Hotels en B&B's

Logeren bij een vegan bed & breakfast: De Nobele Hoeve

Afgelopen weekend waren Tom en ik uitgenodigd om een nachtje te komen slapen bij De Nobele Hoeve, een vegan bed & breakfast midden in de natuur. Omdat we allebei eigenlijk non-stop werken (I love it though!) en verandering van omgeving soms flink inspireert, konden we niet wachten om te gaan! Een stadsmeisje heeft ook weleens behoefte aan schone, frisse lucht zullen we maar zeggen…

And besides, we waren nog nooit eerder bij een vegan hotel of B&B geweest, dus we hadden er allebei super veel zin in. De Nobele Hoeve ligt in een bosrijke omgeving, op een kwartiertje rijden vanaf Breda. Een mini escape to paradise, dus, maar wel lekker dichtbij huis.

Het verblijf

Eenmaal aangekomen werden we warm en enthousiast verwelkomd door eigenaresse Margarit en goedgemutste labrador Pepijn. De boerderij is prachtig authentiek van buiten, maar van binnen mooi gemoderniseerd. Het gastenverblijf is in de boerderij zelf, dus waar Margarit en haar man Paul ook wonen, maar op zo’n manier dat je wel een ‘privégevoel’ hebt. Ook heb je een eigen badkamer, toilet, koffiezetapparaat, waterkoker, tv en platenspeler tot je beschikking. Helemaal top!

Naar de dieren!

Nadat we de heerlijke homemade brownie hadden verorberd die Maragrit voor ons had gemaakt, was het tijd om onze spullen te droppen en snel naar de dieren te rennen! Op De Nobele Hoeve wonen onder andere kippen, paarden, konijntjes, katten, varkentjes Mila en Eefje, en binnenkort ook twee bejaarde geitjes: allemaal dieren met een uniek en bijzonder verhaal. Soms leuk, meestal om van te janken, maar ze lopen allemaal goed af; ze hebben nu namelijk het meest awesome leven wat ze zich kunnen wensen.

Margarit vangt verwaarloosde, mishandelde dieren op, en zorgt ervoor dat ze een leven hebben zoals het bedoeld is. Ze laat de dieren in hun waarde – het is immers geen kinderboerderij – en brengt mensen en dieren samen in de puurste zin van het woord.

Beauty paardje Timo

Een van de prachtige Brahma hennetjes

Tom met zijn dames

De omgeving

Eenmaal uitgeknuffeld met de beestenparade, gingen Tom en ik een uurtje of twee lopen door de bossen, over de heide, en door maisvelden. De omgeving is echt bizar mooi en ik merkte dat mijn overvolle hoofd helemaal tot rust kwam. De magie van pure stilte is nauwelijks te omschrijven. Ik weet alleen dat ik daar, in die overweldigende schoonheid, keuzes heb gemaakt die de komende tijd mijn toekomst gaan bepalen. Wat een dagje rust al niet voor een mens kan doen…

’s Avonds zijn we naar Breda gefietst om heerlijk te eten bij restaurant Loff. Het is ongeveer een half uurtje biken, maar de route is zo epic dat de tijd maar bijzaak is. Het vega(n) buffet bij Loff is verrassend en afwisselend, dus echt een aanrader als je lekker uit eten wilt. Omdat je ook de weg nog terug moet fietsen, pak je meteen je beweging mee. Dikke win-win. We kwamen in het donker thuis, omdat we onderweg steeds stopten om tegen kalfjes te kletsen. Love it!

Shinrin Yoku (zoek maar op, het is Japans 🙂 )

Ontbijtje

De volgende dag had Margarit een gezond en uitgebreid ontbijtje voor ons gemaakt met sojayoghurt, zuurdesembrood, plantaardige paté, notenpasta’s en vers fruit. Toen ik uit het raam keek zag ik een trotse haan, scharrelende hennetjes, grazende paarden, en blije varkens languit liggen op een bedje van stro, in de zon. Wat een geluk. Wat een liefde. Dit is hoe het hoort te zijn. We gingen uiteraard nog even knuffelen met de dieren voordat we teruggingen naar onze eigen pluizenbolletjes in Rotterdam.

De heerlijke vegan brownies van Margarit

Het ontbijt

Conclusie?

Als je er ook even tussenuit wilt en behoefte hebt aan natuur, geweldige mensen en lieve dieren om je heen, ga dan zeker naar De Nobele Hoeve. De kamer is super, het ontbijt vers en lekker, je kunt er wandelen, fietsen of skaten tot je scheel ziet en bent binnen no-time in Breda of België als je de stad écht niet kunt missen. Je hond is welkom, en ook je paard kun je meenemen en stallen. Daarnaast is er elke eerste zaterdag van de maand een vegan huiskamerrestaurant, dus wij gaan zeer binnenkort weer terug. Al was het alleen maar omdat we hopeloos verliefd geworden zijn op Mila en Eefje!

Samen met Margarit, Mila en Eefje

 

De Nobele Hoeve is een stichting die in 2017 is opgericht door Margarit Gerrits. Het doel van Margarit is om met haar stichting, bed & breakfast en diverse (kook)workshops bewustwording te creëren op het gebied van welzijn voor mensen, dieren, duurzaamheid en milieu. Margarit vindt, net als ik, dat mensen en dieren gelijk zijn en dat elk wezen recht heeft op een fijn leven. Haar grootste drijfveren zijn haar grote liefde voor dieren en haar rechtvaardigheidsgevoel. Kijk voor meer info op de website van De Nobele Hoeve.

Ben jij weleens bij De Nobele Hoeve of een andere vegan B&B geweest, en zo ja, waar? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten via Facebook en Instagram. En oh ja, je kunt me ook volgen in de video’s van Tom (VeganAnimal) op YouTube.

 

9 Comments

 • Reply
  Marianne - Groene stapjes
  3 september 2017 at 21:48

  Oh! Dat is voor ons echt vlakbij! Bedankt voor de tip, daar wil ik zeker eens naartoe. Klinkt echt geweldig zo met al die dieren!

  • Reply
   Cilla
   4 september 2017 at 08:54

   Ja, het is echt fantastisch Marianne 🙂 Je komt helemaal tot jezelf!

 • Reply
  Leon Lamboo
  4 september 2017 at 09:44

  Margarit is zo’n ontzettend lieve vrouw. Heb haar een paar keer mogen ontmoeten, elke keer weer ben ik onder de indruk van haar kalmte en liefde die ze uitstraalt!
  Ik ga er zeker nog een keer heen met m’n gezin.
  Fijn dat jullie de aandacht hebben gegeven aan haar en de stichting die ze verdient!

  • Reply
   Cilla
   4 september 2017 at 13:34

   Ja, zeker weten. Ze is een geweldig mens. Zo puur, eerlijk en liefdevol. Ik vond het niet meer dan logisch om daar aandacht aan te besteden. Zulke pareltjes vindt een mens maar zelden 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  4 september 2017 at 10:48

  Oooh dit is leuk!!! Dit ga ik onthouden hoor 😀

  • Reply
   Cilla
   4 september 2017 at 13:34

   Jahaaa, echt zo wat voor jou!

 • Reply
  Maria de Ridder
  4 september 2017 at 13:28

  Dank je Cilla voor dit prachtige adresje. Ik heb het gelijk genoteerd.

  • Reply
   Cilla
   4 september 2017 at 13:35

   Wat leuk om te lezen 🙂 Heel graag gedaan en laat het me vooral weten als je bent geweest.
   Liefs!

 • Reply
  Maria de Ridder
  4 september 2017 at 14:30

  Uiteraard.

 • Leave a Reply