#Fitness

Proef! Nieuwe, vegan proteïne van Ekopura + WINACTIE

Oh yassss, er zijn weer twee nieuwe vegan producten onder de zon, en ja ja, Cilla mocht ze weer lekker uitgebreid proberen. Ik ben serieus heel content met de opkomende ontwikkelingen in vegan food land, want dat betekent dat we steeds meer keuze krijgen in plantaardige voeding en supplementen. En hoe toegankelijker dit is, hoe makkelijker het wordt om ervoor te kiezen, right?!

Deze keer ontving ik een pakketje van Ekopura, met de nieuwste Natural Vegan Protein Blueberry én algen omega-3 supplement. Omdat er steeds meer plantaardige proteïne poeders op de markt verschijnen, willen de merken hun producten steeds unieker maken. Ik vond het dan ook erg verfrissend om in de ingrediëntenlijst te zien dat deze nieuwe variant van EkoPura niet alleen bestaat uit erwten proteïne, maar dat het een blend is van verschillende eiwitten, namelijk die uit erwten, pompoenpitten en hennepzaden.

Nodig?

Vorig jaar testte ik voor SquatCilla al diverse vegan eiwitpoeders, omdat ik vaak de vraag krijg welke merken een beetje te hachelen zijn. In dit artikel konden jullie al lezen dat ik absoluut NIET beweer dat eiwitpoeder nódig is voor vegans, maar wel dat het een handige aanvulling kan zijn op je reguliere gezonde voedingspatroon. Verder wil ik simpelweg dat mensen stoppen met het kopen van dierlijke whey proteïne, dus dan heb ik ook graag goede alternatieven paraat.

Tot slot vind ik het belangrijk om erbij te vertellen dat de kwaliteit van de eiwitten ook belangrijk is – dus cheap ass troep kun je beter laten liggen – en dat ik het aspect smaak gewoon écht belangrijk vind. Hoe vaak smaakt een vegan eiwitshake niet gewoon naar een mix van zand, karton, cement en een shitload aan zoetstof? Dus dat.

Vegan geregistreerd

Anywoo, je begrijpt waarschijnlijk dat ik pretty eager was om die nieuwe vegan variant van Ekopura uit te proberen. Niet alleen omdat de erwten, pompoen, en hennep elkaar goed aanvullen, maar ook omdat het een volledig profiel bevat met alle essentiële aminozuren (BCAA’s), het merk vegan geregistreerd is bij The Vegan Society en er verder geen rare zooi aan toegevoegd is.

Aangezien er ook geen soja, noten of andere allergenen in het product zitten, is het praktisch voor iedereen geschikt. Ekopura Vegan bevat 78% eiwit per scoop, en 95 kcal.

‘Oké, maar die smaak, Cilla? Beetje te doen?’

Ik maakte, zoals altijd voor het slapengaan, een shake met blauwe bessen, een halve banaan en de Ekopura eiwitpoeder. En ja hoor, de smaak was méér dan goed te doen. Ik was oprecht verrast over de fijne creamy structuur, en oh, om meteen een veelgestelde vraag voor jullie te beantwoorden: Ja, ik meng mijn after-WOD shake overigens ALTIJD met fruit in de blender, en raad iedereen aan om dit ook te doen. In de eerste plaats is het gewoon veel lekkerder, maar de voornaamste reden is dat de eiwitten ook beter worden opgenomen als je ze mengt met wat koolhydraten. Weet je dat ook weer.

Goed, waar waren we? Oh ja, de smaak. Ekopura had mij de Blueberry variant gegeven, en eerlijk, ik was stiekem een beetje bang voor een overdreven chemisch bessentafereeltje. Nope. Niet aan de orde. Er zit wel Stevia in, maar blijkbaar zo weinig dat die smaak niet meteen zo overwhelming is. Verder is het product verrijkt met lijnzaadpoeder (vezels in je mik, BOOOM!), op smaak gebracht met rode biet extract en wat natuurlijk blueberry aroma. Helemaal prima, en een dikke like.

Bakken? Lekker, doe maar!

Prettige bijkomstigheid is dat je met de vegan proteïne ook goed kan bakken. Als je dus een lekkere, eiwitrijke, plant based cake wilt maken, kun je er dus gerust een schepje of twee Ekopura doorheen knallen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie creaties. Als je nog iemand zoekt om te proeven weten jullie me te vinden 😉

‘En die algen omega-3, hoe zit het daarmee?’

