#Hotspots

Mastino Pizza: voor (vega(n) pizza’s zoals ze bedoeld zijn!

Mastino Pizza entree

Zoals jullie al konden zien op mijn Instagram, heb ik gisteren voor het eerst gegeten bij Mastino Pizza Amsterdam. Ik werd geïnspireerd door Lisa van Lisagoesvegan.nl (thanks, Lies!) omdat ik op haar Insta foto’s had gezien van deze pizzeria. Pizza + vegan + goeie espresso + healthy toetjes = hotspot! Dus, gisteren was het na mijn werk eindelijk tijd voor een bezoekje aan Mastino, samen met mijn lief. Ik had van tevoren voor de zekerheid gereserveerd, want het scheen er wel klein te zijn…

De reservering stond om 7 uur. Bij aankomst zagen we dat het inderdaad klein én druk was, maar wel gezellig druk. We werden vriendelijk verwelkomt door de, uiteraard Italiaanse, eigenaar. Hij liep met ons mee naar een knus tafeltje achterin de zaak, waar ook de houtoven in de buurt stond. Het rook er ontzettend lekker! De eigenaar kwam al snel met de kaart en vroeg spontaan: ‘Are you vegan? You two look like vegans! We have vegan pizza, if you like?‘ Ik denk dat ik dit het leukste compliment ever vond!

Er stonden inderdaad twee vegan varianten op het menu, incluis vegan kaas! En ja, natuurlijk kunnen we dat ook thuis maken met een losse bodem, groenten en No Muh. I know. Het gaat erom dat ik het óók gezellig vind om af en toe lekker uit eten te gaan, dus ik was blij met deze menukaart, deze meneer en dit restaurant. Althans, eerst nog proeven…

vegan pizza bij Mastino met groente en vegan kaasPizza’s en hipsterdrankjes

We bestelden van beide plant based pizza’s één, zodat we lekker konden delen. De ene was een klassieke groentepizza met tomaat, ui, courgette, zwarte olijven en vegan kaas en de andere was zonder tomatensaus, ook met courgette, zongedroogde tomaat, plakjes aardappel, truffelolie en vegan kaas. Ze waren alle twee echt ontzettend lekker: hele dunne speltbodems, krokante korst en een zalige bite. De beste man had ook allemaal van die leuke, bijzondere hipster drankjes (love it!) zoals gemberlimonade, organic cola, jonge kokosnootwater en rabarbersoda. Alles wat we bestelden was gewoon zalig en omdat we zo dicht bij de keuken zaten konden we zien dat het eten ook echt met zorg en liefde werd bereid. Ze hebben bij Mastino ook niet-vegan pizza’s, dus je zou er eventueel kunnen gaan eten met een omnivoor. Het leuke is wel dat je deze omnivoor nu óók kan laten proeven hoe heerlijk en healthy vegan eten is!

Vegan pizza eten bij Mastino amsterdamTaartjes en espresso’s

Na de pizza gingen we voor een cakeje Sharp Sharp als toetje. Dit zijn no-cheesecake taartjes op basis van noten, kokosolie, maple syrup, cacao of fruit. Tom nam de cacao-roos-pistache en ik de mango-lemon-mint met maanzaad. De espresso kregen we van het huis! Ik ga gewoon niet teveel uitweiden over dit nagerecht. Ga. gewoon. proeven. Ik kon serieus maar lastig opstaan om richting huis te vertrekken; alles was simpelweg foodheaven. De eigenaar vertelde me toen ik wegging dat hij bezig is met een nieuw, healthy project op vegan gebied en hij zou mij hier ook voor uitnodigen in verband met mijn blog, dus wordt vervolgd…

sharp sharp vegan cheesecake bij mastino amsterdam

Oh ja, de prijzen voor een pizza lagen geloof ik tussen de 9 en 14 euro, wat ik prima vind (zeker voor de kwaliteit van het eten). We waren met z’n tweeën, inclusief drankjes en toetjes, 40 euro kwijt. Als je wilt eten bij Mastino raad ik aan om te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje. Laat je het me weten als je geweest bent? Enjoy!

Op de Facebook page van Mastino vind je de openingstijden, het telefoonnummer en overige info!

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Djuli
  2 april 2016 at 15:51

  Leuk! Hier wil ik heel graag een keer heen. Hoor er veel goede verhalen over.

  • Reply
   Cilla
   2 april 2016 at 15:58

   Ja, het is echt heel lekker en leuk daar. Kom je vaak in Amsterdam? Want je woont in Belgie toch?

   • Reply
    Djuli
    2 april 2016 at 16:19

    Ik was er toevallig gisteren en vanochtend, omdat er vrienden uit Oostenrijk kwamen en omdat ik een leuke afspraak voor m’n blog had! Maar ik kom er niet zo vaak, want ik woon inderdaad in België. Mijn ouders wonen in de buurt van Rotterdam. Daar vandaan is het wel te doen om naar Amsterdam te reizen.

 • Reply
  Mariska
  2 april 2016 at 16:57

  Ah wat leuk! Ik ga eigenlijk zelden uit eten maar dit klinkt wel heel erg goed 😀 wat grappig dat je meteen de vegan opties aangeboden kreeg. Het ziet er enorm goed uit!

 • Reply
  Desi
  2 april 2016 at 18:32

  Wauw! Dit ziet er fantastisch uit! Ik wist helemaal niet dat dit bestond, maar nu wil ik er echt heel graag heen.
  Is je vriend ook veganist trouwens?

  • Reply
   Cilla
   3 april 2016 at 20:54

   Ja Tom is inderdaad ook vegan (én atleet overigens, dus dat is wel weer leuk 😉 ) En Mastino is zeker een aanrader! Denk dat jij het ook echt super zou vinden. Woon je ook in Amsterdam?

   • Reply
    Desi
    4 april 2016 at 06:26

    Oh dat is fijn! Dan kunnen jullie lekker samen alle hotspots ontdekken. Ik denk ook dat ik me wel zou vermaken bij Mastino. Ja ik woon in Amsterdam. Nu even In Tilburg vanwege stage, maar ik ben er nog wel elk weekend om mijn vriend te zien.

    • Reply
     Cilla
     4 april 2016 at 12:06

     Wat voor stage doe je Desi? En is jouw vriend ook vegan? 🙂

 • Reply
  Josie
  3 april 2016 at 23:32

  Ik heb je blog ontdekt, deze hotspot wil ik een keer proberen.. ben sinds een maandje vegetarisch en ben heel erg benieuwd naar vegan pizza 😀

  • Reply
   Cilla
   4 april 2016 at 11:14

   Wat leuk, welkom op mijn blog 🙂 Goed van je dat je vegetariër bent geworden! Mastino zal je dan heel goed bevallen! Laat je me weten als je geweest bent? Liefs.

 • Reply
  Stephanie gimbrere
  28 april 2016 at 21:44

  Misschien leuk als alle dames die je volgen op 8 mei meedoen met de ladiesbrunch bij Mastino, vanwege Moederdag. Ik organiseer deze onder de naam Vegan’s Heaven, samen met Mastino. Meer info op mijn fb page. Leuk dat je er geweest bent 🙂

 • Leave a Reply