙂 ik heb het nog nooit gedaan maar het klinkt wel heel tof.
  Liefs

 • Reply
  jeapiebel
  27 september 2016 at 15:44

  Leuk om te lezen. Ik ben zelf van plan om de sportschool eind van dit jaar op te zeggen, toe aan iets anders. Al ben ik geen fitness moe. Fijn dat iemand eerlijk vertelt hierover. 😉

 • Reply
  Chantal
  27 september 2016 at 20:10

  Ik heb hier in de buurt helemaal geen sportcenter en ik kan dus niet ivm vervoer en een kleintje dus ben begonnen buiten te sporten! Ik klim de berg op en doe oefeningen zoals squads op de trap!
  Wel woon ik in een warm land maar ik begin dit zoveel leuker te vinden en je word creatief!

  • Reply
   Cilla
   27 september 2016 at 20:12

   Wat supergoed dat je het op deze manier aanpakt, Chantal! Als er geen sportcentrum is, gewoon je eigen workout samenstellen 🙂 echt top.

   • Reply
    Chantal
    27 september 2016 at 21:39

    Ja, kost alleen wat meer disipline!

 • Reply
  Merel Teunis
  4 oktober 2016 at 15:19

  Lieve Cilla, ik lees dit artikel net en ik kan alleen maar zeggen dat ik je zo goed begrijp hierin! Ik ben denk ik ook al sinds mijn 16de in de sportschool te vinden en sinds een halfjaar terug was ik er echt KLAAR mee. Met grote tegenzin sleepte ik mezelf soms naar de sportschool en voldoening haalde ik er ook niet meer uit..

  Wat goed dat je een alternatief hebt gevonden. Ik ben benieuwd wat jij daar van vond.. Misschien is het ook wat voor mij 😉

  Liefs, Merel
  http://www.healthywanderlust.nl

 • Reply
  Saskia
  22 oktober 2016 at 11:52

  Een sportschool zou niets voor mij zijn, ik ben er dus al moe van voordat ik ben begonnen 😉 Ik ben begonnen thuis oefeningen te doen en te sporten. Heel fijn!

 • Leave a Reply