Ja, naast die puike proteïne heeft Ekopura dus ook een plant based algen omega-3 ontwikkeld, eveneens geregistreerd bij The Vegan Society. Toen ik 2 jaar geleden van vega overstapte naar vegan, wist ik niet zo goed waar ik mijn omega-3 dan vandaan ging halen. Lichtelijk in paniek. Als vegetariër moest ik namelijk af en toe nog vis eten van mijn huisarts. Volgens haar kon een mens echt niet zonder vis, en zou ik een soort van uit elkaar vallen als ik het skipte.

Op de momenten dat ik het gewoon probeerde en stopte met vis, viel ik inderdaad uit elkaar na ongeveer een jaar. Mijn haar viel uit, ik kreeg broze nagels, last van mijn huid, en was moe en futloos. Zodra ik dan weer eens per week vis at, ging het beter. OMG en WTF?! Hoe deden al die vegans dat?

Vanuit de bron

Op het moment dat ik hoorde over algen omega’s tripte ik. Waarom wist mijn toenmalige huisarts hier niet van? Omega-3 uit vis en visolie is dus prima te vervangen met algen, want de reden dat vis überhaupt omega-3 bevat is omdat ze algen eten. Hoe simpel is het dan om de vis achterwege te laten en je omega-3 meteen vanuit de bron te pakken? Precies, dat dacht ik.

De algen omega’s van Ekopura zijn dus bijzonder geschikt voor ‘doorsnee’ vega(n)’s, maar ook voor mensen die veel sporten, zwangere vrouwen en dames die borstvoeding geven. De algenolie is een bron van DHA, wat diverse malen wetenschappelijk bewezen positieve gezondheidseffecten heeft op het hart, bepaalde vormen van kanker kan voorkomen, en ontstekingen kan tegengaan. De capsules bevatten uiteraard geen gelatine, maar dat spreekt voor zich.

Conclusie?

Deze twee nieuwe producten van Ekopura zijn baas en rocken als een malle! De eiwitshake is romig, vullend, vrij van troep en awesome in je smoothie. De vegan algen omega’s zijn puur, 100% vrij van oceaanverontreiniging en horen gewoon aanwezig te zijn in je dagelijkse voeding. En nu komt het…..

WANT JIJ KUNT EEN EKOPURA PAKKET WINNEN!!!

Deze week lanceerde het merk namelijk hun nieuwste smaak: Vegan Protein Chocolate! En jij kunt daar als een van de eersten kennis mee maken. Natuurlijk zit er ook een zakje algen omega-3 in het pakket, zodat jij lekker sterk en fit als een plantbeast die winter doorkomt.

Wat moet je doen om kans te maken?

 1. Volg SquatCilla.nl op Instagram en/of Facebook
 2. Vertel mij hieronder in de comments óf onder mijn EkoPura Facebook post waarom jij die vegan protein en omega-3 wel kunt gebruiken, en wie weet!

27 november pluk in de gelukkige uit de pool.

SUCCES!

 

 

Disclaimer – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EkoPura. Echter, zoals jullie van mij gewend zijn, heeft dit niets te maken met mijn oordeel. In mijn blogs ben ik te allen tijde eerlijk over de producten en/of diensten van een bedrijf of merk. –

 

 

 

 

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Lesley
  20 november 2017 at 08:47

  Hoi hoi!
  Ik zou dit heeeeel graag willen winnen! Zelf sport ik vaak. Ik doe op niveau aan hardlopen en daarnaast fiets ik ook een paar keer per week. Ik moet genoeg eiwitten binnenkrijgen om goed te kunnen herstellen na al mijn trainingen. Verder eet ik zo goed als veganistisch. Ik kan mijn mijn omega 3 niet uit vis halen. Dit product is dus ideaal!
  Ik hoop dat ik de gelukkig mag zijn om dit pakket in ontvangst te mogen nemen! ( vergroegd sinterklaas cadeau….? 😛 )
  Liefs, Lesley

 • Reply
  Rózsa
  20 november 2017 at 09:20

  Fijn artikel weer! Ben benieuwd of die omega 3 voor mij ook helpt met de broze nagels en het futloze, dun geworden haar. Had er geen idee van dat het daar aan kon liggen.
  De shakes zouden een fijne aanvulling zijn, vooral na mijn obstaclerun trainingen.

  Just trying my luck!

 • Reply
  Shirley (Shir Lee)
  20 november 2017 at 09:23

  Yesssss, ik wil supergraag en in (g)een moeite eiwitten, BCAA’s en vezels in m’n mik hebben. Booomm, give it to me momma ??

