Drankjes

Matcha ijsthee: jouw nieuwe favo zomerdrankje

Eerder schreef ik al hoe madly in love ik ben met matcha. Nog steeds drink ik elke ochtend een kop verse matcha-latte en ik heb het zelfs ingeruild voor mijn morning coffee. “Whut?” Yes, I did! Maar… nu het zo belachelijk warm is en soms ‘s nachts mijn bed uit drijf, heb ik in de ochtend vaak geen zin in iets warms, zoals thee of matcha havermout. Uiteraard bedacht ik daar wat op: matcha-ijsthee! BAM! Aanschouw en ervaar mijn (én jouw) nieuwe favo zomerdrankje.

Ik ben niet zomaar zo’n huge matcha fan en ik begrijp serieus waarom de Japanners het overal doorheen smijten. Een kopje matcha thee bevat vijf keer meer antioxidanten dan elke andere thee, waarmee het niet alleen je huid en je glow boost, maar eigenlijk gewoon je hele lijf grondig reinigt en healthy houdt.

Prettige bijkomstigheid is dat het ook je metabolisme een vette boost geeft en barstensvol zit met vitamine C, zink, magnesium en selenium. Anyways: jij snapt waarom je NU aan de matcha moet, right (buiten dat het gewoon ontzettend lekker is, natuurlijk)?

Deze matcha ijsthee is zoooo zalig op tropische dagen zoals vandaag én peanuts om te maken. Drink het zo vers mogelijk en niet meer dan drie glazen per dag, in verband met de oppeppende werking.

Ingrediënten  -voor 2 liter- 

– 3 theelepels matcha

– 150 ml koud water

– 2 limoenen

– bruisend water

– ijsblokjes

Hoe maak je het? 

1. Doe drie schepjes matcha in een kommetje samen met het koude water.
2. Gebruik een matcha kloppertje (verkrijgbaar bij de toko) of als je dat niet hebt, een klein vorkje. Klop de matcha snel op tot de poeder is opgelost.
3. Snijd de limoen in schijfjes, was de mintblaadjes, en doe beide in een grote glazen kan (2 liter).
4. Schenk de matcha in de kan en voeg als laatste het koolzuurhoudende water toe.

Geniettt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply