Rotterdam

De Plantastic! Health Hub: onze eigen plant based concept store!

Jullie hebben het online waarschijnlijk al voorbij zien schuiven. Of gelezen in het Vegan Magazine of het Lekker Vega Magazine. Of via via een roddel opgevangen. Maar het gerucht is dus écht waar: Tom en ik gaan in Rotterdam centrum een eigen plant based conceptstore beginnen! Whoohoooooo!!

Ja, vertel! Hoe zit dat nou? Wat spoken jullie allemaal uit?! En waarom willen jullie dit eigenlijk? Yes, ik ga het allemaal vertellen.

Ik begon SquatCilla.nl 2,5 jaar geleden omdat ik wilde laten zien dat plantaardig eten en een fitte, sportieve levensstijl prima samen kunnen gaan. Anderen inspireren, helpen en motiveren om hier ook eens over na te denken was voor mij het belangrijkste. Maar toen explodeerde mijn blog, kreeg ik aanvragen om lezingen te geven en werd mijn rol als online influencer met de dag groter. Dit wilde ik natuurlijk naar een volgend level tillen. Ik bedoel, hoe meer mensen ik kon enthousiasmeren richting plantaardig(er), hoe beter!

Anders-dan-anders

Dit deden Tom en ik samen in de vorm van een duurzame t-shirtlijn. Eerlijke shirts met positieve boodschappen en prints erop, die nét even anders-dan-anders waren. Tom is Mister Design en ik Miss Letters, dus binnen twee maanden was onze t-shirtlijn VeganAnimal.nl een feit!

Vanaf dag 1 kwamen de aanvragen binnen en inmiddels worden onze shirts niet alleen verkocht in de webshop, maar ook op diverse beurzen en fysieke winkels, zoals Vega-Life Amsterdam en Crudo in Nijmegen. Onze derde druk is bijna uitverkocht en we kunnen niet wachten om een nieuwe collectie te ontwerpen. Missie 2 was geslaagd! Wisten wij veel dan we nu 2 jaar later alweer klaar waren voor de volgende stap…

Food coaching

En dat gebeurde in de vorm van ons food coaching programma. Tom volgde naast zijn toenmalige fulltime baan in de advertising een opleiding (sport)voedingsdeskundige, aangezien steeds meer mensen vroegen of wij ze niet konden helpen met een kickstart in een gezond plantaardig eetpatroon. We hadden allebei al ervaring in de fitness en voeding, dus eigenlijk was het alleen maar een topidee op dit (weer) op te pakken en meer mensen te helpen.

En ja hoor… zo hadden Jut&Jul ineens drie bedrijven: SquatCilla.nl, VeganAnimal.nl en Plantastic! Nutritional Coaching. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat hier ook iets uit zou groeien. Dat deze drie bedrijven zouden samensmelten tot 1 super awesome mega project. En jawohl, dat is nu gebeurd!

Nog steeds in love met mijn duurzame, uitwisbare notebook van GreenStory. To-Do lijstjes on point deze week! Foto: Tom Zwarts

Plantastic! Health Hub

We gaan een concept store openen in het centrum van Rotterdam, waar al onze projecten en bedrijven samenkomen! In de Plantastic! Health Hub, zoals onze shop gaat heten, willen we mensen aan de ene kant overdonderen met een prikkelende menukaart, smaakexplosies van heb ik jou daar en legendarische koffie.

Aan de andere kant gaan we in het retail gedeelte van de winkel laten zien hoe prachtig ananasleer, sustainable kleding, tassen en dierproefvrije cosmeticaproducten zijn. Voor onze intakes en gesprekken wat betreft de food coaching hebben we straks een geweldige aparte ruimte. En hebben jullie zin in een leuke workshop over makkelijk plantaardig eten, een masterclass gezonde voeding of een niet-zweverige yoga les? Ook daar hebben we aan gedacht! Inspiratie stopt namelijk niet na het eten van een goddelijke burger, right?

Iedereen is welkom!

Plantastic! wordt de ultieme combinatie tussen makkelijk, duurzaam, gezond én lekker. Denk aan dikke fluffy pancakes, wafels met cashew cream en abrikozencompote en stomende burgers met ‘bacon’ strips, bijvoorbeeld.

Uiteraard wordt het menu, de inrichting van de winkel, de producten en alles wat daartussenin valt volledig plantaardig, maar we zijn er voor alle mensen: van nieuwsgierige flexitariër tot gedreven veganist. En van haastige hipster tot de ‘gewone’ RotterdammerT uit de straat. Iedereen is welkom! Lekker gezond eten en drinken, duurzaam shoppen en zonder poespas informeren en inspireren. Dat is onze drive!

Foto: Tom Zwarts

Help je ons mee?

We zijn nu al volop aan de slag met de menukaart en houden onze ogen open voor 2 ervaren parttime koks en 2 teamleden voor in de bediening. Daarnaast horen we natuurlijk ook graag wat volgens jou niet mag ontbreken! Wat moet er écht op de menukaart komen? Welke items zou je graag in ons winkelgedeelte zien? En wat mis jij momenteel nog in de Rotterdamse horeca? Jouw feedback is meer dan welkom. We willen dit samen doen met jullie, onze volgers en fans!

En het aller tofste is: jullie kunnen ons helpen deze plek te realiseren!

Hoe? Door mee te doen met onze crowdfunding campagne op CrowdAboutNow.nl. Dit kan door een (klein) bedrag te doneren uit goodwill, alvast een koffiekaart, lunch of toegangskaart voor het openingsfeest te kopen in de voorverkoop, maar natuurlijk ook door te investeren en daar een smakelijk rendement over te pakken 🙂 Daarbovenop krijg je nog allemaal andere leuke goodies als je ons steunt, dus kijk snel naar de beloningen in de campagne via deze link, maak je keuze en wordt onderdeel van Plantastic!

Are you in?

 

Doen jullie mee om Plantastic! Health Hub op te zetten? We zijn jullie eeuwig dankbaar! Heb je geïnvesteerd? Laat het mij vooral even weten in de comments, via Facebook of Instagram als je dat leuk vindt 🙂

 

 

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Dymphy
  1 mei 2018 at 10:21

  Nou. Dat wordt dus binnenkort naar Rotterdam toe.

  • Reply
   Cilla
   1 mei 2018 at 12:07

   Haha, yes! Als alles loopt zoals het moet, gaan we eind september open 🙂

 • Reply
  Jantine
  2 mei 2018 at 08:20

  Wow, wat tof! Ben heel erg benieuwd naar de store, nooit genoeg plant-based fijnheid in Rotterdam! ?

 • Reply
  Sam
  2 mei 2018 at 18:00

  Ik kom er nu pas achter dat je ook een T-shirtlijn hebt! Erg leuk maar nog niet zoveel aanbod, misschien is het een idee om meer designs toe te voegen? 🙂

  • Reply
   Cilla
   3 mei 2018 at 09:16

   Hey Sam, onze t-shirtlijn is inderdaad vrij klein en dat blijft het denk ik ook 🙂 Het is echt ‘voor de leuk’ om erbij te hebben.
   Deze prints zijn er sinds we ermee begonnen in 2016 en als de Health Hub open gaat komen er waarschijnlijk een paar nieuwe prints bij. Maar het zal nooit een mega aanbod worden. Tegen de winter zullen we waarschijnlijk wel sweaters gaan maken ook! Groetjes, Cilla

   • Reply
    Sam
    3 mei 2018 at 19:49

    Dat snap ik. Ik ga sowieso een van de t-shirts kopen, maar een sweater lijkt me ook wel wat!

 • Reply
  Kim de Looff
  8 mei 2018 at 13:11

  Ahhhh! Ik ga binnenkort in het centrum van Rotterdam wonen en zou eventueel wel in de bediening kunnen helpen? ben fully vegan en super gemotiveerd dusseh als je een mailadresje hebt? 🙂 (als je wilt natuurlijk!)

  • Reply
   Cilla
   8 mei 2018 at 13:15

   Hi Kim,

   Wat leuk! Welkom in Rotterdam 🙂
   Je mag altijd een mail sturen naar cilla@squatcilla.nl.
   De planning is wel om eind september/oktober open te gaan.

   Ben benieuwd naar je mail! Groetjes, Cilla

 • Reply
  Natasja Blok
  14 mei 2018 at 20:32

  WoW! Wat een super initiatief van jullie. Balen dat ik in Den Helder woon, maar als ik in Rotterdam ben, kom ik zeker naar Plantastic! Heel veel plezier met de rest van de voorbereidingen en heel veel succes met de lancering van jullie nieuwe zaak.

 • Leave a Reply