  • Reply
   Cilla
   20 november 2017 at 09:32

   Hahaha you beast 🙂

 • Reply
  Marcel
  20 november 2017 at 09:48

  Hoi Cilla, leuk artikel!
  Ben wel zeer benieuwd naar de vegan protein en omega-3! Ik ben sinds enkele maanden overgestapt naar een (zoveel mogelijk) plant based dieet. Ik merk dat het voor sommige producten nog wel lastig is.. plantaardige omega-3 is vaak nog zeer prijzig (zeker als student haha!). Op dit moment ben ik hard aan het trainen voor de komende crossfit competitions (Njoya en Dutch Throwdown), dus een beetje plantbeast kan ik wel gebruiken!

  Keep on the good work!

  Groetjes!

 • Reply
  Datze
  20 november 2017 at 10:01

  Hoi! Hoi! Na 3 knieoperaties in 2 jaar tijd zet ik weer voorzichtige stapjes terug in mijn cross fit box. ? En ik zet flinke stappen van veggie naar vegan…Maar ik blijf struggelen met mijn macros – kom niet aan mijn callorieen en moet heel veel bonen en noten wegeten om aan mijn eiwitten te komen . Ben heel nieuwsgierig wat Eko Pura voor mij kan betekenen. Wil het heeel graag proberen…

 • Reply
  Annelies
  20 november 2017 at 11:33

  Ik eet nog niet heel erg lang plantaardig, maar merk wel dat mijn haren ontzettend uitvallen. Nooit gedacht dat het hierdoor kon komen! Ik ga zeker proberen of het voor mij ook werkt. En het mooiste zou natuurlijk zijn als ik het kan proberen als ik dit mooie pakket win 😉 Altijd op zoek naar fijne shakes! Heb nu een andere plantaardige, maar ik hou wel van wat afwisseling af en toe! Liefs!

 • Reply
  Sifra Opstal
  20 november 2017 at 12:07

  Hi! Laat voor mij die vis ook maar achter wegen! Niet diervriendelijk en ze stinken ook nog ?. Dus dat pakketje wil ik zeker wel proberen ?? en die smoothie ziet er ook echt super lekker uit!

 • Reply
  Yvonne
  20 november 2017 at 12:15

  Hoi Squatcilla, allereerst wat een super fijn artikel. Je schrijfstijl is altijd makkelijk te lezen en van ieder artikel leer ik weer meer. Zelf ben ik ook fanatiek sporter en 6 dagen in de week aan het werk waardoor een goede voeding zeer belangrijk is om aan de gang te kunnen blijven. Daarom ben ik ook zeer enthousiast om deze producten te proberen als aanvulling op mijn eten en ter verbetering van mijn huid. Verder kan ik dan mijn moeder, ook vegan en fanatiek sporter, blij maken met een cake aangezien ze wel wat extra aanvulling op haar voeding kan gebruiken. Dus fingers crossed!

 • Reply
  Joyce
  20 november 2017 at 14:23

  Shit. Dit klinkt fantastisch. Heb zowat alle vegan proteïnepoeder al geprobeerd en heb de moed opgegeven òf omdat de smaak te goor voor woorden was òf omdat het de structuur van zand had. Dit product van EkoPura klinkt precies als hetgeen ik nodig heb in m’n leven.

 • Reply
  Elfi van der Linden
  20 november 2017 at 14:30

  Dit klinkt zo cool!! Ik zou het heel graag willen winnen omdat ik sinds kort begonnen ben met fitness e.d. omdat ik mede dankzij jou erg geïnspireerd en gemotiveerd raakte. Vegan proteïne poeder zou mij hier enorm bij helpen!!

 • Reply
  Caroline
  20 november 2017 at 17:58

  Oh yassss….winnen, winnen! Ik zit ook in die vis-spagaat… Eet het nog regelmatig! Algen eiwit EUREKA! Kom maar door hoor. ?

 • Reply
  layla
  20 november 2017 at 19:07

  Ja!!! Aangezien ik al heel wat smerige vegan proteinenpoeders heb geprobeerd en een lekker EN betaalbaar product nog wel eens een lastige combinatie blijken te zijn (ik denk dat ik ondertussen wel weet hoe zand smaakt) ben ik wel heel erg benieuwd hoe deze smaken.

 • Reply
  Dieuwke
  20 november 2017 at 20:25

  Oeh dit klinkt nice… Als vegetariër die geen vis en weinig zuivel nuttigt is dit iets om uit te proberen:D Momenteel kamp ik met vermoeidheid e.d. en ga morgen maar even een bezoekje brengen aan mijn huisarts… Als die ook aanraadt vis te eten dan zal ik hier aan denken;)

 • Reply
  Marit
  20 november 2017 at 22:25

  Oehh wauw!! Ik zou dit zo graag willen winnen voor een vriendin van mij. Ze is helemaal over gegaan op de vegan style, (just like me) soms wel wat moeite, dit pakket geeft haar 100% een boost om door te gaan :)) Samen sporten we veel en ja dan een lekkere shake na het sporten is heel fijn! Top actie en ik hoop dat ik haar blij kan maken! ( en mezelf natuurlijk ook een beetje )

 • Reply
  Anita H.
  20 november 2017 at 22:28

  Omdat ik hoge prioriteit geef aan een gezond, fit, slank lichaam. Daar doe ik ook best veel voor, maar er is nog (iets te veel) ruimte voor verbetering.

 • Reply
  Tineke Bouwhuis
  20 november 2017 at 23:11

  Oehh heel graag! Ik zou echt een keer goed uit willen proberen wat dit met mij gaan doen! Ik werk in een vegan lunchtentje en loop me daar toch wat km af, maar de lunch bestaat meestal maar uit een smoothie die ik daar maak, of een soepje. Op zo’n lange werkdag zou ik dan wel graag een schepje poeder er bij willen gooien, kijken of ik mijn macro’s dan een keer goed haal. A.s. woensdag ga ik me ook nog eens inschrijven voor de sportschool, vet spannend, maar ik wil toch echt nu een beetje sterker worden. En ben met de opleiding tot gewichtsconsulent begonnen, hier heb ik al enorm veel geleerd en ben er achter dat ik toch nog wel wat kan sleutelen aan mijn eigen voedingspatroon.. Zou een leuke kans zijn om zoiets duurs een keer te proberen. Leuke actie Cilla! Lees met plezier je blogs en heb serieus je “joe” een beetje overgenomen haha..

 • Reply
  Vera evers
  21 november 2017 at 06:08

  Jaaaaa! Ekopura verbreed haar Vegan assortiment! Langere tijd al overwogen de Vegan producten van ekopura te proberen alleen zit er veel verschil van smaak in alle Vegan variaties. Mijn zoektocht hierin heeft geleid tot vele “mis”kopen (o.a. Garden of life) en heb nu de producten van Orange fit die qua smaak erg lekker zijn. Wie weet met deze winactie mag ik kennismaken met de producten van Ekopura? Fingers crossed!!

 • Reply
  Mandy
  21 november 2017 at 08:21

  Oh graag!! Ik doe ook aan crossfit, mama van 2 en ik heb een auto immuumziekte. Ik ben ook vegetarisch. Extra suppelementen zou in mijn geval erg goed zijn. Ik neem nu ook al proteine shakes maar vind het lastig om een lekkere goede plantaardige proteine te vinden neem dus nu de ‘gewone’. Zou deze zeker een keer willen proberen!!
  Dus nogmaals JA GRAAG!!! Tijd voor verandering voor mij!

 • Reply
  Shanna
  21 november 2017 at 08:58

  Say WOD,? i love to win this as a new crossfitter and vegan its perfect!! Fingers crossed!!!?

 • Reply
  maartje
  21 november 2017 at 12:24

  Ja ik doe graag mee! Ik heb eerder de vanille versie gehad van ekopura en die vond ik helemaal prima! Ik gebruik nu de vegan protein van body&fitshop maar daar ben ik niet helemaal blij mee. Deze blueberry variant zou ik heel graag eens proberen 😀

 • Reply
  Michelle
  21 november 2017 at 13:45

  Ohhh ik zou dit echt super graag voor m’n pa willen winnen. Hij zit al een tijdje te twijfelen over proteïne poeder, wel/niet, en welke dan…? Hij doet sinds een jaar work outs om de dag (hij is 67, better late than never right?) dus ja ik zou dit pakket graag voor hem willen winnen.

 • Reply
  Viola
  21 november 2017 at 14:21

  Zoo leuk! Ik ben mij nu al langer aan het verdiepen in eiwitpoeders en het stukje wat je schreef over troep vind ik heel erg interesant. Ik ben geen vegan, zelfs geen vegetarier maar ben ik wel van mening dat het het beter is om geen (of minder) vlees te eten en dan ook meer voor het milieu maar ook zeker omdat er (denk ik) zoveel troep word toegevoegd aan ons voedsel. Ik heb nog een beetje eiwitpoeder over van body en fit maar we weten allemaal dat dat gewoon troep is. Ik heb al vaker gehoord over ekopura (immers amsterdam based 🙂 en lekker om de hoek te koop) en twijfelde tussen ekopura en de vegan poeder van Fistshe (waar jij ook een tof artikel over heb geschreven) Maar dit zou een goeie kans zijn om deze uit te proberen. Welke vind jij eigenlijk beter/lekkerder? De vegan variant van ekopura of de fitshe? Ook goed om te weten dat ze ook omega 3 verkopenn. Mijn chiropraktor adviseerde mij niet alleen visolie te nemen maar dan ook alleen echt omega 3 omdat die anti flamitorie zijn voor mijn spieren.

 • Reply
  Gerbrich @fitnesswithasmile
  21 november 2017 at 18:59

  Waaahh jaa deze zou echt heel goed van pas komen!! Ben al een tijd op zoek naar een goede vervanger van whey en zuivel, omdat in vanwege prikkelbare darm syndroom lactosevrij en glutenvrij eet. Zo lastig, en als dan ook nog eens al die shakes naar zand of karton smaken!! Heel benieuwd dus naar deze nieuwe van Ekopura. Ik ga heeel hard duimen. #fingerscrossed

  Liefs Gerbrich @fitnesswithasmile

 • Reply
  Suzanne Lammerse
  21 november 2017 at 22:32

  Ik ben echt mega nieuwsgierig geworden na je review. Ben net van jaaaaaren vega (lees 15 jaar) over gegaan op vegan en ben alles nog aan het uitvogelen. Dit soort tips zijn top!

 • Reply
  Andrea
  22 november 2017 at 07:34

  Dit is precies wat ik nu mis… ! Klinkt perfect en ook nog lekker. Op dit moment eet ik dus wel plantaardig, maar mis daardoor wel wat voedingsstoffen aangezien ik geen vleesvervangers (tofu e.d.) eet. Dussss ook hier is het van harte welkom! 🙂 Dan wordt mijn fruit smoothie van banaan, kokos en bessen ??

 • Reply
  esmee
  22 november 2017 at 18:35

  Oelalalaa, proteine pannekoekjes, smoothies en baksels lekker. Ik kan deze eitwitjes zeker gebruiken, ik ben nu ongeveer een jaartje Vegan en voel toch wat meer spierpijn na sporten dan voorheen, ik ben heel erg benieuwd of deze poeder helpt!

 • Reply
  Anne Buissant
  24 november 2017 at 20:46

  Jaaaa, dit pakket wil ik winnen! Ik zal eens laten zien op de sportschool dat vegan en boksen heel goed samen kan gaan én je van deze combi nog eens gaat stralen ook! Zowel van binnen als van buiten helemaal fit (en niet doorvertellen dat ik tot nu niet wist dat een tekort aan omega-3 voor haaruitval kan zorgen, dat had ik eerder moeten weten!).

 • Reply
  julianne
  25 november 2017 at 02:27

  Waaaaaaahh!!!! Wat kicken dat je dit voor je lezers doet en zo open en eerlijk schrijft 🙂 Ik zou deze prijs enorm graag willen omdat ik nu al een behoorlijke poos met ondergewicht kamp, maar zó zo ZO dol ben op sporten. Bovendien heb ik me recent tot het veganisme bekeerd (F* YES) en wil ik de wereld om mij heen (hoe klein die ook mag zijn) laten zien hoe waardevol en veelzijdig het veganisme is. Ik wil fysiek wat aansterken, mijn kicks voor het sporten niet opgeven en full on vegan van dit leven genieten. En daar kan ik best wat extra eiwitjes voor gebruiken…:)

 • Reply
  Marjolini
  25 november 2017 at 17:58

  Ik zou graag willen winnen, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben en wel een cadeautje verdien. ??

 • Reply
  Daniëlle
  5 november 2018 at 07:42

  Vind je het eiwitpoeder van Ekopura lekkerder dan die van Orangefit?😋

  • Reply
   Cilla
   11 november 2018 at 12:31

   Ze hebben een andere smaak en structuur. Persoonlijk vind ik OF inderdaad lekkerder, omdat hij romiger is.
   Maar de smaak van Ekopura is ook prima. Het is persoonlijk welke je fijner vindt 🙂

   • Reply
    Daniëlle
    13 november 2018 at 03:28

    Okidoki, thanks voor je reactie!

  Leave a Reply